Αν ήταν ταινία θα μπορούσε να φέρει κάλλιστα τον τίτλο: «Η φανέλα με το νούμερο 12», σε μία παράφραση του βιβλίου του Μένη Κουμανταρέα (η φανέλα με το νούμερο 9). Μόνο που ο ήρωας της ιστορίας δεν είναι έχει καμία σχέση με αυτόν που διαπραγματεύεται ο συγγραφέας. Ο ήρωας εδώ είναι συνάμα αφανής και εμφανής. Είναι ο κόσμος της Χάιντουκ Σπλίτ, για την ακρίβεια οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας.

Ο κροάτικος σύλλογος λοιπόν αποφάσισε να αποσύρει τη φανέλα με το «12», τιμώντας τον 12ο παίκτη της ομάδας, τους Torcida.

Οι Torcida είναι πολύ γνωστοί για τον ρηξικέλευθο τρόπο με τον οποίο υποστηρίζουν την ομάδα τους. Στα 100α γενέθλια του κλαμπ, έβαλαν φωτιά σε όλο το Σπλιτ από τα βεγγαλικά που άναψαν για τη γιορτή. Ένα άλλο κουφό που έκαναν για να ενισχύσουν την ομάδα τους ήταν να αγοράσουν εισιτήρια για ττον δεύτερο γύρο των προκριματικών του Europa League για ένα ματς κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας από την ΟΥΕΦΑ. Αυτοί προτίμησαν να δώσουν λεφτά για να στηρίξουν οικονομικά την ομάδα τους...