Facebook Pixel «Τα χάρισα στον άνθρωπο που φέρνει την άνοιξη»
| 2013-05-28 16:45:00

«Τα χάρισα στον άνθρωπο που φέρνει την άνοιξη»

«Τα χάρισα στον άνθρωπο που φέρνει την άνοιξη»

Ο πρώην πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Ανδρέας Ανατολιωτάκης, μιλώντας στον Sentra 103.3, ξεκαθάρισε ότι χαρίζει το ποσό του 1.140.000 εκατ. ευρώ, σαν κίνηση στηρίξης του Μελισσανίδη.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν πρόκειται να εμπλακεί στην Εραστιτεχνική, αλλά θα υπάρχει η στήριξή του στη νέα διοίκησή της, προβλέποντας ότι θα υπάρχει ενωτικό ψηφοδέλτιο στις επικείμενες αραχιαρεσίες.

Μιλώντας, για την κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο κ. Ανατολιωτάκης, είπε ότι το cd με την τελευταία μελέτη βρίσκεται στα χέρια του Μελισσανίδη, τονίζοντας ότι αυτό είναι το σχέδιο που δίνει εγγυήσεις για άμεση κατασκευή του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Sentra 103,3:

Για το ποσό που είχε χορηγήσει στην ΑΕΚ: «Αρχικά μιλάμε για ένα ποσό στο 1.140.000 ευρώ. Όταν είχε εκλεγεί ο Χατζηχρήστος, μου είχε ζητήσει τι μπορούσα να χαρίσω, για να μπορέσει η Ερασιτεχνική να αποπληρώσει το ποσό. Τότε, του είπα ότι θα αγοράσω γραφεία στην Ερασιτεχνική για να στεγαστεί εκεί, αλλά στη συνέχεια βλέποντας κακή διαχείριση τόσο στην Ερασιτεχνική όσο και στην ΠΑΕ, αποφάσισα να πάω δικαστικά για να διεκδικήσω τα χρήματα. Αλλωστεμ, ,επί ημερών του Ντέμη Νικολαϊδη, για τρία χρόνια δεν είχα υπέγραφα τους ισολογισμούς της ΠΑΕ. Εκείνη την εποχή με είχαν λοιδορήσει, με είχαν φέρει σε απόγνωση, αλλά υπήρξαν κάποιοι άνθρωποι που με στήριξαν».

Για το πώς άλλαξε απόφαση, χαρίζοντας το ποσό: «Τώρα βλέποντας να έρχεται η άνοιξη, να βγαίνει ο ήλιος, να έρχεται αυτός ο άνθρωπος, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, να βάλει τα πράγματα σε τάξη, θεώρησα ότι μπορώ να βοηθήσω, σαν ένα δείγμα προσπάθειας στήριξής της, υπάρχουν κι άλλοι να βγουν και μπορούν να βοηθήσουν.

Για το εάν θα εμπλακεί ο Μελισσανίδης με την Ερασιτεχνική: «Σε μια συνάντηση που είχαμε, μου είπε ότι δεν θέλει να ασχοληθεί ενεργά με την Ερασιτεχνική, αλλά θα στηρίξει τον νέο πρόεδρό της. Εγώ, είχα μια συζήτηση με τον υποψήφιο πρόεδρο, τον κ. Κωτσάτο, είδα ότι έχουμε ταύτιση απόψεων σε πολλά θέματα και αποφάσισα να συνεισφέρω, ως απλό μέλος του ΔΣ. Αν ήθελα προσωπική επιτυχία, θα μπορούσα να κατεβάσω δικό μου ψηφοδέλτιο, αλλά δεν το έκανα, βάζοντας υποψηφιότητα στο κοινό ψηφοδέλτιο που θα υπάρξει. Η Ερασιτεχνική, για να τρέξει τα άμεσα θέματα, θα χρειαστεί μέσα στις επόμενες ημέρες 600.000 ευρώ, ενώ το συνολικό χρέος της, φθάνει τα δύο με δυόμισι εκατομμύρια ευρώ».

Για το αν είναι αισιόδοξος για την κατασκευή γηπέδου στη Ν. Φιλαδέλφεια: «Είμαι σίγουρος γι αυτό. Εχοντας ασχοληθεί πολύ με αυτό το θέμα, παρέδωσα στον Δημήτρη Μελισσανίδη το cd και τα φάκελο με τον τελικό σχέδιο. Θα πρέπει να καταλάβει ότι με αυτό το πλάνο θα πρέπει να προχωρήσει, για να αποφύγει άλλες χρονοτριβές. Είμαστε έτοιμοι, αν το αποφασίσει, μπορεί την επόμενη ημέρα να μπουν οι μπουλντόζες.

Το κόστος του σχεδίου αρχικά ήταν στα 90 εκατ. ευρώ, μετά πήγε στα 110 εκατ., αλλά έπεσε. Περιλαμβάνει πάρκιγνκ για 1.800 θέσεις, τα τέσσερα υπόγεια έγιναν δύο, θα έχει χωρητικότητα 32.000 θεατών και θα περιλαμβάνει ακόμα γήπεδο μπάσκε, βόλεϊ, κολυμβητήριο και δύο αίθουσες σινεμά».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags