Τα τρία παιδιά, ενώνουν τις δυνάμεις και βάζουν μπροστά τη μηχανή αναζήτησης όλων των πληροφοριών και των ειδήσεων που «παράγουν μέλλον». Έρευνες, καλεσμένοι, gadgets & apps, νέες εφαρμογές, άνθρωποι με καινοτόμες ιδέες, όλοι και όλα «χωράνε» στο «60’ on line». Πώς μια έξυπνη ιδέα μπορεί να τραβήξει την προσοχή του κόσμου και βέβαια και τη χρηματοδότηση της από αυτόν; Την απάντηση δίνει ο Δημήτρης Αναγνώστου, συνιδρυτής της Groopio της πρώτης ελληνικής πλατφόρμας crowd funding.

H Nτορέτα Παπαδημητρίου μιλάει για τους ρόλους της ζωής της. Ως νέα blogger just Doretta, ηθοποιός… σε κατάσταση «hangover», αθλήτρια, μα πάνω από όλα μαμά δύο αγοριών. Ειδήσεις και video από όλο τον κόσμο, όπου άνθρωποι εντυπωσιάζουν μέσω των τεχνολογικών τους ιδεών. Apps & gadgets που θα βοηθήσουν να ελέγχει ο καθένας τη φυσική του κατάσταση.

Πώς τελειώνει μια κρίση;

Όταν ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, μιας χώρας που όπως και η Ελλάδα ζει υπό καθεστώς μνημονίου και Τρόϊκας, επισκέφθηκε την Αθήνα, ο αέρας της πόλης χρωματίστηκε με σύννεφα αισιοδοξίας. «Η Ιρλανδία βγαίνει από το τούνελ, απαλλάσσεται από το μνημόνιο, τα καταφέρνει»- μας είπαν. «Το ίδιο θα συμβεί και με την Ελλάδα».

Αλήθεια ή παρηγορητικό ψέμα; Η «Έρευνα» ταξίδεψε με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό πίσω στη χώρα του, συνάντησε πολιτικούς, συνδικαλιστές, οικονομολόγους και καθημερινούς ανθρώπους που δοκιμάζονται στον 6ο χρόνο λιτότητας για το σμαραγδένιο νησί και δοκίμασε, επί τόπου, την αλήθεια των εξαγγελιών. Είναι πράγματι η Ιρλανδία παράδειγμα επιτυχημένης εφαρμογής της συνταγής του μνημονίου; Βγαίνει πράγματι η οικονομία της από το τούνελ; Και θα μπορούσε πράγματι η Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμά της;

Από το Δουβλίνο, η «Έρευνα» συνεχίζει το ταξίδι για το μακρινό Ρέϊκιαβικ, την βορειότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης, στην χώρα που πρώτη κατέρρευσε μετά την κρίση και υποχρεώθηκε να ζητήσει την βοήθεια του ΔΝΤ. Το ΔΝΤ ολοκλήρωσε το πρόγραμμά του και έφυγε από την Ισλανδία. Και η χώρα είναι, επισήμως, θεραπευμένη από την κρίση. Είναι, πράγματι; Και τι μάθημα έχει να μας δώσει μια χώρα που έκανε το ακριβώς αντίθετο από την ευρωπαϊκή συνταγή, αρνήθηκε να διασώσει τις τράπεζές της με δημόσιο χρήμα, δεν αναγνώρισε τα εξωτερικά χρέη τους και υποτίμησε 50% το νόμισμά της;

Η «Έρευνα» επιχειρεί ένα ταξίδι στην άκρη του κόσμου, επιχειρώντας να εξερευνήσει το μέλλον: Πώς τελειώνουν οι κρίσεις; Και πως θα μοιάζει ο κόσμος μας μετά την κρίση; «Έρευνα» με τον Παύλο Τσίμα την Κυριακή 9 Ιουνίου στις 23.50 στο MEGA.

«Στην Πράξη» με τη Σύλβια Κλιμάκη

H Σύλβια Κλιμάκη συναντά έναν παιδοκαρδιοχειρουργό, έναν βραβευμένο πολεμικό φωτορεπόρτερ, καθώς και έναν ξεχωριστό ιδιοκτήτη κομμωτηρίου, την Κυριακή 9 Ιουνίου στις 12.30 το μεσημέρι στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αποδεικνύοντας «Στην Πράξη» ότι οι Έλληνες έχουν τη δύναμη να πάνε την Ελλάδα μπροστά.

Αυτή την Κυριακή παρουσιάζει τα εξής πρόσωπα:

Η Σύλβια Κλιμάκη συναντά τoν Γιώργο Σαρρή. Ο καθηγητής καρδιοχειρουργικής και παιδοκαρδιοχειρουργός μετά από δύο δεκαετίες παραμονής του στην Αμερική αποφάσισε να επιστρέψει με την οικογένεια του στην Ελλάδα. Από το 1997 και για μία δεκαετία διετέλεσε Διευθυντής Δ’ Καρδιοχειρουργικού Τμήματος Παίδων και Συγγενών Καρδιοπαθειών του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου. Σήμερα ως ο μόνος Έλληνας που είναι μέλος στην Ευρωπαϊκή Παιδοκαρδιοχειρουργική Εταιρεία μιλάει για το σύστημα υγείας και την παιδοκαρδιοχειρουργική στην Ελλάδα.

Η Σύλβια Κλιμάκη επισκέπτεται τον Σταμάτη Καραϊσκο, ιδιοκτήτη κομμωτηρίου στην Καστέλα, που συμμετέχει σε διεθνείς διαγωνισμούς και είναι μέλος μιας από τις καλύτερες ομάδες διεθνώς. Παρόλα αυτά ο ίδιος δηλώνει ότι «...δε θα υπερκοστολογήσω πολύ ποτέ τη δουλειά μου, ακόμη και αν μπορώ.»
Στην Ελλάδα είναι επικεφαλής μίας δημιουργικής ομάδας και καθημερινά προσπαθεί να τελειοποιήσει την τέχνη της κομμωτικής μέσα από πρωτότυπες τάσεις αλλά και τις προσωπικές του εμπειρίες.

Η Σύλβια Κλιμάκη παρουσιάζει τoν Γιάννη Μπεχράκη. Ο γνωστός φωτορεπόρτερ έχει καλύψει πολεμικές συγκρούσεις μεταξύ των οποίων σε Κροατία, Βοσνία, Κόσοβο, Σιέρα Λεόνε ενώ το 2000 του απενεμήθη το βραβείο του Ιδρύματος Μπότση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η δουλειά του έχει δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά του παγκόσμιου τύπου. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι «.. δε θα κάνω τέχνη με τον πόνο του άλλου».