Αυτό αποτελεί και το πιο σοβαρό πλήγμα για τους «πράσινους». Γιατί δεν είναι μόνο αγωνιστικό. Αλλωστε ο Παναθηναϊκος δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να ρίξει όλο το βάρος του στον 36χρονο «Κάρα», έστω κι αν ο ίδιος διαθέτει την απαραίτητη ενεργητικότητα για να αποτελέσει ακόμα και τον ηγέτη του «τριφυλιού».

Το πρόβλημα της ΑΕΚ

Το ζητούμενο δεν είναι για την όποια ομάδα ο Φάλκενμπεργκ ή ο Μπεργκ. Δεν είναι έτσι κι αλλιώς οι top μεταγραφές που δύσκολα μπορείς να βρεις άλλους στη θέση τους. Σου λέει «όχι» ο ένας, πηγαίνεις στη δεύτερη επιλογή σου φθηνότερη ή ακριβότερη προκειμένου να μπαλώσεις τις τρύπες στο ρόστερ. Ούτε ο Καραγκούνης είναι ο αναντικατάστατος ποδοσφαιριστής που εντός γηπέδου δεν μπορείς να βρεις κάτι άλλο στη θέση του. Το ζητούμενο όμως για τον Παναθηναϊκό είναι τα αποδυτήριά του και η έλλειψη του ηγέτη που θα σηκώσει το βάρος και θα προσπαθήσει στα δύσκολα να συμμαζέψει τους υπόλοιπους. Ο ποδοσφαιριστής με το ειδικό βάρος που θα κρατήσει την ομάδα με τον όποιον τρόπο.

Δεν υπάρχει κανείς

Στην παρούσα χρονική στιγμή κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει αν ο Μπαϊράμι θα δώσει λύσεις στον Παναθηναϊκό, αν ο Μπεργκ αποδειχθεί καλύτερος του Τοτσέ, αν ο Μέντες θυμηθεί τον καλό εαυτό του, αν θα βγουν οι υπόλοιπες μεταγραφές που θα γίνουν, αν θα καταφέρουν οι πιτσιρικάδες να σηκώσουν το βάρος της φανέλας. Για το ότι ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν διαθέτει τον παίκτη-κολόνα, τον ηγέτη μέσα στα αποδυτήρια, αυτό είναι γεγονός. Και βεβαίως μιλάμε για έναν ή δύο Ελληνες παίκτες από τους οποίους μόνο ο τερματοφύλακας Ορέστης Καρνέζης έχει κάποια χρόνια παρουσίας στα «πράσινα» αποδυτήρια. Κάπως έτσι την πάτησε πέρυσι η ΑΕΚ που ναι μεν ήταν αναγκασμένη να διαλύσει την ομάδα της προηγούμενης σεζόν και να ξεκινήσει από την αρχή, αλλά δεν φρόντισε να διατηρήσει τον ομφάλιο λώρο με το παρελθόν της. Και τελικά το... πλήρωσε.

Η στάση του «Κάρα»

Και μετά μιλάμε για έλλειψη προγραμματισμού στις ελληνικές ομάδες... Τι θα είχε γραφτεί άραγε για τον Αλαφούζο ή τον Μαρινάκη αν το επίσημο σάιτ του Παναθηναϊκού ή του Ολυμπιακού είχε αποχαιρετήσει με συγκινητικό τρόπο (και πραγματικά πολύ τιμητικά λόγια στην περίπτωση του «Κάρα» ως προς το επίσημο σάιτ της Φούλαμ) ας πούμε τον Σεϊταρίδη ή τον Τοροσίδη και μετά από δέκα μέρες ανέβαζε ανακοίνωση για ανανέωση της συνεργασίας μαζί τους; Γιατί αυτό ακριβώς συμβαίνει στην περίπτωση της Φούλαμ με τον Καραγκούνη. Από πλευράς «Κάρα» η λογική λέει ότι, όταν μπορείς να συνεχίσεις στην Πρέμιερ Λιγκ, δεν επιστρέφεις στην Ελλάδα. Καμιά φορά όμως δεν υπάρχει μόνο η λογική! Ως προς τη μερίδα των οπαδών του Παναθηναϊκού που επιμένουν να απαξιώνουν τον Καραγκούνη, δεν νομίζω ότι μπορώ να σχολιάσω...

