Χωρίς καμία αμφιβολία το σημαντικότερο που είχε η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού ήταν το ντεμπούτο του Ρ.Τ. Γκουίν, αλλά και η πρώτη εντός έδρας εμφάνιση του Ραμέλ Κάρι. Και το πρόσημο ήταν θετικότατο με τρεις τελείες καθώς υπάρχει και συνέχεια.

Οι «πράσινοι» λοιπόν είχαν αποφασίσει να καλύψουν το κενό του Τζέισον Καπόνο μετά την φυγή του, αλλά και να αλλάξουν τον Μάρκους Μπανκς που αν και είναι εξαιρετικός παίκτης δεν μπήκε ποτέ στο πνεύμα της ομάδας. Ραμέλ Κάρι και Ρίτσαρντ Τόμας Γκουίν κλήθηκαν να προσφέρουν το κάτι παραπάνω στα... χαμηλά και στα... ψηλά και οφείλω να ομολογήσω ότι αν και ακόμα δεν έχουν έρθει τα πιο κρίσιμα παιχνίδια (σ.σ τελικοί κόντρα στον Ολυμπιακό), τα πρώτα χαμόγελα δικαίως μπορούν να σκάσουν και θα το παραθέσω με λεπτομέρειες από όσα είδα.

ΡΑΜΕΛ ΚΑΡΙ: Από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του πήρε το scouting report της ομάδας σε DVD και το έμαθε απ΄έξω και ανακατωτά ενώ στο παιχνίδι κόντρα στην Καβάλα στο οποίο είχε δώσει το παρών ως νέο μέλος, αλλά ντυμένος με πολιτικά, παρακολουθούσε με ιδιαίτερη προσοχή τις κινήσεις των συμπαικτών του ενώ άκουγε απορροφημένος τις πληροφορίες που του μεταβίβαζε το τεχνικό τιμ κατά την διάρκεια του αγώνα.

Στα δύο πρώτα παιχνίδια κόντρα σε Απόλλωνα και ΠΑΟΚ είχε 18 και 19 πόντους αντίστοιχα παίρνοντας πρωτοβουλίες χωρίς να νιώθει το τρακ ενός παίκτη που έκανε για πρώτη φορά στην καριέρα του το μεγάλο «βήμα» αν και είναι πλέον στα 33 του. Απέναντι στον Ικαρο Καλλιθέας, είδα έναν παίκτη που ναι μεν δεν έχει φτερά στα... πόδια, αλλά διαθέτει φοβερό μπασκετικό IQ. Ξέρει που πρέπει να βρίσκεται, πως να απελευθερώνεται, πότε να πασάρει και πότε να σουτάρει ενώ διαθέτει ηρεμία στο παιχνίδι του. Επίσης, έχει εκρηκτικό πρώτο βήμα όταν παίρνει την μπάλα και αυτό μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Παρά το γεγονός ότι στην ομάδα του ήταν σκόρερ, από την στιγμή που φόρεσε τα πράσινα, έκανε οικονομία στα σουτ και αυτό είναι στο πλαίσιο του διαφορετικού ρόλου που θα έχει στον Παναθηναϊκό. Δηλαδή δεν θα εκβιάσει το εξαιρετικό σουτ που έχει, αλλά θα το πράξει μόνο όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες όπως έγινε και στο ματς με τον Ικαρο ενώ ως καθαρό δυάρι συνήθως σουτάρει από τα πλάγια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι έχει οξυδέρκεια ήταν όταν σε μια φάση στο δεύτερο ημίχρονο έγιναν αλλαγές στα μαρκαρίσματα και βρέθηκε απέναντι στον κατά πολύ ψηλότερο Φαγιέ, εκμεταλλεύτηκε την περισσότερη ταχύτητα που έχει από τον Αμερικανό ψηλό του Ικάρου και διείσδυσε και σκόραρε. Σαφέστατα έχει περιθώρια βελτίωσης, αλλά νιώθεις σαν να παίζει από την αρχή της σεζόν στην ομάδα.

Ρ.Τ. ΓΚΟΥΙΝ: Με μόλις δύο προπονήσεις με τον Παναθηναϊκό άφησε θετικές εντυπώσεις. Μόλις ο Ικαρος έπαιξε άμυνα ζώνης, ο Αμερικανός φόργουορντ έκανε το ντεμπούτο του και είχε εντολή να παίξει στο χάι ποστ και να σουτάρει από μέση απόσταση κάτι το οποίο έπραξε αμέσως και ήταν εύστοχος ενώ έχει καλό ποσοστό στα τρίποντα. Δεν δίστασε να σουτάρει και σιγά σιγά θα ενσωματώνεται περισσότερο στο... καλούπι των «πρασίνων». Αν και στην Φέρο Ζαπορόζιε έχει παίξει υπό συνθήκες και 5άρι δεν νομίζω ότι θα τον δούμε σε αυτό τον ρόλο. Ναι μεν δεν πλησιάζει το ζωγραφιστό, παρόλα αυτά όμως διεκδικεί ριμπάουντ και μάλιστα «μάζεψε» 6 στο παρθενικό του παιχνίδι με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Είναι αρκετά δυνατός στην άμυνα και αθλητικός παίκτης και φυσικά δεν έχει πρόβλημα να κάνει άμυνα στο αντίπαλο 4άρι που θα επιχειρήσει να σουτάρει είτε από μέση απόσταση, είτε έξω από την γραμμή των 6,75. Σαφέστατα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να μάθει τα κατατόπια σε σχέση με το έτερο μεταγραφικό απόκτημα, αλλά ο χρόνος είναι υπέρ του.

Υ.Γ. Σαφέστατα άλλο Ικαρος και άλλο Ολυμπιακός, αλλά θεωρώ ότι στους τελικούς ο Ραμέλ Κάρι και ο Ρ.Τ. Γκουίν θα έχουν μάθει... νεράκι την πράσινη αλφάβητο.

Πηγή: SportDay.gr