Στο ζύγι των εσόδων με τα έξοδα, η δεύτερη κατηγορία υπερισχύει πανηγυρικά. Η κατάκτηση της Ευρωλίγκας ισοδυναμεί με μόλις 250.000 ευρώ, οπότε μάλλον δεν χρειάζεται να σας αναφέρουμε κάτι παραπάνω για να σας πείσουμε...

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός έχει ρίξει αρκετά εσχάτως το μπάτζετ του, σε σχέση αν μη τι άλλο με τα αμέτρητα dollars και τα euros, που έδινε τις εποχές του Τσίλντρες και του Κλέιζα, αλλά και πάλι οι Αγγελόπουλοι μπαίνουν «μέσα» για τα καλά. Είναι το μεράκι τους, η αγάπη τους για το άθλημα και τον Ολυμπιακό, που τους διατηρεί ακμαίους και όσο ισχύει αυτό το δεδομένο, οι φίλοι των Πειραιωτών θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι. Ο Βασίλης Σπανούλης μπορεί να φύγει, μπορεί να φύγει κι ο Κάιλ Χάινς (δεν γνωρίζουμε κάτι, έτσι το αναφέρουμε), αυτό, όμως, που ενδιαφέρει και πρέπει να ενδιαφέρει τον κόσμο της ομάδας είναι να παραμένει στο πόστο της η πανίσχυρη διοικητική ηγεσία. Και μπορεί Σπανούλης και Χάινς να μοιάζουν αναντικατάστατοι, η πραγματικότητα, ωστόσο, μπορεί να αντιστρέψει τα δεδομένα. Αλλωστε έχουμε στα χέρια μας πλέον το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα και μιλάμε για το θέμα του προπονητή. Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς, από τους κορυφαίους στην Ευρώπη, έφυγε το προηγούμενο καλοκαίρι από το λιμάνι και πολλοί φόρεσαν μαύρες πλερέζες.

Το τοπίο έγινε ακόμη πιο θολό όταν τη θέση του Ιβκοβιτς πήρε ο προερχόμενος από τον Πανιώνιο, ταλαντούχος μεν, αλλά και άμαθος στο πολύ υψηλό επίπεδο, Γιώργος Μπαρτζώκας. Η πράξη, όμως, προκάλεσε κοσμογονία από τη στιγμή, που ο Μπαρτζώκας έγινε ο πρώτος Ελληνας προπονητής, που κατέκτησε Ευρωλίγκα. Αλήθεια είναι ότι αν το έλεγες αυτό στο ξεκίνημα της χρονιάς, δεν θα ήταν λίγοι εκείνοι, που θα σε περνούσαν για τρελό. Να, όμως, που όλα μπορούν να γίνουν εφικτά, αρκεί να υπάρχει διοικητική σταθερότητα, όρεξη για δουλειά, κίνητρο για επιτυχία αλλά και τύχη. Στο φάιναλ φορ, πάντως, σίγουρα δεν υπήρξε τύχη, αφού η επικράτηση του Ολυμπιακού ήταν πιο εύκολη και από τα εύκολα. Ή μάλλον την έκανε να φαίνεται έτσι.

Εν κατακλείδι: δεν θα λέγαμε ότι ο Μπαρτζώκας κατέρριψε κάποιο μύθο, τον μύθο του Ιβκοβιτς, που είπαν ορισμένοι, έδειξε, όμως, ότι ο Ελληνας μπορεί, ο Ελληνας γενικά και δη οι προικισμένοι προπονητές μας. Την ίδια στιγμή έδειξαν πράγματα και οι Αγγελόπουλοι από τη στιγμή, που με μικρότερο μπάτζετ σε σχέση με αρκετές άλλες ομάδες της Ευρωλίγκας και με έναν άπειρο στο πολύ υψηλό επίπεδο προπονητή, κατέκτησαν ξανά την ευρωπαϊκή κορυφή και μάλιστα πιο εύκολα από πέρυσι. Στα πολλά χρήματα, που προσφέρουν τα αφεντικά της ΚΑΕ και στον πολύ χρόνο, που δίνουν για την ομάδα, έχει προστεθεί και τεχνογνωσία, κάτι, που τους έλειψε τον πρώτο καιρό της ενασχόλησής τους. Πρόκειται για κάτι φυσιολογικό. Την εμπειρία την περπατάς και οι Αγγελόπουλοι εδώ και καιρό είναι στον σωστό δρόμο.

Πηγή: SportDay