Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην Ώρα των Σπορ:

-Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η αναδιάρθρωση, από την οποία προκύπτει νέα Γ” Εθνική;

«Μετά την ψήφισή της στο ελληνικό κοινοβούλιο, η αναδιάρθρωση έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία. Αναμένουμε μόνο τους πρωταθλητές των Ενώσεων, που θα προκριθούν από τα μπαράζ, για να προχωρήσουμε στον καταρτισμό των ομίλων. Έχουμε φροντίσει το τμήμα Αδειοδοτήσεων να είναι σε συνεχή επαφή με το αντίστοιχο της Αγγλικής Ομοσπονδίας, βάσει του οποίου θέτουμε το πλαίσιο που θα πρέπει να κινούνται οι ομάδες. Το ελληνικό ποδόσφαιρο μπαίνει σε νέα εποχή».

-Αυτά που πρέπει να ξέρουν οι ομάδες για την προκήρυξη, λίγο-πολύ έχουν δημοσιευθεί. Ποιοι είναι οι βασικοί στόχοι που έχει η Ομοσπονδία με την υλοποίηση της αναδιάρθρωσης;

«Σκοπός μας είναι οι παράγοντες να αρχίσουν σιγά σιγά να μπαίνουν στη διαδικασία να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για να έχουν τα σωματεία γερές βάσεις. Είναι απαραίτητο οι ισολογισμοί των σωματείων να είναι ισοσκελισμένοι. Πιστεύουμε ότι είναι μία λογική στην οποία πρέπει να μπει το ποδόσφαιρο, να οικοδομηθεί σε υγιείς βάσεις για να μην φτάνουν οι ομάδες να φορτώνονται με χρέη, που στο τέλος δεν θα μπορούν να καλύψουν. Δίνουμε τη δυνατότητα να προβούν στις απαραίτητες κινήσεις μέχρι να πάρει η Γ” Εθνική την τελική της μορφή, όπου θα αποτελείται από 64 σωματεία».

-Μετά το τέλος της περσινής σεζόν είχαν γίνει μπαράζ για την άνοδο στη Δ” Εθνική, όμως μετά την ολοκλήρωσή τους η ΕΠΟ πήρε την απόφαση να προβιβάσει όλες τις ομάδες που είχαν πάρει μέρος σε αυτά. Υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι ανάλογο και φέτος;

«Σε καμία περίπτωση! Από τον περασμένο Οκτώβρη στην ΕΠΟ υπάρχει ένα νέο διοικητικό συμβούλιο, που δεν έχει καμία σχέση με την παθογένεια κάποιων παλαιών παραγόντων! Αυτή η νοοτροπία δεν έχει καμία σχέση με την ΕΠΟ. Είπαμε ότι αναλάβαμε να κάνουμε κάποια πράγματα και θα τα κάνουμε! Είχαμε αποφασίσει να προχωρήσουμε την αναδιάρθρωση, γιατί στην ελληνική επικράτεια δεν μπορούν να υπάρχουν περισσότερες από δύο επαγγελματικές κατηγορίες».

-Ο καταρτισμός των ομίλων μοιάζει να είναι άλυτο σταυρόλεξο… Έχετε κάνει κάποιο πλάνο;

«Πραγματικά είναι πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση ο καταρτισμός των ομίλων της νέας κατηγορίας! Δεν μπορούμε να κάνουμε το παραμικρό αν δεν γνωρίζουμε πρώτα ποιες θα είναι οι 14 πρωταθλήτριες που θα προβιβαστούν από τα μπαράζ! Το μόνο δεδομένο είναι πως οι όμιλοι θα χτιστούν από τον Έβρο προς την Κρήτη».

-Τα σωματεία εκφράζουν την ανησυχία τους για το μέλλον. Αρκετοί πιστεύουν ότι πολλά από αυτά δεν θα καταφέρουν να σταθούν στο πρωτάθλημα. Μπορεί ένα σωματείο να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της κατηγορίας;

«Συμμερίζομαι απόλυτα τα προβλήματα των σωματείων και πιστεύω ότι όντως θα είναι πολύ δύσκολη χρονιά. Θα πρέπει να δημιουργήσουν μία βάση μελών και χορηγών για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες. Δυστυχώς, οικονομική βοήθεια από την Πολιτεία είναι σχεδόν απίθανο να υπάρξει! Δεν θέλουμε να κοροϊδεύουμε τις ομάδες και να λέμε πράγματα πίσω από την πλάτη τους! Εμείς, ως ΕΠΟ, θα φροντίσουμε να έχουν χαμηλά έξοδα διαιτησίας, θα προσπαθήσουμε να βρούμε χορηγίες για την κατηγορία, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα».

-Να φανταστούμε ότι θα κοπούν και οι δωρεάν μετακινήσεις που παρείχε τα τελευταία χρόνια η ΕΠΟ στις νησιώτικες ομάδες της Δ” Εθνικής;

«Είναι αναπόφευκτο! Η ΕΠΟ δεν μπορεί να καλύψει από το ταμείο της ούτε τις διαιτησίες, ούτε τις μετακινήσεις των συλλόγων».

-Επί των ημερών σας σημειώθηκε ο πιο ιστορικός υποβιβασμός στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου… Ένα σχόλιο για τη φετινή ΑΕΚ και το επεισοδιακό φινάλε…

«Είναι πάρα πολύ λυπηρό για μία ιστορική ομάδα, όπως είναι η ΑΕΚ, να έχει φτάσει σε αυτό το σημείο… Είναι μεγάλο σωματείο, από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα, με πλούσια ιστορία, που εκπροσωπεί ανθρώπους, οι οποίοι έχουν βιώσει την προσφυγιά. Ίσως, όμως, είναι και ένα μάθημα ζωής για όλους όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, αλλά πολύ περισσότερο για αυτούς που είναι μέσα στην ΑΕΚ, που θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, παλαιοί και νέοι. Δεν πρέπει να ρίχνουν τις ευθύνες αλλού και να κοιτάξουν πολύ γρήγορα η ΑΕΚ να γυρίσει εκεί που ανήκει. Πρέπει να υπάρξει τόλμη και δύναμη για να προχωρήσει σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, να βρει τον δρόμο που της ανήκει, ό,τι κι αν επιλέξουν οι άνθρωποί της να κάνουν».

-Ο κ. Παππάς, όμως, είχε δώσει συνέχεια στον αγώνα της Βέροιας με τον Άρη, σε μία περίπτωση με αρκετές ομοιότητες. Δεν θεωρείτε ότι υπήρξε αδικία εις βάρος της ΑΕΚ;

«Ποτέ δεν πρέπει να συγχέουμε καταστάσεις που συμβαίνουν και που μπορεί να μην είναι ίδιες. Γνώμη μου είναι πως στη Βέροια έγινε λάθος. Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να ζητάμε να διορθωθεί με ένα άλλο λάθος! Δική μου άποψη είναι ότι η βία μέσα στα γήπεδα πρέπει να παύσει εντελώς! Θα πρέπει να προστατεύουν τους πραγματικούς πρωταγωνιστές, που είναι οι ποδοσφαιριστές, τα ίδια τα σωματεία και όχι οι Σύνδεσμοι και οι φίλαθλοι των ομάδων».

-Υπάρχει κάποιος τρόπος, υπάρχει κάποια ελπίδα αποφυγής του μοιραίου για την ΑΕΚ;

«Δεν μπορώ να έχω άποψη γιατί πρόκειται για θέματα που άπτονται της δικαιοδοσίας δικαστικών οργάνων. Όμως, από τα όσα ακούω και μαθαίνω το τελευταίο διάστημα, η ΑΕΚ το κυνηγάει και ίσως έχει τύχη».

-Η ΑΕΚ ζητεί εφαρμογή του άρθρου 35, δηλαδή αποβολή του Άρη από το πρωτάθλημα, επειδή είχε προσφύγει σε πολιτικά δικαστήρια.

«Βάσει του άρθρου 35, η επαγγελματική Ένωση στην οποία ανήκει ο Άρης (σ.σ. Σούπερ λίγκα) οφείλει να θέσει στον Άρη θέμα απόσυρσης της προσφυγής του από τα πολιτικά δικαστήρια για χρέη που αφορούν το ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα, αν η Σούπερ λίγκα δεν κάνει αυτό που υποχρεούται, το θέμα θα μεταφερθεί στην ΕΠΟ για να πράξει τα δέοντα. Το συμβούλιο της ΕΠΟ θα φροντίσει να τηρηθεί ο κανονισμός».

-Είναι για το ελληνικό ποδόσφαιρο ένα σφοδρό χτύπημα ο υποβιβασμός της ΑΕΚ;

«Φυσικά και είναι! Και μόνο η απουσία της αίγλης της αποδυναμώνει το πρωτάθλημα».