Αυτή η υπόθεση με την επιλογή προπονητή στον ΠΑΟΚ μοιραία ξεκίνησε πιο νωρίς από τη μέρα που θα ξεκαθαρίσει σε ποια διοργάνωση θα κάνει τελικά εκκίνηση στις επόμενες ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Κι αυτό είναι που αποτελεί μια παράμετρο, η οποία θα καθορίσει σε σημαντικό ποσοστό το προφίλ της ομάδας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η οριστική συμμετοχή του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του «Τσάμπιονς Λιγκ» μπορεί να καθορίσει σε σημαντικό ποσοστό τη διαμόρφωση του ρόστερ και προηγουμένως, την επιλογή του προπονητή.

Προπονητής που θα χειριστεί ομάδα από την οποία, εφόσον προκύψουν σοβαρές προσθήκες, θα διεκδικήσει με αξιώσεις την είσοδο τους ομίλους, παρά το γεγονός ότι θα αγωνιστεί εντός έδρας σε άδειο γήπεδο (η γνωστή τιμωρία).

Ειπώθηκαν πολλά ευτράπελα μέχρι σήμερα και δεν αποκλείεται να είναι το ίδιο ευτράπελα αυτά που κυκλοφόρησαν σχετικά με τον Ντι Ματέο. Ο τελευταίος, αν με το άκουσμα των λέξεων «Ελλάδα» και «ΠΑΟΚ» μπαίνει σε βαθιά περισυλλογή και ρίχνει ένα ειρωνικό χαμόγελο, δεν θα πρέπει να τον κακίσουμε γι' αυτό. Ούτε κι αυτούς που έχουν μπει στη διαδικασία να τον προξενέψουν στον ΠΑΟΚ ή ακόμη κι αυτούς που φρόντισαν να διαδώσουν το όνομά του, δημιουργώντας την αίσθηση ότι ο πήχης ανεβαίνει στα ύψη.

Ο ΠΑΟΚ είναι βέβαιο ότι πριν ακουμπήσει τέτοια ονόματα θα πρέπει να προετοιμαστεί αναλόγως. Κι αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διαμορφώσει το περιβάλλον που θα φιλοξενήσει κάποιους σαν τον Ντι Ματέο. Ο οποίος, στο κάτω κάτω της γραφής, μπορεί να μην είναι δα ο πλέον δακτυλοδεικτούμενος προπονητής στην Ευρώπη, αλλά μερικές επιλογές στην «Πρέμιερ», όλο και θα τις έχει.

Πριν ξοδευτούν τα εκατομμύρια που θα φέρουν ποδοσφαιριστές και θα φτιάξουν ομάδα «Τσάμπιονς Λιγκ» ή ένα σύνολο ανταγωνίσιμο με στόχο το πρωτάθλημα, υπάρχει δρόμος και αρκετοί λόγοι για να...πληρώσεις και να μάθεις. Ο Ιβάν Σαββίδης, από μόνος του, είναι βέβαιο ότι δεν γνωρίζει τα κατατόπια και χτυπά πόρτες στα τυφλά, με μοναδικό του εφόδιο το γεμάτο του πορτοφόλι.

Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν φτάνει μόνον αυτό.

Είναι σίγουρο ότι για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του ποδοσφαιρικού κόσμου και για να τον σεβαστούν, χωρίς η ομάδα του να αποκλείεται από τη Ραπίντ και την Τρίπολη θα χρειαστούν βεβαίως χρήμα αλλά και χρόνος όπου οι εμπειρίες θα του γίνονται χρήσιμα μαθήματα.

Πηγή: SportDay