Facebook Pixel Η επιστροφή του Opel Monza
| 2013-07-09 22:16:00

Η επιστροφή του Opel Monza

Η επιστροφή του Opel Monza

Θα επιστρέψει το όνομα Monza στη γκάμα των μοντέλων της Opel; Η γερμανική εταιρεία έδωσε άμεση απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα, δημοσιεύοντας σήμερα την πρώτη επίσημη φωτογραφία του Monza Concept. Δίπλα του διακρίνεται το Νούμερο 1 της Opel, δρ. Καρλ-Τόμας Νόιμαν.

Με την αναβίωση του Monza σε σύγχρονη εκδοχή θα αποκτήσει και πάλι η Opel ένα σπορ κουπέ στη μεγαλομεσαία κατηγορία, που θα της προσδώσει εκτός των άλλων και γόητρο. Το προηγούμενο Opel Monza κατασκευαζόταν το διάστημα 1978 έως 1986.

Το πρωτότυπο Monza Concept θα παρουσιαστεί επίσημα τον Σεπτέμβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης και όπως βλέπετε μοιάζει πολύ με το ψηφιακό σκίτσο της Bild (λευκό μοντέλο), που είχαμε ανεβάσει νωρίτερα σήμερα.

Το νέο κουπέ υιοθετεί αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία από το πειραματικό GTC Concept, που είναι το ασημί μοντέλο στις φωτογραφίες μας.

Το νέο Monza θα βασίζεται στο πάτωμα της Cadillac ATS και θα εφοδιάζεται με τετρακύλινδρους και εξακύλινδρους κινητήρες.

Η δυνατότερη έκδοση φημολογείται, ότι θα αποδίδει 325 ίππους, ενώ η μετάδοση της κίνησης θα γίνεται στους πίσω τροχούς με τη βοήθεια ενός εξατάχυτου σαζμάν, χειροκίνητου ή αυτόματου.

Θεωρείται επίσης βέβαιο, ότι θα υπάρξουν και πράσινες εκδόσεις του νέου Monza με υβριδική τεχνολογία και κινητήρες χαμηλής κατανάλωσης.

Πηγή: Gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags