Η υπόθεση μόνο εύκολη δεν είναι, ωστόσο σε περίπτωση που αποκτηθεί και σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες προσθήκες που έχουν γίνει στις θέσεις των ψηλών ο Ολυμπιακός θα έχει δημιουργήσει μία από τις καλύτερες φροντ λάιν στην Ευρώπη. Ο Αμερικανός σέντερ δεσμεύεται με συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο, αλλά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Χίμκι αλλά και η επιθυμία του παίκτη να αποχωρήσει ενδέχεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίζονται διατεθειμένοι να καταβάλουν το ποσό των 300.000 δολαρίων στη ρωσική ομάδα ως μπάι άουτ, πρόταση η οποία εξετάζεται σοβαρά. Αλλωστε δεν είναι τυχαίο πως μετά το πέρας της φετινής αγωνιστικής περιόδου η Χίμκι έχασε σημαντικούς παίκτες και πιθανότατα θα υπάρξουν κι άλλες αποχωρήσεις.

ΣΚΑΛΙ ΣΚΑΛΙ

Το επόμενο βήμα

Η καριέρα του Πολ Ντέιβις στην Ευρώπη ξεκίνησε τη σεζόν 2009-10, όπου αγωνίστηκε στο ισπανικό πρωτάθλημα για έξι παιχνίδια με τη φανέλα της Ομπραντόιρο (13,2π., 7,6ριμπ.). Το επόμενο βήμα ήταν η Καχασόλ, όπου έμεινε για δύο σεζόν (2010-11, 2011-12) και μάλιστα αγωνίστηκε στο Eurocup (12,1π., 5,1ριμπ.). Την πρώτη του χρονιά στην Καχασόλ είχε 13,2 πόντους και 5,3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, ενώ τη δεύτερη χρονιά ήταν σαφώς βελτιωμένος έχοντας κατά μέσο όρο 14,1 πόντους και 7,3 ριμπάουντ. Το επόμενο βήμα ήταν η παρθενική του συμμετοχή στην Ευρωλίγκα με τη φανέλα της Χίμκι. Ο Αμερικανός τα πήγε περίφημα και ήταν εκ των κορυφαίων σέντερ της διοργάνωσης για τη χρονιά που μας πέρασε. Στην κανονική περίοδο τα νούμερά του ήταν καλά (10,3π., 4,09ριμπ.), ωστόσο στο Top-16 έβγαλε μάτια. Σκόραρε κατά 15,4 πόντους, μάζευε 6,4 ριμπάουντ, μοίραζε 1,6 ασίστ και είχε 1,2 μπλοκ κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι. Η Χίμκι, όμως, είναι ομάδα με ταβάνι κι έτσι ο Πολ Ντέιβις αναζητά το επόμενο βήμα στην καριέρα του που ενδέχεται να είναι ο Ολυμπιακός.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

Τα έχει όλα

Ο 29χρονος σέντερ είναι εξαιρετικός επιθετικός και από τους λίγους ψηλούς της διοργάνωσης που έχουν παιχνίδι με πλάτη. Βέβαια, οι αρετές του δεν σταματούν εκεί, καθώς διαθέτει εξαιρετικό σουτ από μέση απόσταση (63,3% δίποντα στην Ευρωλίγκα), απειλεί από παντού και παίζει άψογα το πικ εν ρολ. Μάλιστα σουτάρει με το εκπληκτικό 85,5% από τη γραμμή των ελευθέρων βολών. Κοινώς είναι από τους σέντερ που έχουν πολύ μεγάλη ικανότητα στο σκοράρισμα και η αντιμετώπισή του είναι ιδιαίτερα δύσκολη κάτι που κατάλαβαν καλά οι «ερυθρόλευκοι» στα δύο παιχνίδια που έδωσαν φέτος με τη Χίμκι. Ο Πολ Ντέιβις είναι καλός ριμπάουντερ, κυνηγάει το μπλοκ, αλλά γενικότερα στην άμυνα έχει κάποια προβληματάκια. Δεν είναι ο παίκτης που θα βάλει το κορμί του στη φωτιά και δυσκολεύεται να ακολουθήσει πιο αθλητικούς ψηλούς. Πάντως, το μπόι του (2,11 μ.), ο σωματικός του όγκος και τα μακριά του χέρια τον βοηθούν ιδιαίτερα μέσα στη ρακέτα και προβληματίζουν τον εκάστοτε αντίπαλο. Εχει πολύ υψηλό μπασκετικό IQ και διαθέτει την απαιτούμενη προσαρμοστικότητα. Δεν είναι τυχαίο πως σε όποια ομάδα κι αν έπαιξε από την αρχή της ευρωπαϊκής του καριέρας ήταν σταθερά καλός άσχετα με το επίπεδο και τους στόχους. Στην Ομπραντόιρο ξεκίνησε δυναμικά, με τη φανέλα της Καχασόλ βελτιώθηκε και μάλιστα έκανε τη διαφορά στο Eurocup, ενώ πέρυσι οδήγησε τη Χίμκι μαζί με τον Πλάνινιτς έως το Top-16 της Ευρωλίγκα και μία ανάσα από τα πλέι οφ της διοργάνωσης. Είναι ξεκάθαρο, όμως, πως οι δυνατότητές του δεν σταματούν εκεί και το ταβάνι του βρίσκεται ψηλότερα από αυτό της Χίμκι

ΝΒΑ

Λίγα πράγματα

Ο γεννημένος στις 21 Ιουλίου του 1984 Πολ Ντέιβις αποφοίτησε από το κολέγιο του Μίτσιγκαν και επιλέχθηκε στο νούμερο 34 στο ντραφτ του 2006 από τους Κλίπερς. Εμεινε στο Λος Αντζελες για μία τριετία, αλλά δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει. Μετακόμισε στους Γουίζαρντς και αγωνίστηκε στην Ουάσιγκτον τη σεζόν 2009-10 και πάλι χωρίς μεγάλη επιτυχία. Ηταν ξεκάθαρο πως το στυλ του δεν ταίριαζε στο ΝΒΑ κι έτσι ο Αμερικανός σέντερ αποφάσισε να περάσει τον Ατλαντικό και να δοκιμάσει την τύχη του στην Ευρώπη. Αξίζει να σημειωθεί πως το σχολείο του, το Ρίθερ Μιντλ, έχει αποσύρει τη φανέλα του, καθώς ήταν από τους κορυφαίους που αγωνίστηκαν ποτέ εκεί.

Πηγή: Goal