Η απονομή του Κυπέλλου Ισπανίας στον τελικό των «αιωνίων» αντιπάλων της Μαδρίτης, Ατλέτικο-Ρεάλ (Παρασκευή 17 Μαΐου, 22.30 OTE Sport1HD), σπουδαία ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά ντέρμπι, με τη διεξαγωγή των τελευταίων αγωνιστικών σε Γερμανία και Ιταλία, ο τέταρτος αγώνας του Moto GP στο Le Mans, καθώς επίσης τα playoff ΝΒΑ & regular season ACB κλέβουν την παράσταση αυτή την εβδομάδα στα αθλητικά κανάλια του OTE TV. Μέσα από τα κανάλια OTE Sport θα μεταδοθούν ακόμη τα ντέρμπι της Football League, Παναχαϊκή-Εργοτελης, Παναιτωλικός-Απόλλων Σμύρνης, Δόξα Δράμας-Λάρισα, Ολυμπιακός Βόλου-Ηρακλής.

Από την Παρασκευή 17 Μαΐου έως και την Παρασκευή 24 Μαΐου, οι συνδρομητές του ΟΤΕ TV θα μπορούν να απολαύσουν σε αποκλειστικότητα πάνω από 50 live αναμετρήσεις, τις περισσότερες σε υψηλή ευκρίνεια, αλλά και να ενημερωθούν μέσα από τις πιο έγκυρες αθλητικές εκπομπές.

Την Παρασκευή 17 Μαΐου, η κάλυψη του τελικού κυπέλλου Ισπανίας ξεκινά στις 21.30, στο OTE Sport1HD, με την pre-game εκπομπή, όπου θα προβληθούν ενδιαφέροντα θέματα & ρεπορτάζ για τις δυο φιναλίστ. Στην ισπανική πρωτεύουσα για τον σχολιασμό του αγώνα, θα βρίσκεται ο πρώην παίκτης της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντέμης Νικολαΐδης, ενώ από τις 22.30, την περιγραφή του αγώνα αναλαμβάνει ο Αλέξης Σπυρόπουλος. Πλούσια θα είναι η θεματολογία και στο post-game, μετά την ολοκλήρωση του τελικού.

Στο Moto GP, με τις ελεύθερες δοκιμές 1 & 2 την Παρασκευή 17 Μαΐου (10.50 & 15.00, OTE Sport2HD) 3 & 4 το Σάββατο 18 Μαΐου (10.50 & 14.25, OTE Sport2HD), αλλά και τη μάχη της pole position στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά της ίδιας ημέρας (15.05, OTE Sport2HD), το παγκόσμιο πρωτάθλημα μοτοσυκλέτας ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους κορυφαίους αναβάτες του κόσμου στη Γαλλία, στο δεύτερο χρονικά ευρωπαϊκό Grand Prix. Την Κυριακή 19 Μαΐου, το πρόγραμμα του OTE TV ξεκινά στις 11.45 (OTE Sport2HD), με τον αγώνα του Moto3, ακολουθεί ο αγώνας του Moto2 στις 13.05, ενώ στις 14.30 πάντα στο OTE Sport2HD, μόνο οι συνδρομητές του OTE TV θα απολαύσουν σε υψηλή ευκρίνεια τη ζωντανή μετάδοση του αγώνα από το Le Mans.

Στο ποδόσφαιρο, στο φινάλε των πρωταθλημάτων στη Γερμανία και την Ιταλία, ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αγώνες Φράιμπουργκ-Σάλκε και Σιένα-Μίλαν για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λίγκ.

Ακόμη, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ντέρμπι Ρόμα-Νάπολι, Γκλάντμπαχ-Μπάγερν και Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Βόλσφμπουργκ επί ιταλικού εδάφους.

