Facebook Pixel Τυχερός με τις Ακαδημίες
| 2013-05-29 10:59:00

Τυχερός με τις Ακαδημίες

Τυχερός με τις Ακαδημίες

Αν κάτι παραμένει ανεπηρέαστο από την ...θύελλα προβλημάτων που ταλαιπωρεί τον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια, είναι οι Ακαδημίες του συλλόγου. Γράφει ο Νίκος Τζουάννης. 
 

Ο Γιάννης Σαμαράς έχει βάλει εδώ και καιρό το νερό στο αυλάκι και πλέον έχουν αρχίσει να φαίνονται τα αποτελέσματα της μεθοδικής δουλειάς που γίνεται στην Παιανία.

Ο Παναθηναϊκός μέσα στα προβλήματα και την ...ατυχία του, είναι τυχερός. Έχει ένα μικρό θησαυρό στα χέρια του. Τα τμήματα υποδομής του. Και αρκετά ταλέντα περιμένουν καρτερικά την μεγάλη ευκαιρία τους και την ...προαγωγή στην πρώτη ομάδα.

Το πλάνο αξιοποίησης των ταλέντων που προέρχονται από τις Ακαδημίες είναι δύσκολο και απαιτεί χρόνο. Και γίνεται ακόμα πιο δύσκολο, όταν αυτό το πλάνο πρέπει να εφαρμοστεί σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και δέχεται μεγάλη πίεση για να φέρει επιτυχίες.

Οι Πράσινοι είχαν υπομονή και έναν άνθρωπο που γνωρίζει καλά αυτό που κάνει. Ο Σαμαράς έμεινε πιστός στον σχεδιασμό του, επέμεινε και με την σωστή προεργασία και το κατάλληλο τεχνικό τιμ, ο Παναθηναϊκός μπορεί πλέον να στηριχτεί και στα δικά του παιδιά.

Ήδη τα τελευταία χρόνια η πρώτη ομάδα στελεχώνεται από αρκετούς ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής και σταδιακά αυτοί οι παίκτες αποκτούν και πρωταγωνιστικό ρόλο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Χάρης Μαυρίας... Από σούπερ ταλέντο των Ακαδημιών εξελίσσεται σε βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της ανδρικής ομάδας και αρκετοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι ενδιαφέρονται για την απόκτηση του.

Παράλληλα ο Παναθηναϊκός αποκτά και οικονομικά οφέλη από τις Ακαδημίες του. Ο Καπίνο βρίσκεται κοντά στην μετακίνηση του στην Νάπολι, ο Φουρλάνος πήγε στην Κλαμπ Μπριζ και οι Πράσινοι θα πάρουν ένα σεβαστό ποσό ως τροφεία. Χρήματα μπήκαν στα ταμεία του συλλόγου και από τον Τάσο Δώνη που δεν ...πρόλαβε καν να παίξει στην πρώτη ομάδα και εντυπωσιάζει πλέον στους μικρούς της Γιουβέντους, ενώ τροφεία αναμένεται να πληρώσει και η ʼλκμααρ για τον νεαρό Χατζηδιάκο!

Σε καμία περίπτωση οι Πράσινοι δεν έχουν φτάσει σε ...επίπεδο Πόρτο. Όμως βρίσκονται σε καλό δρόμο, ενώ πλέον ο Παναθηναϊκός έχει στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας, τον Γιάννη Αναστασίου που έχει εργαστεί στα τμήματα υποδομής του ʼγιαξ, γνωρίζει τα οφέλη που μπορεί να έχει ένας σύλλογος από τις Ακαδημίες του και θα δουλέψει με στόχο και την εξέλιξη των νεαρών ποδοσφαιριστών του Τριφυλλιού.

Πηγή: novasports.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags