Το "Goal" παρουσιάζει τους άξονες που θα κινηθεί ο Γιάννης Αλαφοούζος αύριο στην επιτροπή της UEFA στη Νιόν για να πάρει ο Παναθηναϊκός την αδειοδότηση. 

1) Η διευθέτηση όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΠΑΕ ως τις 31 Μαΐου με πληρωμές ή διακανονισμούς που τηρούνται απόλυτα.

2) Η σημαντική μείωση του μπάτζετ που από τα 28 εκατ. ευρώ στα οποία έφτανε πέρυσι, έπεσε στα 10 εκατ. ευρώ ενόψει της νέας σεζόν. Σε αυτό το σημείο δε, θα παρουσιαστούν και τα αντίστοιχα περσινά στοιχεία, αφού την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, το μπάτζετ έφτανε στα 40-42 εκατ. ευρώ.

3) Η μείωση των εξόδων με την επιστροφή της ομάδας στη Λεωφόρο, αφού γλιτώνει έτσι το Τριφύλλι τα 1,2 εκατ. ευρώ του ΟΑΚΑ.

4) Η εξέλιξη της λαϊκής βάσης, ένα μοντέλο το οποίο στηρίζει και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

5) Η Αγορά του αθλητικού κέντρου "Απήλιον", με την οποία αναμένεται να μειωθούν κατά 1 εκατ. ευρώ τα έξοδα της ΠΑΕ, αφού σε περίπτωση που έμενε στην Παιανία, μαζί με το ενοίκιο και τη συντήρηση, θα πλήρωνε περί τα 2,2 εκατ. ευρώ. Τώρα ωστόσο οι "πράσινοι" θα πληρώσουν μόνο 1 εκατ. ευρώ -που θα εξοφληθεί σε 10 δόσεις- μαζί με τα έξοδα συντήρησης.

6) Ένα ακόμα στοιχείο αφορά στην ανάδειξη και την εξέλιξη παικτών από την ακαδημία. Μόνο την τελευταία διετία άλλωστε έχουν υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο 14 παίκτες.

7) Παράλληλα θα γίνει αναφορά στο ομολογιακό δάνειο των 6 εκατ. ευρώ που έχει ήδη αρχίσει να μπαίνει μέσω της ΑΜΚ στην ΠΑΕ.

8) Όσο για το τέλος είναι και η χορηγία ύψους 6 εκατ. ευρώ του ΣΚΑΪ, με την οποία υπάρχει η "ασφάλεια" ότι θα μπορέσει ο Παναθηναϊκός να φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις του.