Με αφορμή τα όσα –αναμενόμενα – έγιναν χθες στον τελικό κυπέλλου της ξεφτίλας είπα να μοιράσω κάποια βραβεία.Βραβείο αδικημένου: Το δικαιούται πρώτα ο κόσμος του Αστέρα Τρίπολης, που είδε την ομάδα του ετσιθελικά να χάνει το κύπελλο.

Θα το έδινα πρώτα στην ομάδα, αν δεν είχε αυτό το παρελθόν φιλίας με τον χθεσινό κυπελλούχο. Με άλλα λόγια, όπως στρώνεις κοιμάσαι...

Βραβείο συμπεριφοράς: Στην πλειοψηφία του κόσμου του Ολυμπιακού που γύρισε την πλάτη στον Μαρινάκη και αποχώρησε πριν την απονομή, δηλώνοντας αηδία για τον τρόπο, που κατακτήθηκε αυτό το κύπελλο.

Βραβείο υποταγής: Φυσικά στον Γιάχο και τον Τριτσώνη, για την φάση του πέναλτι και της αποβολής του Μανιάτη. Τα « δεν είδαν» είναι για γέλια. Τα «είδαν , αλλά δεν έπρεπε να το δώσουν» είναι το σωστό.Βραβείο δημοσίων σχέσεων: Μα φυσικά στον Σάκη Τσιώλη, για τις δηλώσεις που έκανε μετά την λήξη του αγώνα. Μετά την σφαγή της ομάδας του ο ίδιος επέλεξε να μην δυσαρεστήσει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Που ξέρεις; Μπορεί τον Οκτώβριο να διαδεχθεί τον Μίτσελ... Εξάλλου τον έπιασε –για κακή του τύχη-η κάμερα να αγακαλιάζεται με τον Σάββα Θεοδωρίδη μετά την λήξη του αγώνα και να του λέει ότι θα τα πουν στο τηλέφωνο!

Βραβείο εξαφάνισης: Την ώρα που ο Μπάκος και ο Καυμενάκης έβραζαν και ο πρώτος χαρακτήρισε αλήτη τον Γιάχο και μίλησε για την αλητοπαρέα, που πήρε το κύπελλο, ο πρόεδρος του Αστέρα Μποροβήλος(πιο γνωστός ως και Μποροθρύλος) είχε εξαφανιστεί και μετά από ώρα βγήκε και έκανε κάποιες δηλώσεις «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». Ετσι για να μην ξεχνάμε το προσώνυμιό του πρώην διαιτητή, που μεγαλούργησε επί …παράγκας.

Βραβείο θεάματος: Στον Αστέρα Τρίπολης που απέδειξε και στον τελικό , ότι είναι η κορυφαία ελληνική ομάδα σε διάρκεια και θέαμα. Μία ομάδα με πλάνο, με σχέδιο στο γήπεδο, μία ομάδα που προσέφερε και στον τελικό θέαμα και το γκολ, που σημείωσε, είναι αποτέλεσμα μίας καλά δουλεμένης ομάδας.

Βραβείο προκλητικής συμπεριφοράς: Στον Μανωλά και τον Μανιάτη, που τράβαγαν φανέλες , έκαναν χέρια και πέναλτι και από πάνω έβριζαν τους αντιπάλους τους στην προσπάθειά τους να πουλήσουν οπαδιλίκι και τσατσιλίκι