Στην Ισπανία, για την 36η αγωνιστική της La Liga, ξεχωρίζουν η φιέστα της Μπαρτσελόνα για την κατάκτηση του τίτλου στον αγώνα με την Βαγιαδολίδ και τα ντέρμπι Χετάφε-Βαλένθια, Σεβίλη-Σοσιεδάδ.

Την Πέμπτη 23 Μαΐου, στις 04.00 τα ξημερώματα, το θέαμα του λατινοαμερικάνικου ποδοσφαίρου συνεχίζεται με Copa do Brasil και την αναμέτρηση Σάντος-Τζόινβιλ (04.00 OTE Sport4).

Στο μπάσκετ, για τα playoff του NBA, την Κυριακή 19 Μαΐου (22.30 OTE Sport2HD), βάσει αποτελέσματος θα προβληθεί, είτε ο 7ος ημιτελικός της Western Conference San Antonio-Golden State, είτε ο πρώτος τελικός της Western Conference San Antonio-Memphis, για την 34η αγωνιστική της ACB Liga Endesa Ισπανίας, θα μεταδοθεί το παιχνίδι Μπαρτσελόνα-Ουνικάχα Μάλαγα (Κυριακή 19 Μαΐου, 13.30 OTE Sport4).

Για την Football League, την Κυριακή 19 Μαΐου στις 18.00, στο πλαίσιο της 40ης αγωνιστικής, θα προβληθούν ζωντανά και αποκλειστικά τα ντέρμπι Παναχαϊκή-Εργοτέλης (OTE Sport3) και Παναιτωλικός-Απόλλων Σμύρνης (OTE Sport4). Οι συνδρομητές του OTE TV θα έχουν διπλό αγωνιστικό ραντεβού και με την 41η εμβόλιμη αγωνιστική, καθώς την Τετάρτη 22 Μαΐου θα παρακολουθήσουν τα ντέρμπι Δόξα Δράμας-Λάρισα (18.00, OTE Sport3) και Ολυμπιακός Βόλου-Ηρακλής (18.00, OTE Sport4).

Πόσοι είδαν τον τελικό;

1.107.000 κόσμου με μέση τηλεθέαση 10,9% και μέσο μερίδιο 25,5 παρακολούθησαν χθες από τον ΑΝΤ1 τον τελικό του Europa League μεταξύ Τσέλσι και Μπενφίκα.

Ομως δεν ήταν το πρώτο πρόγραμμα της ημέρας αφού κυριάρχησε ξανά η σειρά «Κλεμμένα Ονειρα» του MEGA! Την είδα 1.755.000 κόσμου (17,2% με 39,5%).

Κωπηλασία και μπιλιάρδο στο Action24

Το βράδυ της Κυριακής 19/5 στις 21:30 θα μεταδοθεί από το Action24 το 79ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κωπηλασίας που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά.
Η μετάδοση θα είναι συνολικής διάρκειας 2.30 ωρών και θα περιλαμβάνει τους τελικούς Ανδρών-Γυναικών και Ελ. βαρών της 4ης ημέρας των αγώνων, τις απονομές καθώς και συνεντεύξεις με τους νικητές και πρωταγωνιστές των αγώνων.

Τα μεγαλύτερα ονόματα του ευρωπαϊκού μπιλιάρδου έρχονται στο 1ο International IBT Tournament.
Ο Ντάνι Σάντσεζ, ο Φίλιππος Κασιδόκωστας, ο Νίκος Πολυχρονόπουλος και όλοι οι σταρ του γαλλικού μπιλιάρδου θα δώσουν τη "μάχη" τους για το χρυσό μετάλλιο. Οι κορυφαίες προσωπικότητες του σπορ δίνουν ραντεβού στο Action 24, αυτή την Κυριακή (19 Μαίου), ακριβώς τα μεσάνυχτα.

«Driftwars Insider» στα κανάλια Novasports

Οι λάτρεις της ταχύτητας και της δεξιοτεχνίας θα έχουν την ευκαιρία την Παρασκευή 17 Μαΐου στις 19:30 από το Novasports 1, να παρακολουθήσουν το δεύτερο επεισόδιο της εκπομπής «Driftwars Insider». Στην διάρκεια της 45λεπτης εκπομπής οι συνδρομητές των καναλιών Novasports θα απολαύσουν συγκλονιστικές αναμετρήσεις από την πίστα Drive Park του Ν. Ρύσιου.

Η εκπομπή παρουσιάζει την αγωνιστική και όχι μόνο δράση των διοργανώσεων Driftwars στον ελλαδικό χώρο. H συγκεκριμένη διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού κερδίζει συνεχώς θαυμαστές και ενθουσιάζει τόσο για το θέαμα που προσφέρει όσο και για το γεγονός ότι οι αθλητές του είναι και «κατασκευαστές» και καθορίζουν, σύμφωνα πάντα με τους κανονισμούς, τις βελτιώσεις που θα κάνουν τα αυτοκίνητά τους πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών του 2ο επεισοδίου από τα κανάλια Novasports έχει ως εξής:
Παρασκευή 17/5 19:30 Novasports 1 & Web TV στο Novasports.gr
Σάββατο 18/5 22:00 Novasports 3
Κυριακή 19/5 15:00 Novasports 1 & Web TV στο Novasports.gr

«Bossa Nova» με Ζιοβάνι!

To έβδομο επεισόδιο του ξεχωριστού ντοκιμαντέρ «Bossa Nova» που παρουσιάζει ο Γιώργος Λυκουρόπουλος, θα προβάλει την Παρασκευή 17 Μαΐου στις 22:00 το Novasports 1. Στο έβδομο επεισόδιο με τίτλο «Η προετοιμασία για το Μουντιάλ», οι συνδρομητές των καναλιών Novasports θα έχουν την δυνατότητα να δουν το πρώτο μέρος και συγκεκριμένα τις 12 πόλεις που φιλοξενούν τους αγώνες, στοιχεία για τη χώρα και την προετοιμασία της, τα στάδια, τις υποδομές, στοιχεία της FIFA για τη διοργάνωση, καθώς και μίνι συνεντεύξεις με Βραζιλιάνους δημοσιογράφους και πολιτικούς.

Ο πολιτιστικός ακόλουθος της Πρεσβείας της Βραζιλίας, Γκουστάβο Μπεζέρα, μιλάει στη κάμερα των καναλιών Novasports για τη τρομακτική ανάπτυξη της χώρας του και ο Ζιοβάνι εκφράζει τις αντιρρήσεις του για τα ποσά που έχουν διατεθεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο δημοσιογράφος Μαρσέλο Κάμερα από το Σάο Πάολο, αναλύει όλες τις παραμέτρους για τα υπέρ και τα κατά της διοργάνωσης του Μουντιάλ από τη χώρα του.

Επίσης στην κάμερα των καναλιών Novasports μιλάει από το Μπέλο Οριζόντε ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Ντουντού, αναφορικά με το πως βιώνει την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του Μουντιάλ στην πατρίδα του την Βραζιλία.

Ο δημοσιογράφος του Novasports, Γιώργος Λυκουρόπουλος κάλυψε 11.300 χιλιόμετρα μέσα σε 30 ημέρες, ταξίδεψε στις 12 πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Μουντιάλ, ακριβώς στις ίδιες ημερομηνίες που θα διεξαχθούν οι αγώνες του, δηλαδή από 12 Ιουνίου - 12 Ιουλίου.

Μέσα από το «Bossa Nova» οι συνδρομητές των καναλιών Novasports μεταφέρονται στην χώρα της «σάμπα» και βλέπουν τις πόλεις, τα γήπεδα, τους ανθρώπους, την κουλτούρα, την κοινωνία και παίρνουν χρηστικές πληροφορίες για τη χώρα που θα φιλοξενήσει τις καλύτερες Εθνικές ομάδες του κόσμου.