Facebook Pixel Τώρα που βρήκαμε …Παππά!
| 2011-03-24 15:28:00

Τώρα που βρήκαμε …Παππά!

Τώρα που βρήκαμε …Παππά!

Στην αρχή ήταν ένας απ’ τους πολλούς. Μετά, έγινε μια υπογραφή κάτω από μια ανακοίνωση. Κατέληξε εκείνο που απευχόταν. «Θα προτιμούσα να συνέχιζα σαν «πουθενάς» παρά σαν «μαϊντανός» των media.

Το αίμα… νερό δεν γίνεται!

Η καταγωγή του είναι απ’ την Κωνσταντινούπολη. Μεγάλωσε με την ιδέα της ΑΕΚ. Και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη, εκεί όπου – όπως σε κάθε τόπο του απόδημου ελληνικού – η ιδέα μπορεί να είναι πολύ πιο όμορφη από την πραγματικότητα. «Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα ΑΕΚτζής», δηλώνει, παρά τις φήμες που τον ήθελαν να είναι οπαδός του Απόλλωνα Αθηνών. «Για δυο χρόνια βοήθησα οικονομικά τον φίλο μου, που ενισχύει με τη σειρά του τον Απόλλωνα. Πλέον δεν συμμετέχω οικονομικά στην ενίσχυση του Απόλλωνα».

Γεννημένος το 1953, αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Michigan, πριν εμπλακεί με τα καράβια το 1989. Τότε ήταν που ίδρυσε τη σπουδαιότερη ως και σήμερα εταιρία του, την Ocean Bulk Maritima S.A., μέτοχοι στην οποία είναι επίσης η αδελφή του Σοφία Γεράρδη και ο πατέρας του, Αλέκος. Στην κατοχή τους βρίσκεται, επίσης, η εταιρία Interwood που εισάγει και εμπορεύεται προϊόντα ξυλείας. Θεωρείται από τους πλέον εύπορους εφοπλιστές, ενώ το 2006 είχε προσπαθήσει να εμπλακεί στα μίντια, αγοράζοντας τον «Ελεύθερο Τύπο». Είναι προσωπικός φίλος με τον Γιώργο Κύρτσο και θεωρείται ο βασικός χρηματοδότης της εφημερίδας «City Press»΄.

Η οικονομική του επιφάνεια και η περιουσία του δεν είναι σαφής, αν και εκείνο που έχει αποτυπωθεί στα οικονομικά βιβλία είναι οι απώλειες που σημείωσε η εταιρία του μέσα στο 2010. «Δεν πλησιάζω την οικονομική ευρωστία του κ. Μαρινάκη», ήταν η απάντησή του το περασμένο καλοκαίρι, όταν οι οπαδοί της ΑΕΚ προσπάθησαν να τον προκαλέσουν να κάνει μια κίνηση όμοια με εκείνη του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού.

Διαβάστε όλο το θέμα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags