Οι άνθρωποι της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας παραδέχονται πως έγιναν κάποια λάθη εκατέρωθεων, τα οποία, όμως, όπως υποστηρίζουν,  σε καμία περίπτωση δεν διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα του δεύτερου τελικού. Ενδεικτικά,  οι άνθρωποι της ΚΕΔ, λένε πως όντως έγινε λάθος στη φάση του Κάιλ Χάινς και το καλάθι του Αμερικανού σέντερ του Ολυμπιακού έπρεπε να μετρήσει.

Επίσης υποστηρίζουν πως θα έπρεπε να δοθεί φάουλ επάνω στον Δημήτρη Διαμαντίδη στην προσπάθεια του αρχηγού του Παναθηναϊκού για σουτ τριών πόντων, το οποίο δεν δόθηκε. Οι άνθρωποι της ΚΕΔ αναφέρουν πως η τεχνική ποινή στον Πέρο Άντιτς ήταν σωστή καθώς ο Σκοπιανός και έκανε χειρονομίες, αλλά και έβρισε τους διαιτητές. Γενικά χαρακτηρίζουν «καλή» τη διαιτησία του δεύτερου τελικού μεταξύ των «αιωνίων».

Ζήτησε τις εκθέσεις

Ο Ολυμπιακός ζήτησε από την ΚΕΔ τις εκθέσεις των παρατηρητών και για τους δύο πρώτους τελικούς στη σειρά των play off καθώς οι άνθρωποι των Πειραιωτών θέλουν να δουν πως έκριναν οι της ΚΕΔ τους διαιτητές των δύο πρώτων αγώνων.

Την Τρίτη (11/6) η κλήρωση

Το μεσημέρι της Τρίτης (11/6) θα γίνει η κλήρωση για τους τρεις διαιτητές του τρίτου τελικού μεταξύ των «αιωνίων»  στο ΣΕΦ. Και αυτοί που έχουν απομείνει για να σφυρίξουν, μετά τον διαχωρισμό που έγινε από την ΚΕΔ πριν την έναρξη των τελικών, στο τρίτο ματς είναι οι εξής: Χριστοδούλου, Σχινάς, Τανατζής, Κορομηλάς, Ταβουλαρέας, Ψαριανός και Αφεντουλίδης.  Πρώτος διαιτητής θα είναι ένας εκ των Χριστοδούλου ή Σχινά, δεύτερος ένας εκ των Τανατζή ή Κορομηλά και τρίτος ένας εκ των Ταβουλαρέα, Ψαριανού ή Αφεντουλίδη.

Πηγή: Gazzetta.gr