Από τους πλέον χαρισματικούς Σέρβους μεσοεπιθετικούς της δεκαετίας του `90, ο Τσούρτσιτς το 1995 πήρε μεταγραφή στην Μπόλτον το 1995 από την Παρτιζάν Βελιγραδίου, με τους «γουόντερερς» να ξοδεύουν 1,5 εκ.λίρες για να τον αποκτήσουν, ποσό-ρεκόρ για τον σύλλογο εκείνη την εποχή.

Μετά από μια αξιοπρεπή σεζόν (28 συμμ./4 γκολ) το 1996 πήρε μεταγραφή για την Άστον Βίλα. «Έφυγα από την Μπόλτον, επειδή δεν άντεχα το μέρος. Ήταν πολύ επαρχιώτικο!», είχε πει…

Στην ομάδα του Μπέρμιγχαμ δεν στέριωσε, αλλά και εκεί είχε έτοιμη τη δικαιολογία… «Δεν άντεχα τον Νταγκ Έλλις (σ.σ. ο πρόεδρος της ομάδας). Οι οπαδοί με μισούσαν», είχε δηλώσει, φεύγοντας για την Κρίσταλ Πάλας, όπου δεν κάθισε ούτε χρόνο… «Δεν μπορούσα να μείνω. Ήταν ένα μάτσο ψεύτες!», ήταν η ατάκα του για τη λονδρέζικη ομάδα….

Ποδοσφαιρικά δεν κατάφερε να αφήσει το στίγμα του στην Αγγλία, αλλά εξωγηπεδικά ο Τσούρτσιτς ήταν η χαρά των ταμπλόιντ!

Το 1999 στη θητεία του στην Κρίσταλ Πάλας αποφάσισε να… απεργήσει με πρόσχημα τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Σερβία! «Θα ξεχάσω το ποδόσφαιρο, μέχρι να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί. Μου έχουν προκαλέσει ψυχολογικά προβλήματα»…

Πιο πριν, στη θητεία του στην Άστον Βίλα, είχε νοικιάσει ένα διώροφο πούλμαν για… να κάνει πάρτι, ενώ αποφάσισε να κάνει πλαστική στη μύτη, χωρίς να ενημερώσει την ομάδα, με αποτέλεσμα να μείνει ένα μήνα εκτός αγωνιστικής δράσης…

Με τα πολλά τον Απρίλιο του 2001, έχοντας προλάβει μέσα σε δυο χρόνια να παίξει για τους Μέτροσταρς της Νέας Υόρκης, τη Μάδεργουελ και την Όμπιλιτς, ανακοίνωσε πως αποσύρεται από το ποδόσφαιρο λόγω… σεξ!

«Παράτησα το ποδόσφαιρο για το σεξ. Δεν θα πήγαινα σε άλλη ομάδα, ακόμα και αν μου έδιναν 10 εκ. λίρες, αλλά θα ήταν διαφορετικά, αν μου πρόσφεραν 15 διαφορετικές γυναίκες από όλο τον κόσμο. Θα έλεγα στον πρόεδρο: ‘Σε παρακαλώ, άσε με να κάνω αυτές τις γυναίκες χαρούμενες. Θα τις ικανοποιούσα, όπως δεν έχουν ικανοποιηθεί ποτέ. Τώρα, όποτε σκέφτομαι το ποδόσφαιρο, μου έρχεται αναγούλα», είχε πει ο αθεόφοβος!

Νωρίτερα, είχε αποκηρύξει αυτές τις δηλώσεις («είναι μπούρδες!») και πήγε να δοκιμαστεί στην Τρανμίρ μετά το πέρασμα του από τη Μάδεργουελ, για να πιάσει τελικά δουλειά ως μπάρμαν στο Σόχο!

Το 2007 πήρε μέρος στο «Celebrity Big Brother» της Σερβίας κερδίζοντας 50.000 ευρώ και ανακίνησε εκ νέου το ενδιαφέρον με τις δηλώσεις του περί σεξ…

«Σε κάποια φάση είχα φιλενάδες σε 24 διαφορετικές χώρες και ήταν τέλεια, αλλά δεν έτρεχα πίσω από κάθε φούστα, ήμουν επιλεκτικός», είχε πει, ενώ το 2009 μας ενημέρωσε πως «πλέον έχω 10-15 γυναίκες στο Βελιγράδι»!!

Πάντως, για του λόγου το αληθές, το 1996 η «Mirror» δημοσίευσε την ιστορία μιας μπαργούμαν στο Μπόλτον, της Έστερ Πρατ, της οποίας η σχέση με έναν ποδοσφαιριστή έληξε επειδή «είχε κοπέλα στην πατρίδα του ένα μοντέλο» και «έβγαινε και με άλλες κοπέλες», για να καταλήξει πως ήταν «ο τύπος που ήθελε πάντα να έχει στην αγκαλιά του μια ξανθιά»!

Ο Τσούρτσιτς μπορεί να μην είχε την εμφάνιση του Τζορτζ Μπεστ ή να ήταν celebrity του διαμετρήματος ενός Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά σίγουρα είχε την… τρέλα να γίνει ο μοναδικός ως τώρα ποδοσφαιριστής που έβαλε τέλος στην καριέρα του λόγω σεξ!

Πηγή: othersidefootball.com