Facebook Pixel Αποστολή εξετελέσθη
| 2013-06-08 11:42:00

Αποστολή εξετελέσθη

Αποστολή εξετελέσθη

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει για τη νίκη της Εθνικής στη Λιθουανία...

Βαρετό, κοινότυπο, αλλά είναι η ουσία. Το αποτέλεσμα μετράει. Το πως ήρθε δεν έχει ποτέ σημασία. Εχει το αν νίκησες. Η Ελλάδα τα κατάφερε. Νίκησε στη Λιθουανία και ουσιαστικά κρατά στα χέρια της τη δεύτερη θέση και τα μπαράζ για μια θέση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Δεν παίξαμε καλά; Ναι, δεν παίξαμε. Ε, και; Μέσα Ιουνίου με τους παίκτες να έχουν τελειώσει εδώ και μέρες τις υποχρεώσεις με τις ομάδες του δεν είναι δυνατόν να βγάλουν φρεσκάδα. Πήγαν στο Βίλνιους σε στόχο το "διπλό". Ενα γκολ του Χριστοδουλόπουλου και γυρνάμε σπίτι χαρούμενοι. Δεν είναι ώρα για περισσότερα.

Συμπαγής, με λίγες ιδέες, αλλά ένα σκοπό. Το διπλό έστω και με ένα γκολ. Ο αντίπαλος ήταν μια ομάδα κακή. Δεν απειληθήκαμε ποτέ στην ουσία και αποστολή εξετελέσθη. Η πρώτη θέση; Δεν γίνεται. Η Βοσνία έχει καλό αβάντζο. Πρέπει να κάνει δυο γκέλες στα επόμενα τέσσερα ματς για να τους τουμπάρουμε.

Δεν δείχνουν διατεθειμένοι να χάσουν ότι έχουν κερδίσει ως τώρα. Δυο τελικούς είχε ο όμιλος. Τα ματς με τη Βοσνία. Ισοπαλία μέσα, ήττα έξω. Κάπου εκεί χάθηκαν όλα από τη στιγμή που στα άλλα παιχνίδια οι Βόσνιοι περνάνε τρένο. Δεν χάθηκε ο κόσμος. Θα υπάρξει άλλη μια ευκαιρία στα πλεϊ οφ. Ας τελειώσουμε με νίκες, να τελειώσουμε σίγουρα δεύτεροι και στα μπαράζ του Νοεμβρίου θα δούμε τον αντίπαλο και όλα γίνονται.

Ως τότε έχουμε δρόμο μπροστά μας. Θα θέλαμε να παίζουμε καλύτερη μπάλα, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα στα προκριματικά. Η εθνική ομάδα δεν είναι σύλλογος να παίζει κάθε εβδομάδα. Αγωνίζεται μια φορά στο τρίμηνο και στόχο έχει το αποτέλεσμα που θα την φέρνει κάθε φορά στην επόμενη φάση.

Αυτό το έχει καταφέρει με επιτυχία μεγάλη αυτή τη δεκαετία και δεν νομίζουμε πως υπάρχει κανείς που να τον έχουν χαλάσει όλες αυτές οι νίκες και οι στιγμές θριάμβων. Ο Σάντος κρατάει τη σοβάρή εμφάνιση, το αποτέλεσμα και πάμε παρακάτω...

Πηγή: Sportfm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags