Με εξαίρεση τον Ατρόμητο που μοιάζει να διορθώνει ορισμένα προβλήματα της περσινής σεζόν (αυτό του σκοραρίσματος προσπαθεί να το λύσει με την απόκτηση του Δημήτρη Παπαδόπουλου και αυτό της δημιουργίας φάσεων με τους Γεωργίου και Ουμπίντες κυρίως), οι υπόλοιπες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος και ενώ οι προετοιμασίες ξεκινούν ή έχουν ξεκινήσει μοιάζουν όλες ή στα ίδια επίπεδα με πέρυσι ή σε χειρότερη κατάσταση.
Ο Αστέρας Τρίπολης έχει κρατήσει θεωρητικώς τις καλές μεταγραφές για από εδώ και εμπρός, αλλά μέχρι σήμερα το πρόσημο είναι πλην, πολύ πλην. Έφυγε ο καλύτερος στόπερ της ομάδας, ο Σανκαρέ, πουλήθηκε ο καλύτερος παίκτης της, ο Ράγιο, και δεν συνεχίζουν στην ομάδα οι Περόνε, Φούλοπ και Αλβάρες. Στη θέση τους έχουν έρθει ο Ζησόπουλος και ο Λισγάρας από τον Λεβαδειακό και ο Ζαραδούκας ελεύθερος από τον Ολυμπιακό.
Μείον το πρόσημο και στον Παναθηναϊκό έως τώρα. Έφυγαν οι Σισοκό, Μπουμσόνγκ, Φιγκερόα και είναι για να φεύγουν οι Βιτόλο, Τοτσέ και Σο. Αναφέρομαι μόνο σε αυτούς που έπαιζαν πολύ γιατί έφυγαν ή φεύγουν και άλλοι όπως οι Φορναρόλι, Μπαρμπαρούσης, Μαρίνος κ.λπ. Μέχρι και ο Γιούρκας είναι πιθανό να φύγει... Προς το παρόν έχουν αποκτηθεί ο Μπαϊράμι και ο Κουτρουμπής.
Στα ίδια επίπεδα ο ΠΑΟΚ, αφού ναι μεν έκανε δύο πολύ καλές προσθήκες στην άμυνα με τον Σκόνδρα και στη μεσαία γραμμή με τον Τζιόλη, αλλά είναι μάλλον αμφίβολο αν τα δύο στόπερ που έχει πάρει είναι καλύτερα από τον Σίλντενφελντ που αποχώρησε. Έμεινε ο Ολίσε, αλλά έφυγαν ο Καμαρά και ο Φωτάκης...
Όσο για τον ΠΑΣ, προφανέστατα η αποχώρηση των Ντε Βινσέντι και Γεωργίου ήταν πολύ μεγάλο πλήγμα, αλλά και αυτή των Οικονόμου και Φεγκρούς, ο οποίος αντικαταστάθηκε όμως από τον Βελλίδη. Ο Ολλανδός Βισέντο που αποκτήθηκε μπορεί να αποδειχτεί πολύ καλή μεταγραφή.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τις υπόλοιπες ομάδες, Πανιώνιος, Λεβαδειακός, Βέροια και Πανθρακικός έχασαν πολλούς βασικούς παίκτες τους και ουσιαστικά ακόμη δεν έχουν ενισχυθεί, ενώ καλές μεταγραφές έχει κάνει από αυτού του τύπου τις ομάδες μόνο ο Πλατανιάς. Χωρίς μεγάλες αλλαγές η Ξάνθη και ο ΟΦΗ μέχρι τώρα τουλάχιστον, με τους Κρητικούς να έχουν κάνει μία-δύο καλές κινήσεις, ενώ ο Άρης μπορεί να... καμαρώνει για την απόκτηση του Μανιά, αλλά έχει δρόμο για να καλύψει τα κενά των παικτών που τον... έσωσαν πέρυσι, του Τάτου, του Ζαραδούκα και του Κοέλιο δηλαδή.
Από τις νεοφώτιστες η μοναδική που μπορεί κανείς να πει ότι σήμερα είναι πραγματικά ενισχυμένη είναι ο Απόλλων. Με τον Κόρμπο και τον Αλβάρες (Αστέρα Τρίπολης) έχει φτιάξει ένα εξαιρετικό δίδυμο στα χαφ, ενώ η προσθήκη του Πετρόπουλου μπορεί να καλύψει το κενό του Μανιά που είναι η μοναδική μεγάλη απώλεια. Καλή μεταγραφή και ο Μπλάζεκ, που μας είχε δείξει ωραία πράγματα στη Λάρισα, και αρκετά χρήσιμες οι υπόλοιπες που έκανε.
Πηγή: SportDay
UEFA Nations League
Super League
Premier League
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος