Facebook Pixel Καμένα χαρτιά και οι δυο τους
| 2013-06-12 13:19:00

Καμένα χαρτιά και οι δυο τους

Καμένα χαρτιά και οι δυο τους

ΟΛΟΙ πλην Λακεδαιμονίων. Κι επειδή εν έτει 2013 δεν έχουμε καμία δουλειά να ασχολούμεθα με τους αρχαίους Ελληνες, ποιοι είναι στην περίπτωση της ΑΕΚ οι Λακεδαιμόνιοι; Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.  

Να τα πάρουμε όμως από την αρχή: στις εκλογές της Ερασιτεχνικής ψήφισαν όλοι κι όλοι 435 νοματαίοι. Το ψηφοδέλτιο Μελισσανίδη πήρε 396. Ποσοστό 91% που χαρακτηρίστηκε σαν σταλινικό. Ή έστω Φιντέλ Κάστρο στις εκλογές της Κούβας.

Για την ταπεινότητά μου, ωστόσο, αυτό το 91% είναι μικρό. Στο 99% έπρεπε να έχει φτάσει το ποσοστό Μελισσανίδη. Επειδή πάντα ανάμεσα στους εκατό νοματαίους θα βρεθεί ένας παράξενος, ένας βαρεμένος, κάποιος τέλος πάντων που για να δείξει ότι διαφωνεί θα ρίξει το ψηφοδέλτιο λευκό ή θα το μουτζουρώσει για να βγει άκυρο. Ποια άλλη λύση δηλαδή έχουν αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή οι ΑΕΚτζήδες πλην του Μελισσανίδη; Καμία. Μελισσανίδης ή χάος ήταν το δίλημμα, για να θυμηθούμε τον Μίκη Θεοδωράκη και το Καραμανλής ή τανκς το 1974.

Αλλωστε πάντα ο Μίκης έβρισκε μια αφορμή για να είναι με την εξουσία. Οπως πήγε με τον Ανδρέα Παπανδρέου κάποια στιγμή, όπως μετά έγινε υπουργός του Μητσοτάκη και στη συνέχεια στήριξε τον Σημίτη. Ξεφύγαμε όμως. Ποιοι είναι οι Λακεδαιμόνιοι σ' αυτή την ιστορική στιγμή Μελισσανίδη στην ΑΕΚ; Μάνι μάνι ο Ντέμης Νικολαΐδης. Κάποια στιγμή έκανε μια δήλωση στήριξης. Στις εκλογές όμως της Ερασιτεχνικής την έκανε λος πούλος. Γιατί δεν πήγε να ψηφίσει;

Μήπως επειδή είχε ξεχάσει να πληρώσει τις συνδρομές του και δεν είναι ταμειακώς εντάξει; Το 2005 πάντως, όταν ήταν κόντρα στην υποψηφιότητα Μελισσανίδη και στήριξε κι έβγαλε στις εκλογές της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ τον Ζούπα, είχε πάει κι είχε ψηφίσει πρώτος και καλύτερος. Σ' αυτές τις εκλογές μην τον είδατε τον Παναή. Ελαμψε διά της απουσίας του. Δεν θέλησε να δώσει το «παρών». Δεν θέλησε να είναι ένας από τους 396 που στήριξαν το ψηφοδέλτιο Μελισσανίδη.

Αντίθετα, είχε τρέξει να ψηφίσει την καλύτερη ενδεκάδα της ΑΕΚ όλων των εποχών σε δημοψήφισμα στο Ιντερνετ. Εκεί την ψήφο του την έριξε. Στις εκλογές της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ όχι. Δεν ήταν όμως μόνο ο Ντέμης Νικολαΐδης που επέλεξε την οδό της αποχής. Λες και επρόκειτο δηλαδή για ευρωεκλογές. Το ίδιο ακριβώς έκανε μία ακόμα ηγετική φυσιογνωμία της ΑΕΚ: ο Δημήτρης Χατζηχρήστος. Πρόεδρος στην ΠΑΕ είχε διατελέσει ο Ντέμης, πρόεδρος στην Ερασιτεχνική ο Χατζηχρήστος.

Μαζί πιασμένοι χέρι χέρι είχαν ξεκινήσει το 2004 την κοινή προσπάθεια για τη σωτηρία και την αναγέννηση της ΑΕΚ. Το ότι στην πορεία τα σπάσανε δεν αναιρεί ούτε τον κόπο τους ούτε την προσπάθειά τους. Αφαντος, λοιπόν, κι ο Χατζηχρήστος. Ο άνθρωπος που ρύθμιζε κι αποφάσιζε για το αποτέλεσμα των εκλογών της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια το έπαιξε, όπως κι ο Ντέμης, Λακεδαιμόνιος. Οπως άλλοι το παίζουν Ελβετία και σηκώνουν λευκή-ουδέτερη σημαία, έτσι κι ο Χατζηχρήστος το έπαιξε στις εκλογές της Κυριακής ότι είναι από τη Σπάρτη.

Τραβήχτηκε κι έκανε στην άκρη. Δεν θα πω ότι αμφότεροι ζηλεύουνε τη δόξα του Μελισσανίδη. Θα το πω το αυτονόητο: ότι δεν ταιριάζουν τα χνώτα τους. Ούτε του Μελισσανίδη μ' αυτούς ούτε αυτών με του Μελισσανίδη. Γι' αυτό και κάτσανε στην μπάντα. Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος χωράνε στο πρότζεκτ της καινούργιας ΑΕΚ. Καμένα χαρτιά είναι και οι δυο. Στην εξέδρα μόνο και αν. Αυτά.

Εσπασε κόκαλα η συνέντευξη Νταλάρα

ΚΑΘΕ φορά που ένας καλλιτέχνης βγάζει καινούργιο δίσκο, ξεκινάει εμφανίσεις ή περιοδεία σπάει τη σιωπή του και δίνει συνεντεύξεις. Ο κλασικός τρόπος της έμμεσης και δωρεάν διαφήμισης. Δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση ο Γιώργος Νταλάρας. Με τη νέα, ολόφρεσκη δουλειά του, το αφιέρωμα στον Καλδάρα. Ο Ελληνας άλλωστε δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να ακούει τριάντα και σαράντα χρόνια τα ίδια και τα ίδια. «Η Σμύρνη μάνα καίγεται», «αχ ο μπαγλαμάς», «μες στου Βοσπόρου τα στενά» και «δεν φταις εσύ, η φαντασία μου τα φταίει».

Οπως ψηφίζει ο Ελληνας Καραμανλή και Παπανδρέου εδώ κι εξήντα χρόνια, έτσι ακριβώς και στο αποκαλούμενο λαϊκό τραγούδι. Καζαντζίδη ακούει εδώ κι εξήντα χρόνια και Νταλάρα εδώ και σαράντα. Με τα τραγούδια που μεγάλωσε, μ' αυτά θα πεθάνει. Οσο τώρα για τη συνέντευξη Νταλάρα, έσπασε κόκαλα: «Δεν είμαι μέρος του συστήματος» είπε ο δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής. Οπότε αυτόματα προκύπτει η απορία: Για ποιον λόγο απολογείται μόνο ο Νταλάρας ότι δεν είναι μέρος του συστήματος και κανένας άλλος; Ούτε ο Μητσιάς ούτε ο Σφακιανάκης ούτε ο Ρέμος ούτε ο Χατζηγιάννης ούτε ο Καρράς ούτε ο συχωρεμένος ο Μητροπάνος. Επειδή ο κόσμος είναι κακός;

Το να βρεθεί κινητό σε κρατούμενο είναι νορμάλ και ουσιαστικό

ΠΛΑΚΑ έχουν τα κατά καιρούς ρεπορτάζ από τις φυλακές: «Σε έκτακτη έρευνα που έγινε στα κελιά της τάδε πτέρυγας στον Κορυδαλλό βρέθηκαν τόσα γραμμάρια ηρωίνης». Και τι περίμεναν δηλαδή να βρούνε; Λουκουμόσκονη ή αλεύρι για να ψήσουνε ψωμί; Σε έρευνα στις φυλακές Διαβατών βρέθηκαν αυτοσχέδια μαχαίρια και σουγιάδες. Πού είναι το παράξενο και το περίεργο; Για φυλακές πρόκειται. Ούτε για παρθεναγωγείο ούτε για το Κολέγιο Αθηνών.

Μπορεί τελευταία να μπαινοβγαίνει στις φυλακές και καλός κόσμος, όπως ο Κουρής, αλλά κατά βάση πρόκειται για κακοποιούς, δολοφόνους και γκάνγκστερ. Πώς θα προστατεύσει λοιπόν ο άλλος τον εαυτό του αν γίνει καμιά άσχημη; Τελευταίο κρούσμα ότι σε έρευνα που έγινε στις φυλακές Τρικάλων βρέθηκε στο κελί του Βλαστού ένα κινητό τηλέφωνο. Πού είναι επίσης το παράξενο; Τι περιμένανε δηλαδή να βρούνε στο κελί του Βλαστού (φωτό); Σκάκι, που είχανε οι κομμουνιστές για να εξασκούν το μυαλό τους στα χρόνια της φυλακής και της εξορίας;

Ή μήπως θα κάτσει ένας ισοβίτης σήμερα να μάθει ξένες γλώσσες, ώστε όταν βγει έξω ύστερα από είκοσι χρόνια να βρει δουλειά; Ούτε λεξικά ξένων γλωσσών θα βρεθούν σε κελιά βαρυποινιτών. Το να βρεθεί λοιπόν ένα κινητό τηλέφωνο είναι το πλέον νορμάλ και ουσιαστικό. Και για να βγάλει ο σωφρονιστικός υπάλληλος το χαρτζιλίκι για να συμπληρώσει τον μισθό του και για να περάσει κι ο κρατούμενος την ώρα του. Να παρακολουθεί και η ΕΥΠ με τον κοριό και να είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Eρώτηση: Αν ήταν ο Βαγγέλης στο μπάσκετ, θα έκανε αυτά που κάνει ο Δημήτρης;

Εκτός κι αν ο Χατζηχρήστος δεν πήγε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα από τον φόβο μην υποβληθεί στη βάσανο του γιαουρτώματος, όπως την προηγούμενη φορά.
-Observer

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags