Facebook Pixel Οι... τεχνοκράτες που ακυρώνουν την ιστορία
| 2013-06-23 22:28:00

Οι... τεχνοκράτες που ακυρώνουν την ιστορία

Οι... τεχνοκράτες που ακυρώνουν την ιστορία

Ο Σταύρος Κόλκας θίγει το ζήτημα που δημιουργήθηκε με τον Γιώργο Κωστίκο στον ΠΑΟΚ και εξηγεί το γιατί ο νεοπλουτισμός στο τέλος θα τσακίσει όλες τις οπαδικές καταβολές του συλλόγου...

Γενικά ως φιλοσοφία, πάντα διαχώριζα την εταιρία ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τον σύλλογο και προσπαθούσα να δικαιολογήσω κάποιες εταιρικές πρακτικές που αντιλαμβανόμουν και εγώ ως παιδί της αγοράς, με αποτέλεσμα να παρεξηγηθώ από το κοινό που ίσως δεν βοηθούσα εγώ να κατανοήσει τι ακριβώς εννοούσα.

Υπάρχουν κάποια εταιρικά θέματα όμως, που συνδυάζονται με τον σύλλογο και σε αυτά πάντα προσπαθούσα να αναλύσω όλες τις παραμέτρους. Στην μεταβατική για τον ΠΑΟΚ εποχή που ζούμε, θα πρέπει να είμαστε ανεκτικοί σε κάποιες γκέλες που γίνονται καθημερινά στη ΠΑΕ και εννοείται πως δεν εννοώ επιλογές τύπου αλλαγής λογοτύπου γιατί τέτοιες τις θεωρώ αστείες και απαξιώ να ασχοληθώ.

Μέσα σε ένα κλίμα κατανόησης που προσπαθώ να έχω, μαθαίνω εχθές πως βγήκε η φωτογραφία του Γιώργου Κωστίκου από το σάιτ και όπως οφείλω να κάνω σα δημοσιογράφος παίρνω τηλέφωνο τον Κωστίκο να μάθω αν έχει ενημερωθεί πως αποχωρεί. Μου λέει πως περιμένει να ενημερωθεί επίσημα, δεν του έχει πει κανένας τίποτα και από εβδομάδα θα ξέρει γιατί το συμβόλαιό του λήγει στις 30/6.

Εννοείται πως έχω πάρει χαμπάρι τι γίνεται και πως έχουν κάνει τη γκέλα στο σάιτ χωρίς να έχουν πει στον Κωστίκο τίποτα. Δε με ενδιαφέρει ποιος την έχει κάνει τη γκέλα, αλλά όποιος και να είναι εργάζεται στον ΠΑΟΚ και θα πρέπει να γνωρίζει, αν μη τι άλλο, ιστορία του ΠΑΟΚ.

Δεν με απασχολεί αν η εταιρία επιλέγει να μην ανανεώσει έναν άνθρωπο. Υπάρχουν πολιτισμένοι τρόποι για συμβεί όμως κάτι τέτοιο.

Για τα τσακάλια στη ΠΑΕ λοιπόν, ας κάνουμε μία ανάλυση του ποιος είναι ο Κωστίκος και τι έχει προσφέρει στον ΠΑΟΚ. Με γεγονότα πάντα.

Από τα τέλη της δεκαετίας του 70΄μέχρι και λίγο μετά τα μέσα της δεκαετίας του 80΄, ο Κωστίκος ήταν ο κορυφαίος παίκτης του ΠΑΟΚ, φορ πολύ μπροστά από την εποχή του, διεθνής και μαζί με τον Γιώργο Σκαρτάδο αφίσα στα δωμάτιά μας. Της δικιάς μου γενιάς, αυτοί που σήμερα είμαστε από 35 έως 42 – 43.

Anytime με Πλήρη Οδική Βοήθεια
Κάτι παραπάνω από μια απλή ασφάλιση αυτοκινήτου!

Ξεπερνάμε το ποδοσφαιρικό κομμάτι του Κωστίκου και πάμε στο προπονητικό. Ο Κωστίκος ήταν ο πρώτος τεχνικός διευθυντής της ιστορίας του ΠΑΟΚ και αυτός που οι δικές του επιλογές έφεραν χρήμα στα ταμεία τα οποία βοήθησαν να στηθεί η ομάδα του Σάντος.

Πρώτα απ όλα, με προπονητή τον Κωστίκο πήγαμε πρώτη φορά ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, σπάσαμε το αήττητο του νέου Καραϊσκάκη και σε μία εποχή που διοικητικά ήμασταν κωμωδία μου έφερε παίκτες που έστειλαν στο ταμείο του ΠΑΟΚ πολλά εκατ. ευρώ. Επίσης, ενεργοποίησε δύο που ναι μεν δεν τους έφερε αυτός, αλλά ήταν ο άνθρωπος που ρίσκαρε για να τους δώσει υπεραξία.

Από τον Σικαμπάλα, πήραμε 1 εκ. ευρώ και θα μπορούσαμε να πάρουμε πολλά περισσότερα, αν είχαμε διοίκηση. Από τον Μελίσση που αυτός έφερε 2 εκατ. ευρώ, από τον Φερναντέζ και τον Χριστοδουλόπουλο κανά 4άρι και δε βάζω τη χορηγία Βγενόπουλου, από τον Μέγκαχεντ 600 χιλιάδες ευρώ, ενώ είχε και κάποιες μέτριες επιλογές τύπου Αραμπατζή, Ηλιάδη, Μπαλάφα, με τον τελευταίο να σε στέλνει μια φορά στους ομίλους του Γιουρόπα με το γκολ του στο Λβιβ. Αυτό δε το χρεώνω στον Κωστίκο, απλά το αναφέρω.

Όλα τα παραπάνω είναι γεγονότα και επειδή δεν γουστάρω την λογική της απαξίωσης και τον Κωστίκο θα τον έχω πάντα στη ζωή μου πολύ ψηλά, η ΠΑΕ οφείλει μία δημόσια συγνώμη στον ίδιο αλλά και σε όλους εμάς που μεγαλώσαμε με την αφίσα του.

Για τους περισσότερους πιτσιρικάδες που θα διαβάσουν το κείμενο, μπορεί όλα τα παραπάνω να είναι ακαταλαβίστικα, όμως θα πρέπει σιγά – σιγά να μπούνε στο πραγματικό τρυπάκι του τι εστί ΠΑΟΚ γιατί μου φαίνεται πως ο νεοπλουτισμός στο τέλος θα τσακίσει όλες τις οπαδικές καταβολές μας, όλες τις παραστάσεις μας, όλη τη ζωή που συνδέσαμε με αυτόν τον σύλλογο.

ΥΓ Επειδή θα πεταχτούν κάποιοι να πούνε ή να γράψουν πως ο Κωστίκος είναι φίλος μου ή πληροφοριοδότης μου και τέτοιες αστειότητες, τους απαντώ απλά πως αυτό το κείμενο γράφτηκε γιατί απλά εγώ μεγάλωσα με την αφίσα του πάνω από το κεφάλι μου. Και οφείλω απέναντι σε όποιους σέβονται την άποψή μου, να δώσω την θέση που αρμόζει σε έναν από τους μεγάλους της ιστορίας της ομάδας μου.

ΥΓ Κάποιοι θα γράψουν για μιζέρια και τα συναφή. Από τη πλευρά μου θεωρώ πως όσο υπάρχει Στέφενς, έχουμε την ευκαιρία να ασχοληθούμε με όλα τα κακώς κείμενα για να πάει ο σύλλογος μπροστά, μαζί του και η εταιρία. Θα είναι μία χρονιά που θα δημιουργείται ομάδα, μαζί – ελπίζω – και όλα τα άλλα. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags