Για να αισθάνεσαι σίγουρος για την ασφάλιση του αυτοκινήτου σου, Anytime με την εγγύηση της INTERAMERICAN

Είπε πολλά ο Ιβάν Σαββίδης, όμως εγώ θέλω να σταθώ σε μια κουβέντα του: "Στόχος του χρόνου ξεκάθαρα είναι το πρωτάθλημα, ξέρετε και εσείς πως χρειάζονται αλλαγές το καλοκαίρι".

Φέτος ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε. Κι αν έρθει πρώτος στα πλέι οφ, θα έχει πετύχει το μίνιμουμ. Ούτε, δηλαδή, ανταγωνιστικός απέναντι στον Ολυμπιακό ήταν για να κάνει την υπέρβαση, ούτε τη δεύτερη θέση στην κανονική σεζόν είχε καπαρώσει από νωρίς αφού ο Αστέρας για μεγάλο διάστημα είχε περισσότερους βαθμούς μέχρι λίγο πριν το τέλος, ούτε στην Ευρώπη έκανε κάτι, ενώ στο Κύπελλο αποκλείστηκε. Και, βέβαια, αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ δεν ξεπέρασε τη μετριότητα. Δεν έπαιξε μπάλα, όπως λέμε. Αφήνω τα λάθη που γίνανε φέτος και πάμε σ΄ αυτή την κουβέντα που έθεσε ως στόχο για του χρόνου ο ιδιοκτήτης του Δικεφάλου. Την κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Πρώτα η διεκδίκηση

Ο ΠΑΟΚ, δηλαδή, καλείται του χρόνου να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση. Να κατακτήσει τον τίτλο στην Ελλάδα. Το πρώτο, όμως, που πρέπει να γίνει είναι η διεκδίκηση του τίτλου. Έπεται η κατάκτηση.

Να βοηθάει και η ομάδα

Ο Σαββίδης φαίνεται αποφασισμένος και δείχνει πυγμή, τα χώνει στους παίκτες μετά από ήττες όπως τώρα στο Περιστέρι, κάνει και τα λάθη του βέβαια, εννοείται ότι θα φανεί μελλοντικά αν τα καταφέρει ή όχι, αλλά από την άλλη πρέπει να βοηθάει και η ομάδα με την μπάλα που παίζει. Να έχει, δηλαδή, ο ΠΑΟΚ το ανάλογο ρόστερ και, φυσικά, να βρεθεί και προπονητής.

Ποιες προβλέψεις;

Δεν μπορώ να ξέρω τι θα γίνει την επόμενη σεζόν. Αν, δηλαδή, ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει την κυριαρχία του αφού θα ξεκινήσει πάλι ως φαβορί, αν ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να πάρει τίτλο ή ο Παναθηναϊκός σε τι κατάσταση θα είναι κ.λ.π. Δεν είμαι μάντης για να κάνω τέτοιες προβλέψεις.

Για να ανέβει επίπεδο

Αυτό που βλέπω, όμως, είναι ότι ο ΠΑΟΚ για να μπορέσει να φτάσει στο σημείο να διεκδικήσει τον τίτλο χρειάζεται πρώτα απ΄ όλα σοβαρή ενίσχυση. Άρα, πρέπει ο ιδιοκτήτης του να ρίξει λεφτά για να δυναμώσει το ρόστερ το καλοκαίρι. Κι όχι με έναν, δυο παίκτες. Δεν φτάνουν. Χρειάζεται παικταράδες ο ΠΑΟΚ για να ανέβει επίπεδο.

Για ταυτότητα

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, έχει ανάγκη προπονητή δυνατό, αλλά και από τουλάχιστον έναν - δυο παίκτες σε κάθε του γραμμή! Αυτό φάνηκε φέτος. Ποδοσφαιριστές, δηλαδή, που όχι μόνο να μπορούν να προσφέρουν άμεσα, αλλά να δώσουν και προσωπικότητα στην ομάδα. Ταυτότητα, που λέμε. Ο ΠΑΟΚ, δηλαδή, αυτή τη σεζόν μοιάζει να είναι γλυκανάλατος μέσα στο γήπεδο. Δεν έχει τσαγανό, δεν έχει εκτόπισμα, δεν έχει δίψα, δεν έχει πλάνο. Και γι΄ αυτό πολλές φορές δείχνει να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του.