Facebook Pixel Ο Ολυμπιακός στην... οικονομική των αουτσάιντερ
| 2013-05-09 11:03:00

Ο Ολυμπιακός στην... οικονομική των αουτσάιντερ

Ο Ολυμπιακός στην... οικονομική των αουτσάιντερ

Ο Παπανικολάου το πιστεύει, ο Πρίντεζης το ίδιο, ο Σπανούλης δεν μιλά, δεν το συνηθίζει άλλωστε, αλλά από μέσα του βράζει. Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης.

Για τέτοια παιχνίδια είναι ικανός να... ζωστεί με... εκρηκτικά δίποντα και τρίποντα και να σκάσει μαζί τους μέσα στο τερέν.

Φτάνουν όμως τρεις για να κάνουν τη διαφορά; Φτάνουν και περισσεύουν. Αρκεί και ένας μόνος του για να ανάψει τη φωτιά σε παιχνίδι Final 4. Αλλά δεν θα είναι μόνο τρεις, να μου το θυμηθείτε. Αμα πάρουν εμπρός αυτοί, σιγά μη δεν μπουκάρουν στον χορό παιδάκια όπως ο Χάινς, που από μόνος του είναι βραστήρας ή ο Αντιτς με τον Περπέρογλου και τον Λο... ρεζέρβα!

Μέχρι και ο Κατσίβελης θα αλαφιάσει και διόλου απίθανο να μεγαλώσει μπασκετικά δυο-τρία χρόνια μέσα σε ένα απόγευμα! Δεν θα είναι ούτε ο πρώτος μα ούτε κι ο τελευταίος.

Ο Ολυμπιακός φέτος ίσως λόγω εμφανίσεων και μη σταθερής απόδοσης έχει πετύχει κάτι το μοναδικό. Παρ' όλο που είναι πρωταθλητής Ευρώπης καταφέρνει να ταξιδεύει στο Λονδίνο όχι στην πρώτη πολυτελή business class των φαβορί αλλά στην... οικονομική των αουτσάιντερ.

Μια χαρά το βρίσκω. Ετσι κι αλλιώς το ταξίδι μετράει. Φαβορί στα... αεροπλάνα που ταξίδεψαν με ανέσεις και όλα τα κομφόρ για να γυρίσουν με οτοστόπ ταπεινωμένοι με τα κεφάλια στις βαλίτσες, ο θεσμός μετράει ουκ ολίγα.

ΕΙναι γνωστό εξάλλου σε όσους αγαπούν το σπορ και παρακολουθούν φανατικά εδώ και χρόνια την τελική του φάση ότι με τα φαβορί ο θεσμός πολλές φορές... τσακώθηκε και μάλιστα άγρια!

Ο Ολυμπιακός δεν έχει να αποδείξει τίποτα σαν Πρωταθλητής Ευρώπης και μάλιστα 363 μέρες μετά την κατάκτηση του τροπαίου στην Κωνσταντινούπολη! Πάει στην τελική φάση γιατί το άξιζε, ταξιδεύει για να παίξει το μπάσκετ που ξέρει και να υπενθυμίσει στους χουβαρντάδες διαφόρων χωρών με τα φουσκωμένα ρόστερ ότι όσους παράδες και να σπρώχνουν, θα υπάρχει πάντα μια ελληνική ομάδα ενιότε και δυο ομάδες, γιατί αξίζουν να βρίσκονται μέσα στις τέσσερεις κορυφαίες της χρονιάς.

Να υπενθυμίσει επίσης και κάτι άλλο σημαντικό. Οτι οι ομάδες κάνουν... το ρόστερ, οι ομάδες συνόλου και όχι το αντίθετο ευτυχώς.

Αυτό το σύνολο το συμπαγές και σωστά αγωνιστικά προσανατολισμένο όταν παίξει με ψυχή και με...καρύδια, όπως σωστά επεσήμανε ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός Αντρέα Τρινκέρι για τον χαρακτήρα του Ολυμπιακού, είναι ικανό και το έχει αποδείξει περίτρανα να γκρεμίσει με πάταγο την όποια πολυτελή βιτρίνα που τσιγκουνεύτηκε το άθραυστο τζάμι.

Χαλάρωση και όχι χαλαρότητα, ηρεμία, αυτοπεποίθηση και δουλειά πάνω στις αδυναμίες χρειάζεται ο Ολυμπιακός μέχρι τη μεγάλη μέρα του παιχνιδιού με την ΤΣΣΚΑ. Ολα τα υπόλοιπα είναι προβλέψεις. Και από τις προβλέψεις καμία ομάδα δεν στέφθηκε πρωταθλήτρια, γιατί τα παιχνίδια δεν διεξάγονται στα... κουπόνια των στοιχημάτων, αλλά στα γήπεδα!

Πηγή: SportDay

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags