Ο πρώην πλέον μέσος του Παναθηναϊκού μίλησε στα Βελγικά ΜΜΕ για την απόφασή του, λέγοντας: «Έπαιζα στον Παναθηναϊκό από παιδί. Ήμουν έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα μου. Όταν η Μπριζ που χτύπησε την πόρτα, έπρεπε να απαντήσω θετικά. Υπήρχαν και άλλες ομάδες που ενδιαφέρθηκαν για να με αποκτήσουν, αλλά η Μπριζ με έπεισε. Η παρουσία του Άρνε Γκρέταρσον έπαιξε μεγάλο ρόλο. Με ήξερε από την περίοδο που ήταν στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ».

Όσο για την θέση, στην οποία του αρέσει να αγωνίζεται, είπε: «Συνήθως παίζω ως επιθετικός μέσος, αλλά μπορώ να αγωνιστώ σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής. Είμαι αριστεροπόδαρος. Για εμένα ήταν μία μεγάλη ευκαιρία να έρθω εδώ. Ελπίζω οτι τη νέα σεζόν θα παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ και οτι θα μπορώ να παίξω σημαντικό ρόλο στην ομάδα».

Για την μεταγραφή του Σπύρου Φουρλάνου, μίλησε και ο Άρνε Γκρέταρσον, που εκτελεί χρέη τεχνικού διευθυντή στην Μπριζ: «Ο Σπύρος είναι ένα νέο ταλέντο. Έχει μεγάλες προοπτικές βελτίωσης. Είναι μία διεθνή... ελπίδα για την χώρα και πιστεύω οτι θα «εκραγεί» υπό τις οδηγίες του Χουάν Κάρλος Καρίδο».