Η απόλυτη σιωπή

Ενα πράγμα έχει κάνει εντύπωση στους Γάλλους δημοσιογράφους που κάνουν για χρόνια το ρεπορτάζ της Μαρσέιγ. Οχι το αν θα φύγει τελικά ο Αμαλφιτανό από το «Βελοντρόμ», κάτι που το πιθανολογούν από τον περασμένο Γενάρη. Ούτε το ότι ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με τις δικές τους πληροφορίες τουλάχιστον, πιέζει τη Μαρσέιγ να απαλλαγεί από το συμβόλαιό του και να μην εγείρει απαιτήσεις χρηματικής αποζημίωσης για τη μεταγραφή, αν και οι Γάλλοι ξεκινούν από τα τρία εκατομμύρια ευρώ. Αλλά το γεγονός ότι ούτε ο Ελί Μπο ούτε ο Ανιγκό ούτε κάποιος άλλος από τα στελέχη του ποδοσφαιρικού τμήματος των Μαρσεγέζων δεν έχει κάνει την παραμικρή κουβέντα με τον ποδοσφαιριστή.

Δεν ξεκαθαρίζει

Ακόμα όμως και ο Αμαλφιτανό, που φέρεται -και σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη Γαλλία- να έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Ολυμπιακό, δεν ανοίγει τα χαρτιά του και έχει αποφύγει τους Γάλλους δημοσιογράφους στις τέσσερις πρώτες μέρες της προετοιμασίας της Μαρσέιγ. Με τον Γάλλο άσο να είναι στην 22μελή αποστολή που πέταξε χθες το πρωί για την Ελβετία και τα... χρειάστηκε αφού μέχρι την τελευταία στιγμή και λόγω των καιρικών συνθηκών δεν ήταν σίγουρο αν το αεροπλάνο θα προσγειωνόταν στη Σιόν ή στη Βέρνη με δύο πούλμαν της ομάδας να περιμένουν και στα δύο αεροδρόμια...

Ο σταρ Σισοκό

Εντύπωση προκαλεί ότι με εξαίρεση τη Βαλένθια στην οποία πήγε πιτσιρικάς ο Μόμο Σισοκό, που εξακολουθεί να ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό, αναδείχθηκε σε σταρ σε όλες τις ομάδες που πήγε. Υπήρξε... μοντέλο στη Λίβερπουλ σε μία παρουσίαση νέων εμφανίσεων της ομάδας, το ίδιο και στη Γιούβε, στην Παρί Σεν Ζερμέν ήταν κεντρική φιγούρα στην καμπάνια των διαρκείας, ενώ διαφημιστικό σποτ για αυτοκινητοβιομηχανία-χορηγό της ομάδας πρόλαβε να κάνει και με τη Φιορεντίνα.

Διαρκείας γηπέδου

Με το γήπεδο και την ιστορία της ΑΕΚ θα συνδέσει την καμπάνια για τα διαρκείας της νέας σεζόν ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Με χαμηλούς τόνους και χωρίς πολλές φανφάρες, ο στόχος του θα είναι να πιάσει τον σφυγμό του κόσμου και κυρίως να μετρήσει τη δυναμική και τη συσπείρωση της νέας προσπάθειας που θα έχει ως πρώτο δείγμα γραφής την προπώληση των εισιτηρίων διαρκείας της νέας χρονιάς στην... εξορία της Γ' Εθνικής. Το κίνητρο για τον οπαδό της ΑΕΚ δεν μπορεί να είναι μόνο ποδοσφαιρικό... Δεν θα είναι τελετουργική αλλά μάλλον συμβολική η τοποθέτηση του Μελισσανίδη την Τρίτη στον Πειραιά.

Πηγή: Goal