Το πρώτο που σε ρωτά, εδώ και εβδομάδες πλέον, είναι το «τι θα γίνει με το γήπεδο;» και «πότε ξεκινούν τα έργα;». Η βελόνα έχει κολλήσει και δεν λέει να αλλάξει στροφή, ούτε στις στιγμές που φουντώνει ένα σενάριο που θέλει την ΑΕΚ να παίζει στη Β' και όχι στη Γ' Εθνική κατηγορία και άρα να αυξάνει τις πιθανότητες να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν στην Super League. Μοιάζει πραγματικά να μη δίνουν σημασία στα αγωνιστικά οι οπαδοί της, σαν να είναι μόνο τα όσα έχουν να κάνουν με το γήπεδο σημαντικά. Επρεπε να φτάσει στη Γ' Εθνική η ΑΕΚ και στη διάλυση η ΠΑΕ για να συμβεί αυτό, να αποκτήσει η πλατιά μάζα συνείδηση.

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ δεν λένε; Βρίσκει εφαρμογή η θεώρηση αυτή των πραγμάτων στην ΑΕΚ. Διότι έστω και αν αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να συμβεί το 2008 ή το 2009, δηλαδή όταν αποχώρησαν οι χρηματοδότες της ζωής της ΠΑΕ και έμοιαζε βέβαιη η κατάληξη της 7ης Ιουνίου 2013, το θέμα για την ΑΕΚ είναι ότι συνέβη. Τώρα. Και μια κοινωνία, αυτή των φίλων της ΑΕΚ, που θα 'πρεπε να αντιλαμβάνεται ως σημαντικότερο ζήτημα το γήπεδο ώστε να μην επιτρέψει σε κανέναν να το κατεδαφίσει δίχως εγγυήσεις προ 10ετίας, επιτέλους συνειδητοποιεί και αντιλαμβάνεται τι πρέπει να τη νοιάζει, βάζει επιτέλους προτεραιότητες, αξιολογεί τα σημαντικά και τους δίνει την αξία που τους πρέπει.

Αυτές τις μέρες, που τα καλά νέα για το γήπεδο έρχονται το ένα πίσω από το άλλο, η θεωρία και η εκτίμηση όλων, ακόμη και του Δημήτρη Μελισσανίδη, βρίσκει επιβεβαίωση. Τα λόγια των ΑΕΚτζήδων σε οδηγούν στην εκτίμηση ότι αν πράγματι αρχίσουν να βλέπουν έργα, θα στηρίξουν μαζικά, με όλη τους την καρδιά, τη σημερινή προσπάθεια. Κι ας παίζει η ΑΕΚ στη Γ' Εθνική. Κι ας έρχονται σκληρές, οι πιο σκληρές αγωνιστικές ημέρες, ας είναι μπροστά σκληρές στιγμές που δεν έχει ζήσει ποτέ καμιά γενιά φίλων της ΑΕΚ.

Δεν θα 'ναι καθόλου εύκολο για την ΑΕΚ το ταξίδι της επιστροφής στο αγωνιστικό μέγεθός της. Τα θεμέλια του νέου σπιτιού της όμως θα είναι η πιο γερή, η πιο στέρεη βάση για να χτίσει πάνω τους τα όνειρά της να ξαναγίνει αυτή που ήταν.

Δεν γεννάει νέους φίλους η ΑΕΚ. Και δυσκολεύεται πολύ να κρατήσει τους νεότερους, δηλαδή τους μικρότερης ηλικίας, όσους δοκιμάζονται από τα πειράγματα των φίλων και την παρακίνηση των οικείων προσώπων να αλλάξουν ομάδα. Δεν θα αλλάξει όμως μέγεθος αν αρχίσει σύντομα να δημιουργεί το νέο γήπεδό της. Η ανέγερση του νέου γηπέδου θα είναι η πρώτη χειροπιαστή βάση για να στηρίξει πάνω της την εκτίμηση ότι θα επιστρέψει αγωνιστικά στο μέγεθός της και θα επανακτήσει τη χαμένη της δυναμική.

Πηγή: SportDay