Facebook Pixel Η Ναόμι Κλάιν στους "Φακέλους"
Life
| 2013-05-28 11:59:00

Η Ναόμι Κλάιν στους "Φακέλους"

Η Ναόμι Κλάιν στους "Φακέλους"

"ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ" φιλοξενούν δύο αποκλειστικές συνεντεύξεις, την Τρίτη 28 Μαΐου στις 23.15 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Μετά από δύο χρόνια από την τελευταία ηχηρή τηλεοπτική του παρέμβαση στους "Νέους Φακέλους" ο πρώην υπουργός Οικονομικών Αλέκος Παπαδόπουλος μιλάει εφ' όλης της ύλης στον Αλέξη Παπαχελά σε μία συνέντευξη που θα συζητηθεί.

Ακόμη, η Σοφία Παπαϊωάννου συναντά την διάσημη Καναδή συγγραφέα του "Δόγματος του Σοκ", Ναόμι Κλάιν και μία από τους πιο αναγνωρίσιμους επικριτές του καπιταλισμού σε ολόκληρο τον κόσμο, στην μοναδική τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε κατά την παραμονή της στην Ελλάδα.

Η Καναδή συγγραφέας μιλά στην εκπομπή για τις χαμένες ευκαιρίες της κρίσης, τις ιδιωτικοποιήσεις, την προσπάθεια της Ελλάδας για αναζήτηση υδρογονανθράκων αλλά και για το ρόλο της Αριστεράς στην έξοδο από την κρίση.

Υστερόγραφο στη δολοφονία του Πολη

Τον Μάη του 1948 ένα πτώμα επιπλέει στον Θερμαϊκό Κόλπο, κοντά στον Λευκό Πύργο. Είναι του αμερικανού δημοσιογράφου Τζόρτζ Πόλκ του δικτύου του CBS, ο οποίος επιχειρούσε να λάβει συνέντευξη από τον αρχηγό του Δημοκρατικού Στρατού Μάρκο Βαφειάδη. Με την ανακάλυψη του πτώματος του πανικοβάλλονται οι Αρχές που αναζητούν εναγωνίως ενόχους. Τους βρίσκουν στο πρόσωπο δύο στελεχών του ΚΚ και του δημοσιογράφου Στακτόπουλου. Μολονότι είναι εμφανές πως πρόκειται περί πλεκτάνης, καταδικάζονται. Το μυστήριο της δολοφονίας παραμένει ανεξιχνίαστο ενώ οργιάζουν οι μυστικές υπηρεσίες. Κι όμως τρεις απόπειρες να αναψηλαφηθεί η υπόθεση δεκάδες χρόνια αργότερα, παραμένουν άκαρπες.

Σε αυτή την περίεργη κι εξοργιστική υπόθεση αναφέρεται η εκπομπή της ΕΤ1 "ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΚ" που μεταδίδεται την Τρίτη 28 Μαΐου στις 20: 00 από την ΕΤ- 1 στο πλαίσιο της νέας σειράς ντοκιμαντέρ "ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ".

Μιλούν: Ο επίτιμος Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και χειρισθείς της αίτησης αναψηλάφησης Αθανάσιος Καφίρης, ο καθηγητής, ο καθηγητής Γιώργος Αναστασιάδης, η συγγραφέας και ιστορική ερευνήτρια Σοφία Νικολαϊδου καθώς και ο ιστορικός ερευνητής Άγγελος Σιδεράτος. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags