Anytime: 15% έκπτωση μέχρι 31 Ιουλίου, σε κάθε νέα online ασφάλιση αυτοκινήτου!

Το τι σκαρφίζονται οι ποδοσφαιρικές ομάδες για να αυξάνουν τα κέρδη τους όσο περνάνε τα χρόνια, δεν λέγεται. Η Μάκλσφιλντ, ωστόσο, πρέπει να έσπασε όλα τα ρεκόρ πρωτοτυπίας.

Η ομάδα αυτή θεωρείται ιστορική, αφού ιδρύθηκε το 1874. Ο σύλλογος από τη Βορειοδυτική Αγγλία, όμως, έχει πέσει στη Δ΄ εθνική κατηγορία πια, λόγω χρεών.

Τι σκέφτηκε, λοιπόν, η διοίκηση του συλλόγου; Να δώσει την ευκαιρία σε οπαδούς της ομάδας να μετέχουν (ένας κάθε φορά, λογικά), μαζί με τους παίκτες της Μάκλσφιλντ, στις κανονικές προπονήσεις για διάστημα μιας εβδομάδας. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά να παίζει ο οπαδός κι ένα δεκάλεπτο σε κάποιο επίσημο ματς!

Τι προϋποθέσεις έβαλε ο σύλλογος, έτσι ώστε να αποκλειστούν κάποιες δυσάρεστες εκπλήξεις; Ο οπαδός να είναι κάτω των 35 ετών και να έχει μια στοιχειωδώς ανεκτή φυσική κατάσταση (για να μπορεί να προπονείται με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές). Επίσης, η διοίκηση ξεκαθάρισε πως ο οπαδός θα αγωνιστεί το δεκάλεπτό του σε επίσημο αγώνα εφόσον το αποτέλεσμα του παιχνιδιού έχει κριθεί. Αν π.χ. είναι 3-0 κι έχει φτάσει ο αγώνας στο '80.

Νομίζετε ότι τελειώσαμε; Όχι, βέβαια. Όπως εξηγήσαμε, κι όπως έχει δημοσιευθεί για το συγκεκριμένο θέμα, ο σύλλογος έχει πολλά χρέη. Και η ιδέα αυτή υπήρξε σαν ένας τρόπος για να κλείσουν λίγο οι μαύρες τρύπες στα οικονομικά. Τι σημαίνει αυτό;

Ότι ο κάθε οπαδός – παίκτης για να μπορεί να πάρει μέρος στις προπονήσεις και στους αγώνες θα πρέπει να πληρώσει 23.000 ευρώ! Κι έτσι όσο περισσότεροι προσφερθούν, τόσο περισσότερα τα έσοδα για την ομάδα.

Το μυαλό πολλών πήγε σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Πόσα θα ζήταγε η Μπαρτσελόνα από έναν οπαδό για να προπονηθεί με τον Μέσι ή η Ρεάλ για πασίτσες – ζέσταμα μιας εβδομάδας με τον Ρονάλντο; Και πολύ περισσότερο και για ένα δεκάλεπτο σε επίσημο αγώνα!

Εμείς θα δώσουμε μια άλλη ιδέα, όμως. Με δεδομένα τα τεράστια οικονομικά προβλήματα των περισσότερων ελληνικών ομάδων (βλέπε Παναθηναϊκό), μήπως αυτή η ιδέα είναι ό,τι πρέπει για να εφαρμοστεί κι εδώ;

Ειδικά στο συγκεκριμένο τάιμινγκ. Κι αν υπάρχουν ευκατάστατοι οπαδοί που ακόμα αντέχει η τσέπη τους, τότε και θα το ευχαριστηθούν, αλλά και θα βοηθήσουν την ομάδα τους με κανένα φράγκο.