Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η επιβολή της ποινής αφαίρεσης 15 βαθμών από το νέο πρωτάθλημα για τη Χαρτς, μετά την επισημοποίηση της εισόδου της στο καθεστώς αναγκαστικής οικονομικής διαχείρισης, είναι γεγονός.

Ο σκοτσέζικος σύλλογος που από την αρχή της εβδομάδας είχε κινήσει τις διαδικασίες για να εισέλθει στο καθεστώς διαχείρισης, ενημερώθηκε σχετικά για την έκκριση της αίτησης και την άμεση επιβολή αφαίρεσης 15 βαθμών από τη νέα σεζόν.

Για να έχετε μια εικόνα για την κατάσταση στην Χαρτς να σας πούμε ότι, οι παίκτες είναι απλήρωτοι την τελευταία εβδομάδα και προκειμένου να σωθεί η κατάσταση ο σύλλογος έθεσε όλο το ρόστερ προς πώληση αφού χρειάζεται περισσότερες από 600.000 ευρώ μέχρι το καλοκαίρι! Επειδή κάποιοι προσπαθούν να συνδέσουν τις παθογένειες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με την υπαρκτή πράγματι οικονομική κρίση και το ΔΝΤ, να τους ενημερώσουμε ότι η Σκωτία είναι μια χώρα που δεν έχει ΔΝΤ, ούτε Τρόικα. Και κάτι τελευταίο πολύ σημαντικό: Όταν ο Ρώσο-Λιθουανός επιχειρηματίας και τραπεζίτης Βλαντιμίρ Ρομανόφ έγινε μεγαλομέτοχος της Χαρτς το 2005, αγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ομάδας από τον Κρις Ρόμπινσον, όλοι οι σφουγγοκωλάριοι, οσφυοκάμπτες, εραστές των σαπιοκοιλιών, που υπάρχουν από την Σκωτία μέχρι και τη Λαμία, έκαναν λόγο για το μεγιστάνα που θα αλλάξει τις ισορροπίες στο Σκοτσέζικο πρωτάθλημα, θα κάνει τη Χαρτς μεγάλη δύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου κτλ. ξέρετε τώρα!

Τι έγινε στην πραγματικότητα: Οι Καρδιές χρωστούν περίπου 18 εκατ. ευρώ στην λιθουανική τράπεζα, Ukio Bankas και άλλα 12 εκατ. στην εταιρία του Λιθουανού προέδρου της, με την κατάσταση να είναι εξαιρετικά μπερδεμένη. Αυτό γιατί η τράπεζα στην οποία χρωστάει, πτώχευσε και η εταιρία του προέδρου έχει δεσμευθεί από τις λιθουανικές αρχές. Τώρα γιατί τέτοιες εξελίξεις προσπαθούν να τις περάσουν με τα «φώτα σβηστά»; Μα είναι προφανές. Επιχειρούν να κρατήσουν στο απυρόβλητο το κρίσιμο: ότι το υπάρχον σύστημα εκμετάλλευσης του ποδοσφαίρου έχει φάει τα ψωμιά του.

ΠΗΓΗ: aek-live.gr