Ο Ολλανδός μεσοαμυντικός ήταν ένας από τους παίκτες που είχαν ξεχωρίσει εξαρχής οι Γιάννης Αναστασίου και Νίκος Νταμπίζας, καθώς συγκεντρώνει σχεδόν όλα τα στοιχεία που αναζητούσαν για τον βασικό αμυντικό μέσο της νέας ομάδας του Παναθηναϊκού.

Είναι σε καλή και πολύ ώριμη ηλικία (31 ετών), βγάζει πολύ μεγάλη ενέργεια στο γήπεδο, κλέβει μπάλες και οργανώνει το παιχνίδι από πίσω, έχει μεγάλη πείρα και παραστάσεις από πολύ υψηλό επίπεδο κι επιπλέον είναι πολύ ισχυρή προσωπικότητα (αρχηγός σ' όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε, εκτός από τη Σάλτσμπουργκ). Στοιχείο που ενδιέφερε πολύ τους Αναστασίου και Νταμπίζα, αφού θέλουν να υπάρχουν στο ρόστερ και παίκτες που θα «τραβήξουν» και θα έχουν τον ρόλο του «δασκάλου» για τα νέα παιδιά.

Επίσης, όπως εκτιμά ο τεχνικός του «τριφυλλιού», η πολύ καλή ποδοσφαιρική παιδεία του Ολλανδού θα τον βοηθήσει στο να ενσωματωθεί και να αφομοιώσει πολύ γρήγορα το αγωνιστικό στυλ της ομάδας, ενώ μπορεί να του δώσει επιπλέον λύσεις και στα μετόπισθεν, αφού μπορεί να αγωνιστεί με άνεση και στο κέντρο της άμυνας.

Ο Μέντες έμεινε ελεύθερος τον Φλεβάρη από τη Σάλτσμπουργκ, ωστόσο εδώ κι αρκετούς μήνες έκανε προπονήσεις με την Μπρέντα και δεν είναι πολύ πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης (άρα δεν θα αργήσει να μπει σε αγωνιστικούς ρυθμούς). Από τη στιγμή, λοιπόν, που οι εξετάσεις του στην Αθήνα ήταν καθαρές, δεν άργησε να επέλθει και η συμφωνία με τον Παναθηναϊκό για συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2016.

Ο Ολλανδός βρίσκεται από χθες το απόγευμα στο Αμστερνταμ για να μαζέψει τα πράγματά του και σήμερα το πρωί θα μεταβεί στο Οοστερμπέικ για να ενταχθεί στην προετοιμασία των «πράσινων».

Αν ο Ντιαρά είναι «fit», θα τον πάρει

Η απόκτηση του Μέντες ντα Σίλβα δεν φαίνεται πως επηρεάζει την υπόθεση του Μαχαμαντού Ντιαρά. Τουναντίον, στο «τριφύλλι» εκτιμούν πως χρειάζονται περαιτέρω ενίσχυση στον άξονα της μεσαίας γραμμής και γι' αυτό σκοπεύουν να προχωρήσουν και την περίπτωση του Αφρικανού αμυντικού μέσου. Οπως σας έχει αποκαλύψει το «Goal», ο 32χρονος μέσος θα έρθει εντός των επόμενων ημερών (πιθανότατα ινκόγκνιτο στην Αθήνα) για να περάσει εξονυχιστικές ιατρικές εξετάσεις. Εάν επιβεβαιωθεί από τα ιατρικά τεστ πως είναι «fit», ήτοι σε θέση να επανέλθει άμεσα, τότε οι «πράσινοι» θα προχωρήσουν σε υπογραφή συμβολαίου, με τη βασική αμοιβή του να καθορίζεται ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών του.

Ενδοιασμοί για Σισοκό

Η περίπτωση του Ιμπραήμ Σισοκό είναι ιδιάζουσα. Από τη μία ουδείς αμφιβάλλει για την ποιότητά του, αλλά απ' την άλλη υπάρχουν ενδοιασμοί για το αν μπορεί να ταιριάξει με το στυλ παιχνιδιού που θέλου να παίξουν οι «πράσινοι» την επόμενη σεζόν. Τόσο στα άκρα (όπου ο Αναστασίου θέλει παίκτες με έκρηξη) όσο και στον άξονα. Ακόμη πάντως δεν έχει ξεκαθαρίσει 100%.

Οι πιθανότητες για Κίβου

Οπως σας αποκάλυψε χθες το «Goal», ο Παναθηναϊκός την ψάχνει και για τον Κρίστιαν Κίβου, μολονότι οι πιθανότητες για μία τέτοια μεταγραφή είναι λίγες, καθώς εφόσον μείνει ελεύθερος ο Ρουμάνος θα τραβήξει πάνω του πολλούς... μνηστήρες. Οι «πράσινοι» ποντάρουν στην τρομερή σχέση του με τον Αναστασίου κι όπως λεγόταν χθες «...εάν ερχόταν ο Κίβου στην Ελλάδα, δεν θα ερχόταν για το οικονομικό, αλλά για άλλους λόγους».

