Οι Πειραιώτες τερμάτισαν πρώτοι στην κανονική περίοδο, οι Πατρινοί στην όγδοη θέση και έτσι οι δύο ομάδες θα τα ξαναπούν στην πρώτη φάση των play off με το πρώτο παιχνίδι να είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη (22/5).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Εξακολουθεί να έχει έλλειψη συγκέντρωσης και ενέργειας μετά το Final Four του Λονδίνου, αλλά ακόμη και έτσι έχει πάρα πολύ ανώτερο ρόστερ από τον Απόλλωνα. Οι Πειραιώτες μπορεί να πει κάποιος πως έπαιξαν όσο χρειάστηκε για να φτάσουν στη νίκη.

ΜVP: Ο Γιώργος Πρίντεζης. Ο Έλληνας φόργουορντ του Ολυμπιακού έκανε καλή δουλειά σε άμυνα και επίθεση ενώ ήταν και πρώτος σκόρερ του ματς με 18 πόντους.

ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο Λάρι Τέρνερ. Ο σέντερ του Απόλλωνα Πατρών ήταν κακός τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση και δεν βοήθησε σε κανένα σημείο την ομάδα του Νίκου Βετούλα.

KEY POINT: Το ξέσπασμα στο τελευταίο τρίλεπτο του τρίτου δεκαλέπτου. Το σκορ ήταν 44-36 στο 26’ με τον Απόλλωνα να δείχνει πως μπορεί να μείνει στη διεκδίκηση της νίκης ως το τέλος της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός, όμως, με επιμέρους σκορ 19-5 έκανε το 63-41 και κάπου εκεί τα πάντα τελείωσαν και το μόνο που απέμενε ήταν να γίνει γνωστό το τελικό σκορ.

ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Περίπου 8.000 φίλοι των Πρωταθλητών Ευρώπης βρέθηκαν στις εξέδρες του ΣΕΦ για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι-φιέστα με τον Απόλλωνα Πατρών. Πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης με τους Πατρινούς αποκαλύφθηκε και το τρίτο λάβαρο που αφορά κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου στην οροφή του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Ο κόσμος το χάρηκε με την ψυχή του ενώ σε κάθε αλλαγή οι φίλοι των Πειραιωτών φώναζαν ρυθμικά το όνομα του παίκτη που έμπαινε ή έβγαινε.

Δεκάλεπτα: 25-15, 37-31, 63-41, 80-53

Πηγή: gazzetta.gr