Facebook Pixel Θέλει να κάνει τη μούργα, λάδι ραφινέ!
| 2013-05-22 10:30:00

Θέλει να κάνει τη μούργα, λάδι ραφινέ!

Θέλει να κάνει τη μούργα, λάδι ραφινέ!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης αναλύει στον sportdog τις μεθοδεύσεις της διοίκησης του Παναθηναϊκού έτσι ώστε η παρανομία να πάρει "μεταλλαγμένη" μορφή νομιμότητας!

Ένα τρικ, φαιδρό και αποτυχημένο εκ των προτέρων, είναι όλο αυτό με τη διεκδίκηση των συμφερόντων του Παναθηναϊκού, στο "όνομα" της γενικότερης κάθαρσης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και της απόδοσης δικαιοσύνης στο "μπλοκ των κατατρεγμένων" από το "σύστημα", με την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια. Σάμπως και οι ίδιοι οι μηνυτές βαυκαλίζονται ουσιώδη αποτελέσματα μέσα από την κινητοποίηση τους στην ποινική δικαιοσύνη; Γνωρίζουν πρωτύτερα ότι σε ένα κυνήγι μαγισσών, ουδέποτε κατέληξε κανείς στην εύρεση κρυμμένου θησαυρού.

Για άλλους λόγους γίνεται ο ντόρος. Πρόκειται για ένα ακραιφνέστατο παιχνίδι λαϊκισμού, σε μια περίοδο που ναι μεν προβάλλεται η μεταγραφική δραστηριότητα της ΠΑΕ, υπό το σχεδιασμό του νέου σχήματος τεχνικού και διευθυντικού τιμ, ωστόσο επί της ουσίας οι μέρες που διανύουμε είναι περισσότερο κρίσιμες από ποτέ άλλοτε, αναφορικά με την υπόσταση και τη βιωσιμότητα της εταιρίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟ και οι στενοί διοικητικού συνεργάτες του, έχοντας αντιληφθεί ότι ο "πράσινος φάκελος" που διεκδικεί το "ΟΚ" για να εκδοθεί η αδειοδότηση της ομάδας, έχει σημαντικότατες ελλείψεις και γι΄ αυτό άλλωστε ο κ. Αλαφούζος ταξίδεψε πρόσφατα στο εξωτερικό. Τι δηλαδή; Θα πήγαινε μια βόλτα μέχρι τη Νιόν χωρίς να ελπίζει σε επηρεασμό της γνώμης της ΟΥΕΦΑ; Τα …ωραία μάτια του Αντρέα Τραβέρσο πήγε να δει;

Ελιγμός ήταν, καθώς είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που αναγκαστικά επιλέγεται η επίθεση από την άμυνα, προκειμένου να μην αντιληφθεί η απέναντι πλευρά τις αδυναμίες και το μέγεθος της διάτρητης κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο απελπισμένος. Σε ένα private ραντεβού με τον υπεύθυνο αδειοδοτήσεων της ΟΥΕΦΑ, επιχείρησε να βγάλει άσο από το μανίκι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, ξέροντας πολύ απλά, ότι από το φάκελο της εταιρίας του λείπουν βασικά έγγραφα, εξαιτίας των οποίων δεν γινόταν να πάρει το "πράσινο φως".

Αντί για …μπάρμπα στην Κορώνη, λοιπόν, ο κ. Αλαφούζος έψαξε "δεκανίκι" στην Ελβετία, μπας και όταν έρθει η κρίσιμη στιγμή, του φανεί χρήσιμο προκειμένου να πιεστούν η ΕΠΟ και οι ελληνικές αρχές για να "καθαρίσει" ο Παναθηναϊκός.

Παράλληλα μεταχειρίστηκε επικοινωνιακά στους εσωτερικούς κόλπους του συλλόγου, υπολογίζοντας στη δύναμη και το έρεισμα της λαϊκής φωνής, καλλιεργώντας επαναστατικό κλίμα, ώστε αν χρειαστεί να είναι οπλισμένα τα …τουφέκια.

Δηλώνει και εμφανίζεται συνεχώς αισιόδοξος και βέβαιος ότι ο Παναθηναϊκός έχει εξασφαλισμένη την περίφημη άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα και, παράλληλα, αφήνει να σκάσει στον αέρα και το πυροτέχνημα του "ανένδοτου πολέμου" κατά της αδικίας που βιώνει το "τριφύλλι" στα γήπεδα.

