Μέσα σε όλα υπάρχει και ένα καλό, που έχει ο φετινός Παναθηναϊκός. Αρχίζει η σεζόν χωρίς να υπάρχουν προσδοκίες. Τι εννοώ;

Πέρυσι τέτοια εποχή θυμάμαι , ότι ο Φερέιρα και ο Αλαφούζος είχαν ανεβάσει τον πήχη ψηλά και είχαν πει ότι στόχος είναι η συμμετοχή στους ομίλους του τσάμπιονς λιγκ και η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Anytime : 15% έκπτωση μέχρι 31 Ιουλίου, σε κάθε νέα online ασφάλιση αυτοκινήτου!

 

Μάλιστα ο Φερέιρα έλεγε, ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι ανταγωνιστικός παρά την μείωση του μπάτζετ. Αρχισε το πρωτάθλημα, μαζί άρχισαν και οι σφαλιάρες , φθάσαμε να συζητάμε, για το αν θα μπούμε στα play off και τελικά ούτε αυτό έγινε και ο Παναθηναϊκός έμεινε εκτός Ευρώπης μετά από 17 χρόνια.

Φέτος είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Ο Αναστασίου το μόνο που έχει πει είναι να φτιάξει μία ομάδα με όλη την σημασία της λέξης και στο τέλος θα γίνει ο απολογισμός.

Στον κόσμο πέρυσι από αυτά που άκουγε υπήρχε μία ελπίδα για πρωτάθλημα, πριν αυτό ξεκινήσει και στη συνέχεια απογοήτευση από την πορεία της ομάδας.

Φέτος οι φίλοι του Παναθηναϊκού είναι συνειδητοποιημένοι. Γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις από αυτή την ομάδα. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει θετικά στην ψυχολογία των παικτών, αρκετοί από τους οποίους είναι νέοι και δεν θα νοιώσουν την πίεση που θα ένοιωθαν άλλες χρονιές. Και ίσως τους απελευθερώσει στο γήπεδο. Πολλά φυσικά θα εξαρτηθούν από τα πρώτα αποτελέσματα, αλλά σίγουρα το γεγονός, ότι οι ίδιοι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έχουν βάλει χαμηλά τον πήχη είναι θετικό και ρεαλιστικό.