Σε μια περίοδο που οι ανακοινώσεις των ομάδων για μεταγραφές και παραμονές παικτών βγαίνουν κυριολεκτικά με το σταγονόμετρο, στον Παναθηναϊκό οι σταγόνες αυτές έχουν τη μορφή σφοδρής νεροποντής. Ηδη η ομάδα ανακοίνωσε την απόκτηση των Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς και Νίκου Παππά. Επεται, όμως, συνέχεια, διότι πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι για το διπλό μεταγραφικό «μπαμ», ήδη ετοιμάζεται άλλο μελάνι για άλλες δυο ανακοινώσεις.

Η μια θα έχει να κάνει με την παραμονή του Δημήτρη Διαμαντίδη στην ομάδα. Ο «3D» έχει ξεκαθαρίσει ότι (το έχει πει πολλές φορές ως τώρα και δημόσια) θέλει να παραμείνει στο «τριφύλλι», ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο Αργύρης Πεδουλάκης έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορούν να σκεφτούν τον Παναθηναϊκό χωρίς τον απόλυτο αρχηγό του. Σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός, λοιπόν, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την ανανέωση των όρκων αγάπης του «τριφυλλιού» και του Διαμαντίδη.

Το θέμα, μάλιστα, είναι τόσο τυπικό, που γι' αυτό είχε πάει λίγο πιο πίσω. Εντός των ημερών, πάντως, θα φτάσει στο αίσιο τέλος του. Το ίδιο διάστημα αναμένεται να επισημοποιηθεί και η επιστροφή του Αντώνη Φώτση στο «τριφύλλι». Ο 32χρονος πάουερ φόργουορντ τα έχει βρει σε όλα με τον Παναθηναϊκό εδώ και καιρό. Η μεταγραφή έχει ολοκληρωθεί και απομένει ποια το τυπικό κομμάτι (ανακοίνωση) για να ενταχθεί με κάθε επισημότητα και ο Φώτσης στο «πράσινο» ρόστερ.

Μαζί με τους Διαμαντίδη και Φώτση ενδέχεται να ανακοινωθεί και η παραμονή του Τζέιμς Γκιστ. Το θέμα του Αμερικανού πάουερ φόργουορντ έχει ήδη ολοκληρωθεί. Ο Γκιστ έχει πει το «ναι» εδώ και καιρό (αμέσως μετά τους τελικούς) και μάλιστα το είπε χωρίς καθόλου σκέψη η μεγάλη διαπραγμάτευση. Ο Αμερικανός, άλλωστε, ήθελε από την αρχή να συνεχίσει να φοράει την πράσινη φανέλα, η ομάδα ήθελε να τον κρατήσει και έτσι το θέμα του ήταν απλό. Σύντομα, λοιπόν, θα ανακοινωθεί και επίσημα από την «πράσινη» ΚΑΕ ότι ο Γκιστ παραμένει στο έμψυχο δυναμικό του Παναθηναϊκού.

Εν αρχή ην ο Λάσμε

Πριν Λάσμε... λαλήσει, ο Παναθηναϊκός δεν θα κάνει κίνηση για την ενίσχυση της φροντ λάιν του. Οι «πράσινοι» θα περιμένουν (όχι, βέβαια, αιώνια) τον Αφρικανό πριν κάνουν το γερό μπάσιμο για την απόκτηση ψηλών. Αυτό δεν σημαίνει, πάντως, ότι στο «τριφύλλι» έχουν καθίσει με σταυρωμένα χέρια. Κάθε άλλο...

Η ομάδα κοιτάζει ήδη προς πολλές κατευθύνσεις, όπως για παράδειγμα σε αυτές του Ιαν Βουγιούκα και του Αλεξ Τάιους. Δεν έχει εξαπολύσει, όμως, την τελική της αντεπίθεση, καθώς τα πάντα θα εξαρτηθούν από το αν θα παραμείνει στην ομάδα ο Λάσμε ή όχι.

Οσο για τα νεώτερα από το μέτωπο του Αφρικανού, τον σέντερ από την Γκαμπόν και τον Παναθηναϊκό συνεχίζει να τους χωρίζει απόσταση στο οικονομικό. Οι «πράσινοι», όμως, δεν το έχουν βάλει κάτω. Συνεχίζουν την προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή και ο παίκτης να συνεχίσει να φοράει τη φανέλα με το τριφύλλι.

Ενα άλλο θέμα που έχει τρενάρει κάπως τις εξελίξεις στο θέμα της ενίσχυσης της γραμμής των ψηλών της ομάδας είναι αυτό του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα.

«Είναι μάγκες οι παίκτες»

Ο συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη, Σωτήρης Μανωλόπουλος, έκανε τον απολογισμό της σεζόν στο blog που έχει στην ιστοσελίδα της «πράσινης» ΚΑΕ και απέδωσε τα εύσημα στους παίκτες της ομάδας: «Αυτά που καταφέραμε φέτος έγιναν με την πάρα πολύ δουλειά που έβγαλαν οι αθλητές στο παρκέ, την όρεξη που είχαν κάθε μέρα που έρχονταν στο γήπεδο. Oι παίκτες ήταν μάγκες, είχαν όρεξη, το πίστευαν, ήθελαν να πάρουν το πρωτάθλημα! Με τον αποκλεισμό από την Ευρωλίγκα το μυαλό όλων των παικτών ήταν το πότε θα παίξουμε με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα πια. Ανυπομονούσαν. Στα τρία παιχνίδια των τελικών φάνηκε καθαρά ότι εμείς δεν ήρθαμε να ''κλέψουμε'' μια νίκη, αλλά να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα».

Πηγή: Goal