Πρώτα για να δείξει στον κόσμο ότι αυτά που λέει τα κάνει, δεύτερο για να ενισχύσει τη θέση του μόνιμα αδικημένου και κατηγόρου των "ανίερων πράξεων" που εφαρμόζονται στο ποδόσφαιρο και τρίτο για να στείλει μήνυμα στον Πειραιά και τους μεγάλους εχθρούς του, Μαρινάκη και Ολυμπιακό, ότι είναι ένας αμετανόητος "ρομαντικός" της μπάλας τον οποίο θα βρίσκουν πάντα ενώπιον τους…

Ο στόχος του είναι να βγει μονά-ζυγά κερδισμένος από τον σοβαρότατο κίνδυνο που διατρέχει ο Παναθηναϊκός να μην πάρει άδεια, προτάσσοντας επί της ουσίας τη δυναμική των πολυπληθών φίλων του. Διότι, σου λέει, τι θα κάνουν; Θα μας ρίξουν κατηγορία επειδή τρέξαμε στα πολιτικά δικαστήρια (και όχι εμείς, σαν Παναθηναϊκός εν κατακλείδι, αλλά ο Κωνσταντίνου ως φυσικό πρόσωπο!);

Θα μας υποβιβάσουν από τη Λίγκα γιατί είναι ανεπαρκής ο φάκελος που καταθέσαμε; Όταν όλους αυτούς που μας κρίνουν τους βγάζουμε μεθοδευμένα ένα χρόνο τώρα στη …σέντρα ως "εξαρτημένους" και "ληστρική παρέα υποδίκων για στημένα"; Θα τολμήσουν -και ποιοι στο τέλος;- κάτω από αυτές τις συνθήκες να τα βάλουν με τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του;

Κατά συνέπεια, φωνάζοντας και απειλώντας με κάθε τρόπο τους δήθεν παρανόμους, ο πρόεδρος του ΠΑΟ ελπίζει το κατ΄ εξοχήν παράνομο, όπως είναι ο ελλιπής φάκελος της ΠΑΕ της οποίας ηγείται, να τύχει νομιμοποίησης! Η ιστορία με τα σκουξίματα του κλέφτη για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Και να βγει λάδι, ενώ είναι …μούργα!..

Τα ιστορικά χαμηλά και το μπούμερανγκ

Εκείνο που φοβάμαι ότι δεν έχει υπολογίσει ο κ. Αλαφούζος είναι η "στραβή". Ότι θα του γυρίσει μπούμερανγκ η διαχείριση του μέλλοντος της ΠΑΕ, αν, λέω αν, δεν αποδώσει καρπούς όλη τούτη η ποικιλοτρόπως μεθοδευμένη επιχείρηση εξασφάλισης άδειας για τη νέα σεζόν. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είδε την ομάδα του στη χρονιά που έληξε να τερματίζει σε ιστορικά χαμηλά της βαθμολογίας. Να μην είναι ανταγωνιστική και το χειρότερο να παρουσιάζει τους χειρότερους αριθμούς, την πιο οικτρή στατιστική από ποτέ και στο τέλος να μένει και εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων (γιατί κανείς δεν περιμένει, παρά το ανοιχτό παράθυρο που αφήνουν οι διοικούντες, ότι κάπως θα πλασαριστούν τελικά οι "πράσινοι" στο Europa League. Σοβαροί να είμαστε…).

Και βλέπει μια ακόμα πιο απογοητευτική συνέχεια, με τον Σισοκό – τον καλύτερο και ποιοτικότερο παίκτη του ρόστερ – να χάνεται, το ίδιο και τον Βιτόλο, πιθανά και τους Φιγκερόα, Τοτσέ, Μπουμσόνγκ και, γενικά, τα μεταγραφικά μηνύματα να είναι αρνητικά, λόγω έλλειψης χρημάτων.

Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά που καταγράφονται επί των ημερών διοίκησης Αλαφούζου στον Παναθηναϊκό, προέκυψε και η "ξεροκεφαλιά" επιβολής του Νταμπίζα στο αντίθετο λαϊκό και συνδεσμιακό (κυρίως αυτό) ρεύμα…

Αναρωτιέστε τι θα συμβεί αν ο ΠΑΟ δεν πάρει τελικά και άδεια και ακολουθήσει παράλληλα πορεία με Ηρακλή, ΑΕΚ, κλπ.; Μάλλον κάποιοι δεν θέλουν ούτε να το σκέφτονται ως τον πιο άσχημο εφιάλτη της ζωής τους…  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags