Συγκεκριμένα, ξεκαθάρισε πως δεν υπήρξε αναβολή στη δίκη, αλλά διακοπή οκτώ ημερών ενώ μεταξύ άλλων αναρωτήθηκε γιατί τόσα χρόνια δεν εμφανίζονται τα έγγραφα που λέει πως έχει η πλευρά Ψωμιάδη και τα οποία αποδεικνύουν πως η ΠΑΕ είναι υποχρεωμένη.

Μεταξύ άλλων ο κ. Οικονομόπουλος ανέφερε:

Για τη δίκη: «Ζητήθηκε αναβολή, αλλά δε δόθηκε. Δόθηκε μόνο διακοπή. Δεν ξέρω αν θα έχω μία μεγάλη δικαίωση ή πίκρα, αλλά έχω μία μεγάλη απορία. Άκουσα πως υπήρξαν δηλώσεις ενός από τους δικηγόρους πως υπάρχουν χαρτιά που δείχνουν πως η ΑΕΚ θα πρέπει να είναι υποχρεωμένη στον Ψωμιάδη. Εγώ αναρωτιέμαι, 10 χρόνια μετά, αν έχουν αυτά τα έγγραφα γιατί δε μας τα δείχνουν; Γιατί να ταλαιπωρούνται δύο άνθρωποι που έχουν μπει στη φυλακή. Γιατί δεν έχουν εμφανιστεί από το 2006. Τι είναι αυτά τα... επτασφράγιστα μυστικά».

Για ενδεχόμενο συμβιβασμό: «Ο συμβιβασμός αυτός δεν έχει προταθεί. Δε μπορεί η ΑΕΚ να διαπραγματευτεί τον εαυτό της,. Καμία σοβαρή συζήτηση δε μπορεί να ξεκινήσει με ανταλλαγή προτάσεων με τέτοιο τρόπο. Εγώ θα συνεχίσω μέχρι τέλους, ήδη μου έχει εκχωρηθεί η ελάχιστη απαίτηση που έχω από την πλευρά Ψωμιάδη. Δε μπορών να φανταστώ οποιονδήποτε που μπορέσει να ζητήσει συμβιβασμό. Ο εκκαθαριστής θα πρέπει να εγκρίνει τον συμβιβασμό. Υπάρχουν άνθρωποι που ήταν τα τελευταία χρόνια στην ΠΑΕ που παίζουν το κεφάλι τους. Δε μπορεί να γίνει συμβιβασμός.

Για τη συνέχεια των κινήσεων: «Υπάρχουν δύο περιπτώσεις. Η πρώτη, αυτά τα περίφημα έγγραφα να αποδεικνύουν πως κάποια χρήματα πληρώθηκαν για σκοπούς της ΑΕΚ. Θα δούμε τα έγγραφα, θα αξιολογηθούν και να προσαρμοστούν οι απαιτήσεις τις ΑΕΚ. Η δεύτερη, να μην ισχύει κάτι τέτοιο. Τότε συνεχίζουμε στα ποινικά δικαστήρια και θα διεκδικήσουμε ως το τελευταίο ευρώ του τελευταίου τόκου. Θα πληρωθούν το δημόσιο, οι εργαζόμενοι, οι προμηθευτές κ.α. Όταν θα εξοφληθούν οι οφειλές να συνεχίζουν να έρχονται χρήματα

Για τις κινήσεις του Μελισσανίδη: «Έχει βγει μπροστά και έχει δώσει ελπίδα σε κόσμο που είναι στα κάγκελα. Ένα ιστορικό σωματείο διαλύεται επειδή το ελληνικό δημόσιο κινείται με αυτούς τους ρυθμούς. Είναι καθήκον μου να τον ενημερώσω ώστε ο καθένας να σημειώσει το μάξιμουμ για το καλό της ομάδας. Δεν υπάρχουν δύο παρατάξεις. Η ιδέα της ΑΕΚ είναι μία».

Καταλήγοντας σημείωσε: Μιλάμε για μία πρακτική υπόθεση, όταν στην ουσία αυτή η ΠΑΕ ΑΕΚ παλεύει για τα αυτονόητα. Για την υπερήφανα και την αξιοπρέπεια της, για την τιμωρία όσων την έφεραν ως εδώ αλλά και να καταφέρει έστω και αργά να εισπράξει χρήματα που υπεξαιρέθηκαν από ανθρώπους που την ατίμασαν.