Οι ημέρες μέχρι τον τελικό θα περάσουν... νεράκι. Με αυτή την έννοια, στην πραγματικότητα έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την ιστορική αναμέτρηση του Αστέρα με τον Ολυμπιακό, το Σάββατο 11 Μαΐου. Ούτε που θα το καταλάβουμε πότε θα φτάσει η στιγμή της σέντρας.

Για όλους εμάς που απλώς ανυπομονούμε για τον τελικό, μια χαρά είναι να νομίζουμε ότι άρχισε μια ώρα αρχύτερα. Αλλά για την ομάδα που προετοιμάζεται για τον αγώνα, δεν είναι έτσι ακριβώς. Ο χρόνος πρέπει να περάσει όπως πρέπει και κυρίως να αξιοποιηθεί όπως πρέπει. Ο μοναδικός στον Αστέρα που έχει εμπειρία από τελικούς Κυπέλλου, είναι ο Σάκης Τσιώλης. Εχει ζήσει την εμπειρία ως ποδοσφαιριστής της Λάρισας, κυρίως έχει πάθει και έχει μάθει. Θυμάται πολύ καλά τις πρώτες φορές που η ΑΕΛ βρέθηκε στον τελικό και αντί η ομάδα να ασχολείται με τον αγώνα, είχε επικεντρωθεί στο οργανωτικό και διαδικαστικό κομμάτι. Πόσα εισιτήρια θα πάρουν οι παίκτες, πού θα καθίσουν οι οικογένειες, πόσος κόσμος θα πάει, ποιο θα είναι το τελετουργικό, αν θα έρθει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τέτοια.

Δύο φορές την είχε πατήσει η Λάρισα με τέτοια (1982, 1984 στους τελικούς με Παναθηναϊκό) και όταν έμαθε, "πάτησε" η ίδια τον ΠΑΟΚ στον τελικό του 1985, κερδίζοντας με 4-1!

Το μάθημα της ΑΕΛ προσπαθεί να περάσει τούτες τις ημέρες στους παίκτες του, αλλά και στη διοίκηση του Αστέρα ο Σάκης Τσιώλης. Να λυθούν άμεσα τα διαδικαστικά ζητήματα, να δοθούν στο άψε σβήσε και με το παραπάνω τα εισιτήρια που ζητούν οι παίκτες για τις οικογένειές τους  και η σκέψη να συγκεντρωθεί στο αγωνιστικό κομμάτι. Το ζήτημα για την ομάδα και αυτό δεν αποτελεί προσβολή στους θεσμούς, δεν πρέπει να είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά ο Μήτρογλου. Ο Μασάντο, ο Αμπντούν. Ολοι αυτοί και μερικοί ακόμα, μέχρι και τους παίκτες που θα μείνουν εκτός αποστολής του Ολυμπιακού, είναι τούτη την ώρα πιο σημαντικοί ακόμη και από τον πρώτο άνδρα της χώρας.

Ο Αστέρας δεν θα πάει στο ΟΑΚΑ απλώς για να απολαύσει και να παίξει τον τελικό. Θα πάει για να πάρει το Κύπελλο. Δεν είναι μόνο γιορτή, είναι και μια ποδοσφαιρική μάχη. Κυρίως για αυτή πρέπει να προετοιμαστεί. Οι χοροί, ας κρατήσουν για μετά...

Πηγή: arcadia-sports.gr