Αναλυτικά οι δηλώσεις τους στην εφημερίδα live Sport:

Γιάννης Μαντζουράκης: «Είναι ένας παίκτης πολύ δυνατός και με καλή τεχνική. Έχει εξαιρετική κάθετη πάσα κάτι σπάνιο για στόπερ, ενώ είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι. Ως χαρακτήρας, είναι πολύ καλό παιδί καθώς ανατράφηκε σε μια πολύ καλή σχολή όπως είναι η SΚODA Ξάνθη. Ποτέ δεν δημιούργησε κάποιο πρόβλημα όσο συνεργαστήκαμε».

Γιώργος Παράσχος: «Ο Σταύρος παρότι είναι στόπερ έχει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Με πολύ καλό και δυνατό αριστερό πόδι, κάτι που βρίσκεις δύσκολα σε αμυντικό. Είναι πολύ καλός στα φάουλ έξω από την περιοχή, ενώ ως μοναδικό του μειονέκτημα θα έλεγα ότι είναι η ταχύτητα του. Είναι ένα παιδί πολύ εργατικό, δουλεύει πολύ στις προπονήσεις και παράλληλα είναι πολύ καλός χαρακτήρας».

Στέλιος Κατρακυλάκης: «Τον γνωρίζω από πολύ μικρό και το μεγαλύτερο του προσόν είναι το αριστερό του πόδι. Πιστεύω ότι αδικήθηκε στην Ξάνθη και ενδεχομένως να είχε μεγαλύτερες προοπτικές στην καριέρα του. Φταίει λίγο και ο ίδιος που δεν αξιοποίησε όλες τις ευκαιρίες που του δόθηκαν. Η ΑΕΚ έκανε μια πάρα πολύ καλή επιλογή γιατί δύσκολα βρίσκεις ένα αριστεροπόδαρο στόπερ, ακόμα και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Το μειονέκτημα του είναι η ταχύτητα, όπως και οι περισσότεροι που αγωνίζονται στην θέση του. Επίσης, καλά στοιχεία στο παιχνίδι του, είναι η δύναμη, η τεχνική και το ψηλό παιχνίδι. Για τον χαρακτήρα του δεν χρειάζονται πολλά λόγια, είναι πολύ καλό παιδί, εκνευριστικά καλό παιδί θα έλεγα. Το στυλ παιχνιδιού του μου θυμίζει αυτό του Παβόν»