Όσες αναποδιές ή προβλήματα κι αν του τύχανε μέσα στη σεζόν δεν έχει δικαιολογία που έμεινε εκτός πεντάδας από τον Αστέρα Τρίπολης, τον Ατρόμητο και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ενώ και τώρα είναι θεωρητικά το φαβορί απέναντι στην Ξάνθη, που δεν έβγαλε δα και μάτια μέσα στη σεζόν. Μην ξεχνάμε ότι στον α΄ γύρο κινδύνευε.

Στην πεντάδα, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός βάσει αγωνιστικής απόδοσης όλη την σεζόν -και ειδικά με τόσες τραγικές εμφανίσεις στο ΟΑΚΑ- δεν άξιζε να μπει κι έτσι έμεινε εκτός πλέι οφ.

Τώρα, όμως, του δίνεται ακόμα μια δυνατότητα μήπως πάρει από διπλή σπόντα το εισιτήριο για το Γιουρόπα, αφού αν περάσει το εμπόδιο της Ξάνθης και στη συνέχεια δεν δοθεί αδειοδότηση στον ΠΑΣ, οι "πράσινοι" θα μπορέσουν να αγωνιστούν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση την επόμενη σεζόν. Κάτι που θα έχει σαν συνέπεια να υπάρχουν σημαντικά οικονομικά οφέλη από την ΟΥΕΦΑ.

Στο χέρι του Παναθηναϊκού, λοιπόν, είναι να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Αν παρουσιαστεί σοβαρός και παίξει όπως στα ντέρμπι, τότε θα έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στην Ξάνθη και θα διατηρήσει τις ελπίδες του για το Γιουρόπα. Αν, όμως, δείξει χαλαρότητα και ανετοιμότητα, τότε θα έχει κλωτσήσει και την τελευταία ευκαιρία στην πιο απογοητευτική σεζόν της ιστορίας του.