Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός έχει δείξει αρκετές την... άλλη πλευρά του νομίσματος, καθώς δεν είναι λίγοι οι οδηγοί, πιλότοι ή αναβάτες που έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια ενός αγώνα. Αυτό ίσχυσε σήμερα και για τον Άλαν Σίμονσεν, ο οποίος έπειτα από σοβαρό ατύχημα κατά τη διάρκεια του 24ωρου αγώνα του Λε Μαν υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των διοργανωτών

Ο οδηγός αμέσως δέχτηκε τη βοήθεια από τους γιατρούς του Automobile Club de l’Ouest’s Medical Service. Σε σοβαρή κατάσταση ο Άλαν Σίμονσεν μεταφέρθηκε άμεσα στο Ιατρικό Κέντρο της πίστας, όπου πέθανε εξαιτίας των τραυμάτων του.

Η οικογένειά του πληροφορήθηκε αμέσως από τον Ντέιβιντ Ρίτσαρντς, το αφεντικό της Aston Martin Racing Team. Ένας έμπειρος οδηγός σε ηλικία 34 ετών έπαιρνε μέρος για έβδομη φορά στον αγώνα. Συνοδηγοί του στο αυτοκίνητο με το Νο 95 ήταν οι συμπατριώτες του, Κρίστοφερ Νίγκααρντ και Κρίστιαν Πόουλσεν.

Το Automobile Club de l’Ouest θέλει να εκφράσει τη μεγάλη λύπη του μετά απ' αυτό το συμβάν και τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και στους συγγενείς του. Το Automobile Club de l’Ouest δε θα κάνει καμία περαιτέρω ανακοίνωση, ενώ οι ακριβείς λόγοι για το ατύχημα ακόμα δεν έχουν καθοριστεί.