Η κλήρωση της νέας Ευρωλίγκας ήταν γεμάτη με μικρές ίντριγκες, από αυτές που αρέσουν σε όσους ψάχνουν ανθρώπινες ιστορίες πίσω από τις φανέλες. Ο Παναθηναϊκός μάλλον θα φιλοξενήσει τον Νικ Καλάθη, ο οποίος επιστρέφει στο ΟΑΚΑ ντυμένος με τα χρώματα της Λοκομοτίβ Κούμπαν και στολισμένος με το γαλόνι του Eurocup, όπου κέρδισε τίτλο και MVP. Επίσης, είναι πιθανό να υποδεχθεί τον Δημήτρη Ιτούδη, εάν η τουρκική Μπάνβιτ κερδίσει το 24ο εισιτήριο μέσα από το Φάιναλ-8 των προκριματικών.

Ο Καλάθης ασφαλώς θα χειροκροτηθεί, εκτός αν στο μεταξύ βρει τρόπο να απωλέσει τις συμπάθειες. Αντιθέτως, ο Ιτούδης θα αποδοκιμαστεί, αφού το γιαννακοπουλέικο (ο πατήρ Παύλος και ο υιός Δημήτρης) τον αποκάλεσε δημόσια "διαλυτικό στοιχείο", κηρύσσοντάς τον persona non grata. 

Για την πρώτη επίσκεψη του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο ΟΑΚΑ ή και στο ΣΕΦ, θα πρέπει να περιμένουμε το νέο έτος. Οι συντεταγμένες της κλήρωσης έστειλαν τη Φενέρμπαχτσε όχι σε ελληνικό Όμιλο, αλλά σε έναν από τους δύο ισπανικούς. Ο Σέρβος θα αναμετρηθεί δύο φορές με τον Έτορε Μεσίνα, πριν ακόμη μυρίσουν Χριστούγεννα. Και με τον Μίλος Τεόντοσιτς. Μήπως και με τον Βασίλη Σπανούλη; Η ΤΣΣΚΑ και η Μπαρτσελόνα έπεσαν στον ίδιο Όμιλο με τη Φενέρ.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε αγκαλιά με τη νεοφώτιστη Μπάγερν Μονάχου: πρωταθλητής Ευρώπης εναντίον πρωταθλήτριας Ευρώπης! Κρίμα που δεν εμφανίστηκε ο Ούλι Χένες στη Βαρκελώνη, θα πολλαπλασίαζε το ενδιαφέρον η παρουσία του. Οι "ερυθρόλευκοι" του Πειραιά θα αναμετρηθούν μεταξύ άλλων με τη Γαλατασαράι, της οποίας το φλερτ με τον Σπανούλη είναι υπαρκτό. Εάν η σειρά των αγώνων στείλει τον Ολυμπιακό με το "καλημέρα" στη Ζιέλονα Γκόρα, θα γράψουμε ότι η πορεία του ξεκινάει από το Πράσινο Βουνό: έτσι μεταφράζεται η ονομασία της πόλης όπου κατοικοεδρεύει η νέα πρωταθλήτρια Πολωνίας. 

Εμείς οι πολυταξιδεμένοι μπασκετικοί θα σημειώσουμε δύο καινούρια σημαιάκια στο χάρτη, αφού στο πρόγραμμα του Παναθηναϊκού υπάρχει και το "παρθένο" Κράσνονταρ, κοντά στις όχθες της Μαύρης Θάλασσας. Μαντέψτε ποιός άλλος μετακομίζει εκεί: ο Τζιμπρίλ Σισέ! Δεν υπάρχει περίπτωση να χάσει την επίσκεψη του Παναθηναϊκού, ο Γάλλος ποδοσφαιριστής. Θα φορέσει τη φανέλα του Διαμαντίδη με την οποία κυκλοφορούσε παλαιότερα στο ΟΑΚΑ και θα πιάσει θέση πίσω από τον πάγκο.

Τον Παναθηναϊκό περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες οι ορκισμένοι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα, αδελφοποιημένοι εδώ και χρόνια με τον ομόχρωμο Ολυμπιακό. Θα είναι εξαιρετικά δύσβατη η Χάλα Πιονίρ, εκείνο το βράδυ. Χάθηκε να τον έφερνε αντιμέτωπο με τη φίλη Παρτίζαν η κληρωτίδα; Αυτή θα βρεθεί στον δρόμο του δικού της Ομπράντοβιτς, όχι για πρώτη φορά. Η Σερβία δεν έχει ομάδες της προκοπής, αλλά το Βελιγράδι θα εκπροσωπηθεί εις διπλούν στην Ευρωλίγκα, χάρη στα εισιτήρια που μοιράζονται μέσω της Αδριατικής Λίγκας. 

Το ρεκόρ βεβαίως ανήκει στην Κωνσταντινούπολη, με τρεις ομάδες, στις οποίες μπορεί να προσταθεί και μία γειτόνισσα, εάν προκριθεί η Μπάνβιτ. Στην πόλη Μπαντιρμά, ελληνιστί Πάνορμος, ο επισκέπτης φτάνει με ...καραβάκι. Αντέχουν οι μπασκετμπολίστες τη φουρτούνα;

Πηγή: Novasports.gr