«Αγαπητέ Σίμο,
Αν είχες κάνει τη δουλειά σου, όπως δεσμεύτηκες, προς την ΕΣΗΕΑ, μετά την υπουργοποίησή σου, ίσως τώρα να μη χρειαζόταν να καταφύγεις σε αντιστροφή της πραγματικότητας, λεκτικές ακρότητες και απειλές κατά των δημοσιογράφων της ΕΡΤ και της Ενωσής μας.
Με λίγα λόγια, κ. Κεδίκογλου, έχεις το μαχαίρι και το πεπόνι για να σταματήσεις τις παρανομίες και τις αυθαιρεσίες που συνεχίζονται στην ΕΡΤ και ευρύτερα στον κλάδο της δημοσιογραφίας. Αντί λοιπόν για μεγαλοστομίες και μαγκιές προς την ΕΣΗΕΑ, οι εργαζόμενοι ομόφωνα, θα τολμούσα να πω, θέλουν από σένα και τη διοίκηση της ΕΡΤ συγκεκριμένες λύσεις στα, δίκαια και γνωστά σε σένα εδώ και πολλούς μήνες, αιτήματά τους. Το ότι αυτά τα αιτήματα για τη δημοκρατική λειτουργεία των δημόσιων ΜΜΕ, το ψωμί και την αξιοπρέπεια των δημοσιογράφων, τα έχεις κρύψει, εσύ και το μηντιακό σύστημα που στηρίζει τις μνημονιακές σας πολιτικές, από τους πολίτες, δεν σημαίνει ότι έχεις δίκιο.
Αν και δεν θα τη μοιραστώ μαζί σου, μου είναι απόλυτα κατανοητή, η αγωνία σου να προβάλλεται από τα ΜΜΕ το “κυβερνητικό έργο” και να φιλοτεχνείται τηλεοπτικά από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση το πορτρέτο του πολιτικού προϊσταμένου σου.
Δημήτρης Τρίμης».
Νωρίτερα, ο Κεδίκογλου είχε κάνει την εξής δήλωση σχετικά με την επιχειρούμενη απόπειρα της ΕΣΗΕΑ για black out της ΕΡΤ κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα:
«Οι κουτοπονηριές της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ δεν μπορούν να κρύψουν την προσπάθειά της να επιβάλλει και πάλι «σκοτάδι» στις διεθνείς κινήσεις του Πρωθυπουργού. Μετά τις περιπτώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου κ. Μέρκελ και του Γάλλου Προέδρου κ. Ολάντ, απειλούν με συσκότιση και την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κίνα.
Για άλλη μια φορά θέλουν να πλήξουν την εικόνα της χώρας προκειμένου να εξυπηρετήσουν μικροκομματικά συμφέροντα.
Δεν θα τους το επιτρέψουμε».