Κι αν για το θέμα προπονητή, η ευθύνη βαρύνει (και) την ιδιοκτησία, καθώς η στρατηγική, που όπως ο ίδιος είπε, απουσιάζει, είναι και δικό του θέμα. Για το θέμα της προετοιμασίας, που ο ΠΑΟΚ τρέχει τώρα να βρει ένα ξενοδοχείο και γήπεδα στην Αυστρία για να κάνει προετοιμασία, ποιος ευθύνεται;

Όλες οι ομάδες που λειτουργούν σωστά κλείνουν την καλοκαιρινή προετοιμασία τους μήνες πριν. Στον ΠΑΟΚ αυτό το αμέλησαν φέτος και τώρα τρέχουν να βρουν ένα μέρος για προετοιμασία και κυρίως για φιλικά παιχνίδια, ενόψει και της συμμετοχής στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αρχικά ο ΠΑΟΚ είδε ένα ξενοδοχείο και γήπεδα στο Κίτσμπουελ, αργότερα είδε κι ένα παρόμοιο συγκρότημα στα περίχωρα του Σάλτσμπουργκ, αλλά καθυστέρησε να πάρει αποφάσεις κι έτσι τα ξενοδοχεία κλείστηκαν από άλλες ομάδες.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ταξίδεψε στην Αυστρία ο Λεμονάκης, σκάουτερ του ΠΑΟΚ, για να δει τρία ξενοδοχεία, ένα απ΄ αυτά έχει προκριθεί, αλλά μέχρι σήμερα το μεσημέρι δεν έχει κλείσει τίποτα.

Το πρόβλημα όσο περνά ο καιρός, έχει να κάνει αφενός με την ποιότητα των εγκαταστάσεων, καθώς τα καλύτερα δεν είναι πλέον διαθέσιμα, και αφετέρου με τα φιλικά παιχνίδια, που είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που οι ομάδες πηγαίνουν στο εξωτερικό. Ξενοδοχείο θα βρεθεί, το θέμα είναι η ποιότητα των εγκαταστάσεων και φυσικά αν θα βρεθούν οι επιθυμητοί αντίπαλοι για φιλικά.

Με δεδομένο ότι οι ομάδες που λειτουργούν σωστά κλείνουν έγκαιρα τα φιλικά τους, ο ΠΑΟΚ θα περιμένει ότι του προκύψει την τελευταία στιγμή, για να κλείσει 3-4 φιλικά προετοιμασίας, προκειμένου ο νέος προπονητής να μοντάρει την ομάδα που θα ξεκινήσει τα επίσημα παιχνίδια.

Κι εφόσον τέτοιας σημασίας θέματα, που διευθετούνται πολύ εύκολα, εφόσον υπάρχει προγραμματισμός, έμειναν για την τελευταία στιγμή, γίνεται αντιληπτό πως και τα όσα γίνονται στο θέμα προπονητή, δεν είναι έκπληξη.

Το μόνο παρήγορο είναι ότι τουλάχιστο φέτος έκλεισε νωρίς η συμφωνία με τη Nike και η ομάδα θα έχει υλικό στην προετοιμασία. Όχι όπως πέρσι, που έτρεψαν τελευταία στιγμή να βρουν ρούχα Umbro για να πάρουν στην Ολλανδία και στις προπονήσεις χρησιμοποιούσαν πολλά υλικά της προηγούμενης σεζόν, καθώς δεν υπήρχε επάρκεια...

Πηγή: paok24.com