Πιστεύει πολύ σε Μαρινάκη

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης όπως φαίνεται αποτελεί παρελθόν για το «τριφύλλι» και οι δύο που θα σηκώσουν το βάρος του δεξιού μπακ την επόμενη περίοδο είναι οι Σπυρόπουλος και Μαρινάκης. Ειδικά τον τελευταίο ο Αναστασίου τον «πιστεύει» πάρα πολύ και απέδειξε και με την καλή παρουσία του στην Εθνική U-20 πως είναι έτοιμος για να πάρει την ευκαιρία του.

Καμία αλλαγή με τους «κομμένους»

Σε ό,τι αφορά τώρα τους επτά ποδοσφαιριστές που είναι εκτός πλάνων (και συνεχίζουν την άδειά τους εως τις 12 Ιουλίου), δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή ή επιστροφή τους στο ρόστερ. Η απόφαση που έχει παρθεί είναι οριστική και ακόμη κι όταν γυρίσουν οι Σο, Βιτόλο, Τοτσέ, Πίντο, Βελάσκες, Κουίνσι και Φορναρόλι, θα προπονούνται ξεχωριστά μέχρι να βρουν ομάδα.

Περί Καρέλη και Φούντα

Δύο νεαροί παίκτες που έχουν προταθεί στο «τριφύλλι» είναι ο Ταξιάρχης Φούντας και ο Νίκος Καρέλης, αλλά όπως φαίνεται δεν συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες. Για τον μεν Φούντα το τεχνικό τιμ εκτιμά πως δεν μπορεί να δώσει έκρηξη στα άκρα και πως η θέση του είναι περισσότερο πίσω από τον φορ, ενώ για τον Καρέλη ο Γιάννης Αναστασίου δεν έχει εικόνα τον τελευταίο χρόνο.

Νο 1 στόχος για δεύτερος φορ

Ο Τζόφρεϊ Καστίλιον παραμένει ο Νο 1 υποψήφιος στην «πράσινη» λίστα για το μπακ απ του Μπεργκ στην επίθεση. Είναι διαφορετικού στυλ παίκτης από τον Σουηδό, αφού εκτός από ψηλός, είναι γρήγορος και τεχνίτης και στο πλάνο των «πράσινων» είναι να παίξει πιο κοντά στην περιοχή απ' ό,τι έπαιζε στις προηγούμενες ομάδες του. Ο Αγιαξ εξακολουθεί να έχει αξιώσεις για την αποδέσμευσή του, αλλά στον Παναθηναϊκό εκτιμούν πως θα βρεθεί σύντομα η χρυσή τομή.

Αμεσα στην προετοιμασία

Στόχος των ανθρώπων του Παναθηναϊκού είναι όποιος παίκτης κλείνει να ταξιδεύει αμέσως για την Ολλανδία για να εντάσσεται στην προετοιμασία. Ακόμη και δύο μέρες πριν από την αναχώρηση της ομάδας να κλείσει κάποια μεταγραφή, ο Αναστασίου έχει ζητήσει να πηγαίνει άμεσα στο Οοστερμπέικ, προκειμένου να μπαίνει στο κλίμα της ομάδας. Κάτι που αναμένεται να γίνει και με τον Μπεργκ, ο οποίος δεν αποκλείεται ακόμη και αύριο να φύγει για Ολλανδία.

Γιατί «χάλασε» του Φάλκενμπεργκ

Το «ναυάγιο» με τον Ερικ Φάλκενμπεργκ ήταν ένα από τα βασικά εμπόδια στον «πράσινο» σχεδιασμό, ωστόσο, όπως τόνιζαν από το «τριφύλλι», η μεταγραφή δεν χάλασε για οικονομικούς λόγους. Μάλιστα, όπως λεγόταν, οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει σε όλα τα βασικά θέματα του συμβολαίου του, αλλά ο ίδιος επηρεασμένος ίσως κι από τον μάνατζέρ του έδειξε σοβαρούς ενδοιασμούς για την πρώτη μεταγραφή του εκτός Ολλανδίας.

Θα τραβήξει του στόπερ

Από τη στιγμή που δεν προχώρησαν οι «ελληνικές» λύσεις στο θέμα του κεντρικού αμυντικού, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού θέλουν να κάνουν πολύ προσεκτική επιλογή από το εξωτερικό. Και γι' αυτό η μεταγραφή του ποδοσφαιριστή που θα αποτελέσει τον ηγέτη της οπισθοφυλακής θα τραβήξει κι άλλο χρονικά. Τουλάχιστον για 10 με 15 μέρες, έως ότου βρεθεί ο «εκλεκτός».

Πηγή: Goal