Βόμβα. Μεγατόνων μάλιστα: Ο Τέρενς Κουίκ παραιτήθηκε από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Τίποτα πια δεν είναι ίδιο στο πολιτικό σκηνικό. Με κομμένη την ανάσα η κοινή γνώμη περιμένει την επόμενη κίνηση του Τέρενς: Ποια μπορεί να είναι αυτή; Να ανακοινώσει την προσχώρησή του στη Νέα Δημοκρατία; Ή μήπως ενταχθεί στο ΛΑΟΣ για να πάνε στη Νέα Δημοκρατία και οι δύο μαζί με τον Καρατζαφέρη;
Υπάρχει όμως κι άλλο σενάριο που κυκλοφορεί έντονα στους διαδρόμους της Βουλής: Οτι η παραίτηση Κουίκ δεν έχει πολιτικά κίνητρα. Δεν επίκειται δηλαδή μεταγραφή του σε άλλο κόμμα. Αλλος είναι ο λόγος. Επειδή οι ζέστες μπήκανε απότομα κι ο Τέρενς είναι κάποιας ηλικίας, θέλει να ξεκουραστεί τους καλοκαιρινούς μήνες. Να το ρίξει δηλαδή στο κολύμπι και στο ψάρεμα. Και τον Σεπτέμβριο να επανέλθει στα καθήκοντά του φρέσκος-φρέσκος.
Οι μεταγραφές αντίθετα είναι στο φόρτε τους και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ έφερε και δεύτερο παίκτη για τα πλέι οφ, ενώ στο ποδόσφαιρο ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο «μπαμ» με τον Ζόναταν Ντελαπλάς. Αποκαλούμενο και «μηχανάκι» ή και «γαλλικό κλειδί» επειδή αγωνίζεται σε περισσότερες της μίας θέσεως στη μεσαία γραμμή.
Ο εν λόγω Ντελαπλάς ανήκει στη βελγική Ζούλτε Βάρεγκεμ, αλλά, καθότι λήγει το συμβόλαιό του, είναι ελεύθερος κι ωραίος. Μοιραία λοιπόν προκύπτει ο εξής προβληματισμός: Ο εν λόγω Ντελαπλάς δεν έμεινε ελεύθερος την περασμένη εβδομάδα, οπότε και τον ανακάλυψε ο Γιάννης Αναστασίου. Ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, δήλωσε πρόσφατα «εμένα μου αρκούν δέκα λεπτά για να δω έναν ποδοσφαιριστή και να κρίνω αν κάνει ή αν δεν κάνει». Ο εν λόγω Ντελαπλάς λοιπόν, επαναλαμβάνουμε, είναι ελεύθερος από την 1η ενεστώτος έτους. Από την 1η Ιανουαρίου για να υπογράψει σε ομάδα της αρεσκείας του.
Και δεν λέμε να τον είχανε εντοπίσει και αρπάξει τα λαγωνικά της Ρεάλ, της Μπαρτσελόνα ή της Γιουνάιτεντ. Λέμε για τις ομάδες του πρωταθλήματός του. Αυτές που τον βλέπουνε και τον ξέρουνε. Οπως έγινε εδώ με τον Ντέιβιτντ Τσέντσι και τον Ολαϊτάν. Κι άιντε να πούμε ότι δεν έκανε για την Αντερλεχτ. Δεν έκανε ούτε για την Μπριζ ούτε για τη Σταντάρ Λιέγης; Δεν έκανε ούτε για την Γκενκ;
Στον Ολυμπιακό κόσμος πάει κι έρχεται. Ενας απολογισμός όμως δεν κάνει κακό. Σχετικά με τι ψάρια πιάσανε οι περσινές μεταγραφές. Σιόβας: Για ρεζέρβα στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι κακός. Γκρέκο: Ετοιμος για ξεμπαρκάρισμα. Μασάντο: Για τα λεφτά που κόστισε ψιλοπράματα. Κοντρέρας: Στο σώσμα. Βλαχοδήμος: Φρου φρου κι αρώματα, κι όπως λέει το ρεπορτάζ αν βρούνε ομάδα στο εξωτερικό, να τον στείλουνε δανεικό όμως και τον Φετφατζίδη θα είναι ευχής έργον.
Τάτος: Καλός για τον Αρη, όπως ήταν καλός και για τον Ατρόμητο. Αρα λοιπόν από τις περσινές μεταγραφές μόνο ο Μανωλάς βγήκε. Με τα λάθη του, με τις αδυναμίες του, με τις γκέλες του αλλά βγήκε. Μια στις επτά-οκτώ μεταγραφές, όμως, δεν είναι ό,τι καλύτερο σε ποσοστό. Οψόμεθα λοιπόν γι' αυτές που θα γίνουν το καλοκαίρι.
Κλείνοντας, μια πινελιά στην υπόθεση Καραγκούνη που θα παίζει συνέχεια τις προσεχείς μέρες: Ενας και μόνο λόγος υπάρχει για να επιστρέψει ο Καραγκούνης στην Ελλάδα. Ο γιος του. Κανένας άλλος. Αυτά.
