Μιλάμε για την επιθεώρηση του αιώνα. Να γελάσει και το χειλάκι του κοσμάκη που είναι πικραμένος από τα χαράτσια, την ανεργία και τα τόσα προβλήματα.

Στην ουρά θα στήνονται από το προηγούμενο βράδυ για να εξασφαλίσουνε μια θέση στην ακροαματική διαδικασία. Αρκεί, όπως είπαμε, να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο. Μη χαθεί αυτή η ιστορική ευκαιρία.

Θα βάζει λοιπόν τα βίντεο του τελικού ο Δημητρακόπουλος κι ο Σωτήρης Βοργιάς, που θα είναι βασικός μάρτυρας κατηγορίας, αφού θα έχει βάλει το χέρι του στο Ευαγγέλιο, θα λέει: «Ορίστε, κύριε πρόεδρε. Μπροστά στα μάτια του γίνεται η φάση. Κι ο Γιάχος κάνει ότι δεν βλέπει. Και να σας πως και το άλλο; Ο πρώτος ξάδελφος του Γιάχου είναι συνέταιρος με τον μπατζανάκη του “εκ βαθέων”. Δεν ξέρετε ποιος είναι ο “εκ βαθέων”; Θα σας το πω κι αυτό. Είναι αυτός που μαζί με τον “Ρασπούτιν” κάνουν κουμάντο στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία».

Στη συνέχεια θα παίρνει τον λόγο ο μάρτυρας υπεράσπισης Γιάννης Παπαδάκος, που τα δαχτυλικά του αποτυπώματα υπάρχουν σε όλα τα Ευαγγέλια σε όλες τις αίθουσες δικαστηρίων της Αθήνας και του Πειραιά. Οπως και σε αρκετά της επαρχίας. Βετεράνος διαιτητής κι αυτός, θα εμφανιστεί στο δικαστήριο με τα ρούχα της δουλειάς.

Σακάκι με φαρδύ βέτο, σιδερωμένο πουκάμισο, γραβάτα και αφού θα βγάλει και θα εναποθέσει το καπέλο όπως απαιτεί ο σεβασμός προς το δικαστήριο, θ' αρχίσει την κατάθεσή του: «Κύριε πρόεδρε, κύριοι δικαστές. Ενας είναι ο αλάνθαστος σ' αυτόν τον μάταιο κόσμο: Ο Κύριος». Και θα δείξει με το δάχτυλο την εικόνα του Χριστού στον τοίχο, όπισθεν της έδρας. «Το παιδί, ο Γιάχος, έκανε ένα ανθρώπινο λάθος. Ουαί κι αλίμονο, κύριε πρόεδρε, εάν σύρονται οι διαιτητές για τα ανθρώπινα -επαναλαμβάνω- λάθη τους στα δικαστήρια. Μήνυση, κύριε πρόεδρε, γι' αυτόν τον λόγο στον πρόεδρο της ΕΠΟ; Θα τρίζουν τα κόκαλα του αείμνηστου Θανάση Μέρμηγκα και του αείμνηστου Γιώργου Δεδέ».

Κι η δουλειά αυτή θα πάει σχοινί κορδόνι για τα σφυρίγματα των διαιτητών στα έντεκα ματς που περιλαμβάνονται στη μήνυση του Βασίλη Κωνσταντίνου. Και όχι του Παναθηναϊκού. Αρκεί ο Θεός -όπως είπαμε- να φωτίσει τον ανακριτή που θα πάρει την υπόθεση να τη στείλει στο ακροατήριο. Και γιατί να μη γίνει η δίκη σε κανένα ΟΑΚΑ ή σε κανένα ΣΕΦ, όπως λέγαμε για τα «στημένα»; Μέχρι και εισιτήρια θα μπορούνε να βγάλουνε. Σε φτηνές τιμές των πέντε και των δέκα ευρώ στις μπροστινές θέσεις. Με τα έσοδα να πηγαίνουν στον λογαριασμό για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους. Του κόσμου τα λεφτά θα μαζευτούνε.

Στην ιστορία θα μείνει αυτή η δίκη. Ποια δίκη του Κολοκοτρώνη, ποια δίκη των έξι, ποια δίκη των χουντικών το 1974; Η δίκη της ΕΠΟ και η μονομαχία Βοργιά - Παπαδάκου θα γραφτεί με χρυσά γράμματα και θα μείνει στην ιστορία. Θα συμπεριλαμβάνεται στη διδακτέα ύλη που θα διανέμεται στους φοιτητές της Νομικής στις εξετάσεις για το πτυχίο τους. Αυτά.

Επεσε γραμμή και τον ψηφίσανε οι οπαδοί του Αρη

ΑΛΛΟ πάλι κι αυτό: καλύτερος προπονητής της σεζόν ο Γιώργος Δώνης. Από πού κι ως πού; Επειδή όπως είπε βγήκε ο ΠΑΟΚ στα χέρια του δεύτερος στο πρωτάθλημα για δεύτερη φορά στα τελευταία 15 χρόνια; Και ποιος άλλος να έβγαινε δηλαδή; Ο διαλυμένος Παναθηναϊκός; Η ΑΕΚ που υποβιβάστηκε; Φως φανάρι είναι η δουλειά πώς βγήκε πρώτος στην ψηφοφορία: έπεσε γραμμή και τον ψηφίσανε οι οπαδοί του Αρη. Σούμπιτοι όλοι μαζί. Και οι Σουπεράδες και της Κοινωνίας των Μελών.

Για να τη σπάσουνε στους ΠΑΟΚτσήδες που τον έχουνε στην μπούκα. Αν δηλαδή βγήκε ο Δώνης καλύτερος στην Ελλάδα, ο Τσιώλης που του πήρε και τα σώβρακα στα τέσσερα παιχνίδια που τον βρήκε μπροστά του, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, τι είναι; Ο καλύτερος προπονητής της Πελοποννήσου; Κι ο Χριστόπουλος της Ηπείρου; Κι έβγαλε λόγο ο Δώνης και είπε «δεν κρατάω κακία, ούτε έχω παράπονα». Κι ύστερα έκλαιγε για την απόλυσή του από τον ΠΑΟΚ μισή ώρα. Τέλος πάντων. Οι ψηφοφορίες και οι εκλογές είναι για να επιβεβαιώνουν κάθε φορά τον θρίαμβο της άγνοιας και της βλακείας. Οταν δεν ξέρουνε δηλαδή τι ψηφίζουνε στις εκλογές, θα ξέρουνε στο ποδόσφαιρο; 

Η ΑΕΚ δεν πήρε ούτε σέντζι από τη μεταγραφή του Ντέμη

«ΑΡΓΗΣΑ να φύγω για το εξωτερικό» είπε με παράπονο ο Ντέμης Νικολαΐδης. Αφορμής δοθείσης, όντας σχολιαστής στον πρόσφατο τελικό Ατλέτικο - Ρεάλ του Κυπέλλου Ισπανίας. Κι ουδεμία αντίρρηση ότι είχε τα προσόντα να παίξει μπάλα στην Ευρώπη και να κάνει και καριέρα μάλιστα. Μ' αυτά που λέει όμως ξύνει πληγές. Κατ' αρχάς, στην ΑΕΚ που έπαιζε ήταν άρχοντας. Και τα λεφτά τα έβγαζε ξεκούραστα. Κάθε βράδυ στα μπουζούκια. Κι όχι για ένα πέρασμα. Το μαγαζί έκλεινε κάθε πρωί. Στην παρέα του στο ίδιο τραπέζι ο Βασίλης ο Δημητριάδης κι ο Ιάκωβος ο Μελισσανίδης όταν άναβε ακόμα τα Κοχίμπα με αναπτήρα Μπικ. Ποιος να του βάλει χέρι δηλαδή ή πρόστιμο από τη διοίκηση για τα ξενύχτια;

Αυτός που διασκέδαζε μαζί του; Αν πήγαινε όμως να παίξει στην Ευρώπη, θα έπρεπε να κοιμάται με τις κότες. Κομμάτι δύσκολο. Εφτασε όμως το πλήρωμα του χρόνου το καλοκαίρι του 2003. Πώς έγινε όμως αυτή η μεταγραφή; Πήρε κανένα φράγκο η ΑΕΚ που τόσο αγαπούσε ο Ντέμης; Ούτε σέντζι. Το συμβόλαιο του Νικολαΐδη έληγε το καλοκαίρι του 2004. Κι ήτανε πληρωμένος από τον Μάκη Ψωμιάδη. Αν όχι τίποτα, για τον τελευταίο χρόνο είχε να παίρνει κάτι ψιλά. Ψίχουλα. Ο Πέτρος Στάθης, ωστόσο, ήταν γενναιόδωρος. Αβέρτος. Του έλυσε το συμβόλαιο, τον άφησε ελεύθερο κι ό,τι λεφτά ήτανε να δώσει η Ατλέτικο, τα έκανε όλα παντελόνι ο Ντέμης. Η ΑΕΚ δεν πήρε ούτε σέντζι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν, όπως είπε ο Φορέας, κανείς δεν έχει πηδήξει με το Τwitter, έχει πηδήξει κανείς με μήνυση;

Τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται: μετά τον Γ. Καρατζαφέρη, τάχθηκε υπέρ του διπλού νομίσματος και η Γιάννα Αγγελοπούλου.
-Observer

Πηγή: Goal