Ως πρωτεργάτης του παραπάνω επιτεύγματος δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί άλλος από τον βιρτουόζο μέσο Αντρέα Πίρλο πάνω στον οποίο ο αρχιτέκτονας Αντόνιο Κόντε δόμησε το στυλ παιχνιδιού των μπιανκονέρι διατηρώντας παράλληλα αναλλοίωτη την εν γένει φιλοσοφία του συλλόγου.

 

Ειδικότερα, ο κορυφαίος σύγχρονος deep lying playmaker συνέβαλλε τα μέγιστα στην πορεία της ομάδας του σε πρωτάθλημα και champions league πραγματοποιώντας 42 εμφανίσεις, σημειώνοντας 5 γκολ και προσφέροντας 10 ασίστ στους συμπαίκτες του για να αναδειχθεί δικαιωματικά ως ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής για την ομάδα του σε 6 αναμετρήσεις κατά την φετινή αγωνιστική σεζόν. Παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλούν και οι ολοκληρωμένες μεταβιβάσεις με ποσοστό επιτυχίας 86,5% για τον Λομβαρδό που έχει ταυτόχρονα να επιδείξει 73,7 μεταβιβάσεις ανά αγώνα, με 9,5 μεγάλες μεταβιβάσεις και 0,9 κάθετες μεταβιβάσεις με μόλις 0,6 λάθη κατά μέσο όρο.

Συμπερασματικά, ο αποκαλούμενος και ως Μότσαρτ από τους Tifosi εκτός από κινητήριο μοχλό στην ποδοσφαιρική μηχανή της Γιουβέντους συνιστά και ζωντανό θρύλο για το άθλημα αφού με τις εμπνεύσεις του τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο έχουν δημιουργηθεί στιγμιότυπα απαράμιλλης ομορφιάς που πλουτίζουν τις ποδοσφαιρικές μας μνήμες και αυξάνουν τις απαιτήσεις του αύριο. Τέλος, δεν θα ήταν υπερβολή να σημειωθεί πως ο Αντρέα Πίρλο αποτελεί την αγωνιστική ενσάρκωση της Ιταλικής φινέτσας εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου αφού τα αγωνιστικά του πεπραγμένα συγκαταλέγονται ανάμεσα σε κλασικά αριστουργήματα που δικαίως χαρακτηρίζουν το ποδόσφαιρο ως κάτι παραπάνω από ένα άθλημα.

ΠΗΓΗ: Overlap.gr