Το πολυαναμενόμενο ραντεβού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 10 π.μ. στο δημαρχείο της περιοχής με μελετητές και κατασκευαστές εκ μέρους της Ενωσης να έχουν συνάντηση με τη δήμαρχο Εφη Αποστολάκη. Εκεί θα συζητηθούν όλες οι προοπτικές, οι λεπτομέρειες και τα θέματα που απαιτούνται για να εφαρμοστεί το πλάνο του Δημήτρη Μελισσανίδη για το νέο σπίτι της ομάδας.

Πρόκειται για το πιο κομβικό σημείο της όλης υπόθεσης, αφού παλαιότερα το συγκεκριμένο εγχείρημα έχει περάσει από χίλια κύματα. Αυτή τη φορά πάντως τα μηνύματα είναι άκρως αισιόδοξα. Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, λέει ο λαός μας, οπότε το πρωινό της Παρασκευής ίσως αποδειχθεί το πιο καθοριστικό βήμα για την εξέλιξη του θέματος.


Παίκτης της ΑΕΚ ο Βούρας!
Ραντεβού στο δημαρχείο για το γήπεδο!
Οι επόμενες μεταγραφικές κινήσεις της ΑΕΚ
Παίρνει την έγκριση για το γήπεδο και μαζεύει λεφτά
Τέλος ο Νικολιάς, αναβλήθηκε η διοικούσα
Κλειδώνει το ραντεβού Μελισσανίδη - δημάρχου
Στη συνάντηση ενδέχεται να παραστεί και ο ίδιος ο Μελισσανίδης, επιθυμία που υπάρχει και από την πλευρά της δημάρχου. Ο «τίγρης» έχει πάρει πάνω του το ζήτημα της κατασκευής του γηπέδου και, αν του το επιτρέψουν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις, θα δώσει το «παρών».

Οι μνήμες πάντως είναι νωπές από την 5η Μαΐου του 2003, όταν οι μπουλντόζες άρχισαν την κατεδάφιση του «Νίκος Γκούμας». Αφορμή αποτέλεσε ο σεισμός του 1999, όταν το γήπεδο είχε υποστεί σοβαρές ζημιές. Τον χειμώνα του 2002 ο τότε αντιπρόεδρος της ΚΑΕ και πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, ο Γιάννης Γρανίτσας, είχε εμπνευστεί ένα σχέδιο ολοκληρωτικών αλλαγών, το οποίο οδηγήθηκε σε ναυάγιο.

Τελευταίο επίσημο παιχνίδι της ΑΕΚ στην ιστορική της έδρα ήταν αυτό με τον Αρη στις 3 Μαΐου του 2003, με την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς να επικρατεί με 4-0 δύο αγωνιστικές πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος.

Στην Ενωση ελπίζουν ότι δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις
Η ΤΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΚΑΙ ΟΙ 131

Αραγε αυτή τη φορά θα υπάρξουν κάποιοι που θα πάνε στο Συμβούλιο της Επικρατείας με σκοπό την προσφυγή για την ανέγερση του γηπέδου; Ακόμα πάντως στην ΑΕΚ δεν έχουν ξεχάσει το σταμάτημα των έργων με απόφαση του ΣτΕ που είχε ανάψει «κόκκινο» στην κατασκευή, διότι είχε κρίνει ως αντισυνταγματικό και αντίθετο στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία το σχέδιο του Γιάννη Γρανίτσα.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας είχαν προσφύγει ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας και 131 κάτοικοι της περιοχής, ζητώντας να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση του 2003, με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την ανέγερση του νέου σταδίου και του πολυλειτουργικού κέντρου της ΑΕΚ. Οπως και τελικά έγινε.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη είχε δώσει το τελικό χτύπημα στα όποια σχέδια είχαν πραγματοποιηθεί για την παραμονή του συλλόγου στη φυσική του έδρα. Εκτοτε η Ενωση περιφέρεται σε γήπεδα εκτός της φυσικής της έδρας και πλέον υπάρχει η διάχυτη αισιοδοξία ότι ουδείς εκ των κατοίκων θα προσπαθήσει να ακυρώσει την αναμενόμενη συμφωνία, αν βέβαια αυτή επέλθει οριστικά εντός των προσεχών ημερών.

ΤΟ ΑΛΣΟΣ... ΑΝΑΓΕΝΝΙΕΤΑΙ

Το σχέδιο που θα παρουσιάσουν οι άνθρωποι της Ενωσης στη δήμαρχο θα περιλαμβάνει και ένα μέγιστο ζήτημα της πόλης. Αφορά την πλήρη αξιοποίηση του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας, το οποίο και αποτελεί τον βασικό πνεύμονα ζωής της περιοχής. Ο Μελισσανίδης προτίθεται με δικά του έξοδα να συμβάλει τα μέγιστα προκειμένου ο χώρος αυτός να πάρει ζωή και να επανέλθει σε επίπεδα ικανά να φιλοξενήσει τον κόσμο της Αττικής.

ΤΑ 3 ΣΥΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Η επιστροφή της Ενωσης στη φυσική της έδρα θα αποφέρει τρία μεγάλη κέρδη για τον δήμο. Το πρώτο αφορά το άνοιγμα των θέσεων εργασίας με προτεραιότητα στους κατοίκους της περιοχής. Το δεύτερο τη δημιουργία χώρου πάρκινγκ που θα δώσει μεγάλη ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Τρίτο και σπουδαιότερο, μία εμπορικά «νεκρή» πόλη θα πάρει ζωή, σάρκα και οστά, μετά από πολλά χρόνια αδράνειας.

ΠΗΓΗ: Goal