Με αυτά τα λεφτά μπορείς να φέρεις τους καλύτερους διεθνείς της Ανδόρας
ΤΙΣ προάλλες ήτανε που είχα γράψει ότι «ο Αλαφούζος εκπαιδεύεται» κατά τα πρότυπα του θεατρικού έργου «Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται». Είπε λοιπόν μεταξύ των άλλων ο ηγέτης της Πράσινης Συμμαχίας στη ραδιοφωνική ανάκριση που του έκαναν τα παιδιά του Φορέα: «Πέρυσι θεωρούσα ότι τα 400.000 ευρώ για συμβόλαιο ποδοσφαιριστή ήταν λίγα. Τώρα θεωρώ ότι ένας καλός παίκτης διεθνής Ευρωπαίος μπορεί να έρθει με 150.000 ευρώ».
Και δεν χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα τζίνιους για να κάνεις την εξής απλοϊκή σκέψη: Οταν μιλάμε για καλό διεθνή Ευρωπαίο ποδοσφαιριστή με αυτά τα λεφτά τι μπορούμε να εννοούμε; Καλός διεθνής της Αλβανίας με 150 χιλιάρικα είναι κομμάτι δύσκολο να βρεθεί. Καλός διεθνής της Μάλτας ίσως. Για καλός διεθνής του Λουξεμβούργου οι πιθανότητες είναι περισσότερες. Οπως επίσης με 150.000 ευρώ μπορείς να φέρεις σίγουρα στην Ελλάδα τους καλύτερους διεθνείς της Ανδόρας.
Μέχρι εκεί. Καλός διεθνής Μολδαβός μ' αυτά τα λεφτά δύσκολα βρίσκεται. Ας μην είμαστε βιαστικοί όμως. Εδώ θα είμαστε όλο το καλοκαίρι για να δούμε από πρώτο χέρι ποιοι θα είναι αυτοί οι καλοί Ευρωπαίοι διεθνείς που θα έρθουν μ' αυτά τα λεφτά στον Παναθηναϊκό. Εκτός αν πρόκειται για διεθνείς της Παίδων.
Κι άλλες πολλές ψωνιστήκανε, αλλά καμία δεν έκανε σαν την κ. Γιάννα
«ΟΤΑΝ φορούσα μίνι, οι άντρες πάθαιναν εγκεφαλικό!». Ποια μπορεί να το έχει πει αυτό; Η Ζωή Λάσκαρη; Η Μπριζίτ Μπαρντό; Η συχωρεμένη η Σπεράντζα Βρανά; Η διάσημη πορνοστάρ των 70s, Τίνα Σπάθη; Η Μελίνα Μερκούρη; Για να μην πολυλογούμε η φράση ανήκει στη Γιάννα Αγγελοπούλου. Που διαθέτει πλέον και την ιδιότητα της συγγραφέως. Με το βιβλίο της υπό τον τίτλο «My greek drama» να βρίσκεται στην πέμπτη θέση των μπεστ σέλερ σε διεθνές επίπεδο. Και με τάσεις ανόδου μάλιστα. Τον έσκισε δηλαδή τον Αγάθωνα και την 6η θέση που πήρε στη Γιουροβίζιον.
Θα μου πείτε τώρα, άλλη δουλειά δεν έχουν οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι από το να αγοράζουν το βιβλίο της κυρίας Γιάννας, για να πληροφορηθούν ποιο είναι το δράμα που περνάει; Επί του προκειμένου κι επειδή το θέμα είναι σοβαρό θα επανέλθουμε. Προς το παρόν κρατάμε αυτό με τη μίνι φούστα και τα εγκεφαλικά. Στην παγκόσμια περιοδεία της λοιπόν η κ. Γιάννα, για την παρουσίαση του βιβλίου της, δεν χάνει ευκαιρία να αναφέρεται στον εαυτό της.
Μια προσωπικότητα του μεγέθους της κ. Γιάννας δεν έχει κανένα λόγο να είναι μετριοπαθής. Κάπου εκεί λοιπόν εντάσσεται κι αυτό με τη μίνι φούστα που όταν τη φόραγε οι άντρες πάθαιναν εγκεφαλικά. Συμπέρασμα: Κι άλλες και πολλές μάλιστα ψωνιστήκανε, αλλά καμία δεν έκανε έτσι. To be continued.
Επειδή οι ζέστες μπήκανε απότομα κι ο Τέρενς είναι κάποιας ηλικίας, θέλει να ξεκουραστεί τους καλοκαιρινούς μήνες. Να το ρίξει δηλαδή στο κολύμπι και στο ψάρεμα. Και τον Σεπτέμβριο να επανέλθει στα καθήκοντά του φρέσκος φρέσκος.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Μήπως ο Σαββίδης ρίχνει τα λεφτά του στη λεκάνη μόνος του;
Πάει κι ο Χόρχε Βιντέλα στα 87. Σαν αυγό τον καθάρισε κι αυτόν ο Μητσοτάκης.
-Observer
Πηγή: Goal