Κατά την προσφώνησή του ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στο Άγιο Φως, μίλησε για τη σχέση που συνδέει τους δύο λαούς και υπενθύμισε ότι «η Ελλάδα μπαίνει αύριο-μεθαύριο στο δρόμο της ανάπτυξης καθώς επιτέλους κέρδισε ξανά την εμπιστοσύνη του Αγίου Πνεύματος»...

Στη συνέχεια, αφού το Άγιο Φως επιθεώρησε το τιμητικό άγημα, οι δύο αρχηγοί, (Φως και Σαμαράς), κατευθύνθηκαν προς το μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε προγραμματιστεί ολιγόωρη συνάντηση, με θέμα τις επενδύσεις. Ως γνωστόν το Άγιο Φως μπορεί πολύ εύκολα (με ένα «ατύχημα») να μετατρέψει μια δασική έκταση σε παρανάλωμα – άρα να την κάνει οικοδομήσιμη με αυθαίρετα. Και ως γνωστόν τα αυθαίρετα είναι η ατμομηχανή της οικονομίας..

Από την πλευρά του μάλιστα το Αγιο Φως, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε κάποιες διεκδικήσιμες, «δήθεν δασικές» εκτάσεις από την Εκκλησία.

Τέλος, αυξημένα ήταν τα μέτρα ασφαλείας, με διαρκή παρουσία πυροσβεστήρων. Αιτία, ένα μικρό ατύχημα που είχε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την υποδοχή, όταν την ώρα της χειραψίας με το Άγιο Φως, έπαθε ένα ελαφρύ έγκαυμα στο δεξί χέρι.

Πηγή: protagon.gr