Κορυφαίοι για τους Πρωταθλητές Ελλάδος και Ευρώπης οι Χάινς, Σπανούλης, Άντιτς και Παπανικολάου. Για την ομάδα του Θανάση Γιαπλέ Χορν, Πέτγουεϊ και Κάρτερ τελείωσαν το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων.  Πλέον οι δύο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού τους για την Παρασκευή (31/5, 18:15) στον δεύτερο ημιτελικό.   

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος λίγο έλειψε να πάθει «ζημιά» στο ΣΕΦ από το Ρέθυμνο. Ο Ολυμπιακός δεν… έπαθε σε εκείνο το ματς, αλλά έδειξε ότι έμαθε. Έτσι οι Πρωταθλητές Ελλάδος και Ευρώπης παρουσιάστηκαν απόλυτα έτοιμοι, συγκεντρωμένοι και με βασικό όπλο την άμυνα στον πρώτο ημιτελικό. Κράτησε την ομάδα του Θανάση Γιαπλέ στους 37 πόντους έπειτα από 30 λεπτά και έτσι, μέσω της εκπληκτικής του άμυνας, έφτασε στη νίκη.   

MVP: Κάιλ Χάινς και Πέρο Άντιτς μοιράζονται τον τίτλο του κορυφαίου της αναμέτρησης. Και αυτό γιατί αμφότεροι ήταν παρόντες στο δεύτερο δεκάλεπτο όπου ο Ολυμπιακός με επιμέρους 21-6 «καθάρισε» το παιχνίδι. Ο Αμερικανός ήταν εντυπωσιακός στην άμυνα, δεν έχασε σουτ στην επίθεση  12 πόντους (4/4βολές, 4/4 δίποντα) και ήταν μαζί με τον Σκοπιανό φόργουορντ οι κορυφαίοι. Ο Άντιτς από τη μεριά του έδωσε ενέργεια στο παιχνίδι των Πειραιωτών και τελείωσε το παιχνίδι με 6 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα.  

ΑΦΑΝΤΟΣ:  Ο Γκέιμπ Προύιτ. Ο Αμερικανός γκαρντ του Ρεθύμνου έκανε σπουδαία ματς στα προημιτελικά κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά στον πρώτο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό ήταν αρνητικός.  Ο Θανάσης Γιαπλές κατάλαβε πως ο Αμερικανός δεν ήταν σε καλό βράδυ και έτσι τον κράτησε στο παρκέ λιγότερο από 16 λεπτά με τον Αμερικανό να τελειώνει άποντος το παιχνίδι. 

KEY POINT: Στο πρώτο δεκάλεπτο το Ρέθυμνο έδειξε, όπως και στο ματς της κανονικής περιόδου, πως θα μπορούσε να είναι ανταγωνιστικό. Στη δεύτερη περίοδο, όμως, με επιμέρους 25-6 οι «ερυθρόλευκοι» έστειλαν την διαφορά στο +21 (43-22) και ουσιαστικά το ματς τελείωσε στο πρώτο του ημίχρονο.  Στο δεύτερο ημίχρονο η διαφορά έφτασε σε double score (52-26) και στη συνέχεια έφτασε ως τους 30 (60-30, 63-33 και 69-39) με τον Ολυμπιακό να ρίχνει τον ρυθμό και έτσι στην τελευταία περίοδο το Ρέθυμνο κατάφερε και μάζεψε  τη διαφορά. 

ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Περίπου 3.000 φίλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στις εξέδρες του ΣΕΦ για να παρακολουθήσουν τον πρώτο ημιτελικό των play off.  Η διαφορά ήταν μεγάλη από το πρώτο ημίχρονο, αλλά οι παίκτες των δύο ομάδων προσέφεραν πολλές ωραίες φάσεις και έτσι ο κόσμος έφυγε ιδιαίτερα ευχαριστημένος από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. 

Δεκάλεπτα: 18-16, 43-22,  65-37, 77-62

Πηγή: gazzeta.gr