Facebook Pixel Προς ξαφνικό λουκέτο η ΕΡΤ!
Life
| 2013-06-11 16:35:00

Προς ξαφνικό λουκέτο η ΕΡΤ!

Προς ξαφνικό λουκέτο η ΕΡΤ!

To κλείσιμο της ΕΡΤ ανακοινώνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μετά και τη δημοσίευση το μεσημέρι της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο φορέων του Δημοσίου.

Αυτό σημαίνει ότι απολύονται όλοι οι υπάλληλοι της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει μετά το καλοκαίρι υπό νέο καθεστώς. Η κατάσταση στο Ραδιομέγαρο είναι ιδιαίτερα τεταμένη, καθώς ήδη από το πρωί της Τρίτης ήταν διάχυτη η φημολογία ότι επρόκειτο να υπάρξουν εξελίξεις.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ πραγματοποιούν γενική συνέλευση για να καθορίσουν τη στάση τους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, από την Τετάρτη η ροή του προγράμματος περνά στα χέρια των εργαζομένων. Το θέμα της δημοσίευσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου προκάλεσε αντιδράσεις στα κόμματα της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), ενώ σφοδρότατες είναι οι αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης.

Anytime με Πλήρη Οδική Βοήθεια
Κάτι παραπάνω από μια απλή ασφάλιση αυτοκινήτου!

Κατάληψη κάνουν οι εργαζόμενοι

Με επτά λεπτά καθυστέρηση και με την είδηση για το πιθανό λουκέτο στην ΕΡΤ ξεκίνησε το μεσημεριανό δελτίο της ΝΕΤ. Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ ενημέρωσαν τους τηλεθεατές για τα σενάρια που κυκλοφορούν σχετικά με τον λεγόμενο ξαφνικό θάνατο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και τις πολιτικές αντιδράσεις εκ μέρους όλων των κομμάτων.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ θα παραμείνουν στο κτίριο της Αγίας Παρασκευής προκειμένου να περιφρουρήσουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση ενώ κάλεσαν όλους τους πολίτες, στις 19:00 σε συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου.

Το δελτίο μετά το εκτενές ρεπορτάζ προχώρησε στην κανονική του ροή και την κάλυψη της ειδησεογραφίας.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Στην έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου που δίνει τη δυνατότητα σε υπουργούς να προχωρούν σε συγχωνεύσεις φορέων ή να αποφασίζουν για το κλείσιμό τους προχώρησε η κυβέρνηση.

Πρόκειται για μια γενική εξουσιοδότηση που δίδεται προς τους υπουργούς και όπως προκύπτει από τις πληροφορίες με αυτόν τον τρόπο θα μπει και το «λουκέτο» στην κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ. Κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τις επόμενες ώρες.

Ηδη έχουν υπάρξει αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο για το ενδεχόμενο του κλεισίματος της κρατικής τηλεόρασης από ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΠαΣοΚ εξέδωσε ανακοίνωση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags