Facebook Pixel Ζοσέ Μουρίνιο, εννέα χρόνια και μία ημέρα μετά!
Ποδόσφαιρο
| 2013-06-03 19:00:00

Ζοσέ Μουρίνιο, εννέα χρόνια και μία ημέρα μετά!

Ζοσέ Μουρίνιο, εννέα χρόνια και μία ημέρα μετά!

Ήταν 2 Ιουνίου το 2004 όταν ο Ζοσέ Μουρίνιο πήγαινε (για πρώτη φορά) στην Τσέλσι και δήλωνε «Νομίζω πώς είμαι ο εκλεκτός», το περίφημο «I think I am the Special One».

Το «Special One» έγινε το εξαιρετικά κολακευτικό παρατσούκλι στη συνέχεια της καριέρας του, που τον συνοδεύει μέχρι και τώρα. Στις 3 Ιουνίου 2013, εννέα χρόνια και μία ημέρα μετά την πρώτη του ημέρα στην Τσέλσι, ο 50χρονος Πορτογάλος προπονητής επιστρέφει στους Λονδρέζους για τη δεύτερη θητεία του.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο διατηρεί πολλούς λόγους για τους οποίους είναι αγαπητός, ή λατρευτός πιο σωστά, στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Το Novasports.gr θα επιχειρήσει όχι το προφανές, να σας τους θυμίσει δηλαδή, αλλά να σας παρουσιάσει μέσω των αριθμών γιατί ο δεύτερος «γάμος» Μουρίνιο-Τσέλσι έχει ως πιθανότερη εξέλιξη νέες επιτυχίες. Κόντρα σ΄ αυτούς, μάλιστα, που έσπευσαν να τον χαρακτηρίζουν «ξαναζεσταμένο φαγητό».

Αναλυτικά:

-Η Τσέλσι ήταν αήττητη και στα εξήντα εντός έδρας παιχνίδια Πρέμιερ Λιγκ, με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της. Δεν είδαν την ομάδα τους οι οπαδοί της, με λόγια απλά, να χάνει στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στο πρωτάθλημα επί των ημερών του. Συγκεκριμένα ο απολογισμός του εντός έδρας ήταν: 46 νίκες, 14 ισοπαλίες με τέρματα 123-28.

-Γενικά, το ποσοστό νικών του Μουρίνιο στην Τσέλσι είναι 71% στην Πρέμιερ Λιγκ. Το καλύτερο από οποιονδήποτε προπονητή που έχει κάτσει στον πάγκο ομάδας της κατηγορίας για είκοσι τουλάχιστον παιχνίδια.

-Οι 95 βαθμοί που μάζεψε στο πρωτάθλημα η Τσέλσι, την πρώτη χρονιά του Πορτογάλου στον πάγκο της (2004/2005), αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών στη μεγάλη κατηγορία του Νησιού.

-Επίσης, τα 15 γκολ παθητικό, μόλις, της Τσέλσι εκείνη τη σεζόν είναι το απόλυτο αμυντικό ρεκόρ ομάδας της πρώτης τη τάξει κατηγορία στο Νησί: Όμοιο με την αντίστοιχη διάκριση της Πρέστον (15 γκολ παθητικό) τη σεζόν 1888-1889! 

Αντίλογος; Στατιστικός πάντα: Ο Μουρίνιο κέρδισε, μόλις, τα τρία από τα έντεκα τελευταία παιχνίδια του ως προπονητής της Τσέλσι στην πρώτη του, φυσικά, θητεία. Έχοντας μία ήττα μόνο, αλλά και επτά ισοπαλίες. Όχι το καλύτερο φινάλε για τον «Special One». Επί των ημερών του, επιπροσθέτως, η Τσέλσι σκόραρε μία φορά από πέντε γκολ κι επάνω (5-1 επί της Μπόλτον). Έκτοτε το επίτευγμα αυτό το κατάφερε δεκαπέντε φορές! Τέλος, οι επτά τίτλοι (γα τους... αντιφρονούντες στον Ζοσέ) που έχει πάρει η Τσέλσι από το 2007 αποτελούν δείγμα, για κάποιους επαναλαμβάνουμε, πώς ο αγγλικός σύλλογος μπορεί και μια χαρά τα κατάφερε χωρίς αυτόν.

ΠΗΓΗ: novasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags