Η Ίντερ είχε την κατοχή μπάλας σε όλη την διάρκεια του αγώνα, αλλά η Τζένοα ήταν πιο απειλητική.

Οι γηπεδούχοι όταν είχαν την μπάλα στην διάθεση τους σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους προσπαθούσαν να απειλήσουν με κάθε ευκαιρία. Η Τζένοα με αυτή την ισοπαλία κατάφερε να σώσει στην κατηγορία την τελευταία στιγμή και με 37 βαθμούς βρίσκεται στην 17η θέση και παραμένει στην Serie A.

Η Ίντερ την επόμενη και τελευταία αγωνιστική, αν δεν νικήσει εντός έδρας την Ουντινέζε, θα παραμείνει στην ένατη θέση, κλείνοντας έτσι μια πολύ κακή χρόνια για τους «νερατζούρι»

Στην Serie b η Παλέρμο

Ο Λούκα Τόνι έστειλε την Παλέρμο στην Serie B! O πρώην παίκτης της Παλέρμο και νυν της Φιορεντίνα ήταν εκείνος που σκόραρε για την εντός έδρας νίκη των «Βίολα» με 1-0 και έτσι υποβιβάστηκε επίσημα η Παλέρμο.

Η Παλέρμο μπορεί να έψαξε το γκολ μέσα από τις αντεπιθέσεις αλλά η Φιορεντίνα πήγε το παιχνίδι στον δικό της ρυθμό. Έτσι, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων στο 41΄ ο Τόνι έκανε το 1-0 μετά από συνεργασία με τον Γκουαρδάδο.

Με αυτή την νίκη η Φιορεντίνα είναι σε «τροχιά Ευρώπης» και πάει Europa League ενώ είναι στο «-1» από την Μίλαν και την τρίτη θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Ισοπαλία …χαράς!

Με τον βαθμό της ισοπαλίας έφυγε από την έδρας της Κίεβο η Τορίνο μετά το μεταξύ τους 1-1 για την 37η αγωνιστική της Serie a, όμως αυτός ήταν αρκετός για να η παραμείνει στην κατηγορία.

Το σκορ άνοιξαν οι γηπεδούχοι στο 10' με τον Θερεάου, ο οποίος «απενεργοποίησε» την άμυνα της Τορίνο . Η απάντηση ήταν άμεση από τους φιλοξενούμενους και στο 19΄ο Σέρσι με πέναλτι, που έκανε ο Ντανιέλι στον Ογκμπόνα εκανε το 1-1 .

Αυτό το αποτέλεσμα βόλευε και τις δύο ομάδες και στην συνέχεια η αναμέτρηση πήρε διαδικαστικό χαρακτήρα με ελάχιστες ευκαιρίες να δημιουργούνται.

Το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής:
(11/5) Γιουβέντους - Κάλιαρι 1-1 ( 61΄Βούτσινιτς - 13΄Ιμπάρο)
Κατάνια - Πεσκάρα 1-0 (52' Γκόμες)
(12/5) Τζένοα - Ίντερ 0-0
Φιορεντίνα - Παλέρμο 1-0 (41' Τόνι)
Κίεβο - Τορίνο 1-1 (10΄Θερεάου - 19΄(πεν) Σέρζι)
Ουντινέζε - Αταλάντα (16:00)
Λάτσιο - Σαμπντόρια
Νάπολι - Σιένα
Πάρμα - Μπολόνια (19:00)
Μίλαν - Ρόμα (21:45)